consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Am o fetiță de 6 ani cu fostul soț. M-am recăsătorit acum 3 ani și fetița nu știe cine este tatal ei biologic. Îi spune “tati” soțului. Cum să îi spun cine este tatăl ei biologic?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online:

Buna ziua as avea o întrebare .am o fetiță de 6 ani cu fostul soț .acum sunt căsătorită de 3 ani și fetița este la noi .ea nu știe cine este tatal ei bilogic .ii spune tati soțului .ce tactici as putea avea sau cum sa ii spun cine este tatăl ei bilogic .el insistă să îi spun adevărul

  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu este dreptul lui (daca nu i-a fost interzis prin lege) sa aiba contact cu copilul sau. Mai departe poti discuta toti 3 dultii despre acest lucru mai intai si sa gasiti momentul si formularea adecvata siutatie dvs. Succes!
  • Carmen Sorici
    Carmen Sorici Nu este usor dar este benefic pentru copil sa-i spui, cu cat mai devreme cu atat mai bine, la varsta mica copiii accepta situatia mult mai bine, acesta fiind o situatie despre care va afla la un moment dat chiar si fara insistentele tatalui biologic. Puteti incepe cu povesti, despre o floricica care fost o samanta mica si un gradinar a pus-o in pamant si un alt gradinar dupa ce a inflorit a avut grija de ea, ca este norocoasa ca o printesa care are doi cavaleri in jurul ei. Este bine sa o asigurati ca absolut nimic in viata ei nu se va schimba si sa nu fie presata sa-l cunoasca pe tatal ei, doar cand isi va exprima dorinta, la nivelul unui copil de sase ani teama cea mai mare a lui este ca va fi abandonat, parasit, ca va trebui sa plece cu cineva necunoscut, intr-un loc necunoscut. Procesul trebuie sa fie lent, facut cu mult tact si cu rabdare, fara surprize pentru a nu se simti vinovata de ceva si este bine sa i se lase timp sa se obinuiasca cu ideea. Succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed