implant dentar fast and fixedLogin

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatBaietelul meu are are 7 ani, este foarte incapatanat, retras, fricos, ii este frica de tot ce este nou, nu vrea sa salute, la orice ii spun tranteste si bufneste.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua!sunt o mamica de 28 de ani si am 2 copii(baietelul are 7 ani iar fetita 3).am probleme cu baiatul.este f incapatanat,retras,fricos.ii este frica de tot ce estr nou,nu vrea sa salute ii spun mereu sa salute dar pana nu il saluta cealalta pers el nu spune nimic si chiar si salutat abea raspunde si nici nu priveste pers respectiva,este mereu nervos la orice ii spun numai tranteste si bufneste.nu stiu cum sa il iau sa isi schimbe comportamentul.daca il intreb de scoala si incearca sa imi povesteasca iar eu nu am inteles ce a vrut sa spuna se supara si Nina povesteste nimic.nu stiu cum sa reactionez iar tatal lui imi spune mereu lasa-l lasa-l in pace.va multumesc

de cat timp este asa? Coincide cu o schimbare majora in viata lui? Este hartuit la scoala de colegi sau profesori? Poate ascunde ceva. Daca nu are niciun motiv real, ma gandesc ca asa este personalitatea lui, temperametul, ceea ce inseamna ca ar fi bine sa fie incurajat incetisor in directia buna. Succes!
 1
Este foarte probabil că nu știe cum să reacționeze atunci când se confruntă cu emoții negative (sunt și foarte mulți adulți care nu știu cum!). Încercați să vorbiți cu el: așezați-vă la nivelul lui, folosiți o voce blândă și încercați să îi spuneți că îl înțelegeți dacă e supărat sau nervos sau îi este frică și că îl iubiți oricum. În momentele lui bune îi puteți arăta/povesti cum reacționați dvs când sunteți tristă sau supărată sau nervoasă astfel încât el să deprindă care e modalitatea cea mai potrivită pentru a-și descărca astfel de emoții care sunt normale.
 1
A fost asa dintotdeauna? Cum era la gradinita? Cum era inainte de nasterea surorii? A avut intarzieri in dezvoltare? Interactioneaza cu alti copii? Are miscari sau activitati stereotipe, repetitive? Face ceea ce ii spuneti, raspunde la comenzi? Va implica in jocurile sau activitatile lui?
 1
Cat de mult sta pe telefon/calculator? Care sunt pasiunile lui?
incercati sa-l duceti la o evaluare psihiatrica sau psihologica! Cu cat mai repede cu atat mai bine! Medicul de familie, d-na invatatoare, ce opinii au?
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile