consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Fetita mea de 4 ani s-a nascut prematur si cu probleme la intestine (microcolon). A trecut prin mai multe operatii la burtica, iar acum operatia arata inestetic, intr-o parte nu mai are muschi. Problema e ca fetita ma intreaba de ce operatia e asa de mare, de ce burtica ei e urata.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna
Am 25 de ani si o fetita de 4 ani, care sa nascut prematur si cu probleme la intestine (microcolon) si a necesitat operatie
A trecut prin mai multe operatii la burtica iar la un moment dat operatia nu se mai inchidea si a facut infectie asa ca doctorii au lasat operatia sa se inchida asa cum a fost doar ca sa se inchida fara ca sa mai umble la ea desi arata inestetic
Eu i-am explicat fetitei ca atunci cand sa nascut burtica ei nu era bine iar doctorul ia facut operatie(i-am aratat ca si eu am) ca sa o faca bine(nu stiu cat de bine a fost ce i-am spus dar asta mi-a venit sasa ii spun pe moment)
Operatia arata inestetic iar practic intr-o parte nu mai are muschi,saptamana trecuta am avut programare la doctor pentru a discuta daca se pune problema unei operatii de estetica,raspunsul a fost unul negativ deoarece muschii nu ii mai pot lega,si dat find faptu ca sa vindecat foarte greu operatia trecuta nu are rost,doar daca vrea ea sa isi faca cand va fi mare
Acum problema e ca fetita imi pune intrebari(de ce are operatia asa mare,de ce burtica ei e urata) la care nu stiu cum sa raspund sau cr poveste sa creez pe intelesul ei sau cum sa o fac pe viitor sa nu ii fie rusine cu burtica ei
  • Daniel Mois
    Daniel Mois Încercați să nu TRANSMITEȚI copilului stările și îngrijorările dvs! Copilul s eva adapta ușor, și va accepta starea proprie ca fiind normală doar dacă și dvs veți face asta! Însă îngrijorările dvs cu privire la ea i se transmit, ea le simte, și le preia.
  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu mintea umana este foarte puternica din multe puncte de vedere si cu atat mai puternica este cea a copiilor. Este adevarat ca cei mici preiau realitatea observata direct dar in mare conceptele sunt preluate de la parinti si adultii din jurul lor. Acea cicatrice ESTE ceva special dar nu trebuie sa fie neaparat un lucru rau sau bun, poate doar o parte din ea cu care va trebui sa mearga mai departe pana se face mare si se poate interveni daca va considera ca o supara, pana atunci ramanand mai mult ‘neutra’. Daca cei din jur transforma aceasta parte a ei in ‘ceva’ atunci si ea se va raporta la acel ‘ceva’. Important cred este sa fie ea sanatoasa!
  • Gabriela Cătălina Enache
    Gabriela Cătălina Enache Bună ziua, eu m-am născut cu omfalocel și în zona buricului (care nu există) am rămas cu o cicatrice destul de mare, iar mușchii arată puțin anormal. Mama mea mi-a spus de când eram mică povești cu prințese luptătoare, îmbinând adevărul medical cu fantasticul. Pe mine m-a ajutat să îmi cresc stima de sine, până când am început să îmi vad cicatricea ca pe ceva special :) succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile