consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As vrea sa ma sfatuti cum sa-i explic fetitei mele de 9 ani ca sunt insarcinata cu al treilea copil, deoarece e foarte emotiva, geloasa si chiar egoista.

Terapeuti.ro 7:35am Oct 27
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua. As vrea sa ma sfatuti cum sa-i explic fetitei mele de 9 ani ca sunt insarcinata cu al treilea copil. Cea mai mica e tot fetita. Deoarece ea era foarte categorica in privinta aceasta. Acum ne gindim cu sotul cum sa-i explicam ca sa nu o stresam deoarece e foarte emotiva, geloasa si chiar egoista.Va multumim mult.Luiza Brinza 10:18am Oct 27
Aceste reactii ale copiilor apar cand isi fac griji cu privire la dragostea pe care le-o poarta parintii, la timpul petrecut impreuna, la atentia oferita fiecaruia, mai ales cand mai apare un fratior/surioara. A fi categoric presupune, in acest caz, nu un raport de putere, ci o opinie. Asigurati copilul ca a fost auzit, inteles, ca este iubit, dar ca dumneavoastra, parintii, ati hotarat altceva. Este cu adevarat un factor de stres, insa intesitatea este atat de mare pe cat ii permiteti sa fie. Succes!

Adriana Neagoie 10:44am Oct 27
Majoritatea școlilor au cabinet ptr consiliere. E aiurea ca le ocolim. Când creștem ne dăm seama că e păcat că la timpul acela n-am profitat de aceasta oportunitate pentru a ne dezvolta frumos.emotivitatea,gelozia,egoismul nu o sa treacă cu timpul așa de la sine. Mai ales dacă nu facem nimic pentru asta.
Oricum, dacă aș fi în această situație as încarca să iau legătura cu acel psiholog scolar ( care e si gratuit) încercând să fac o programare după orele copilului.iae micutei i-as spune că după ora X să meargă acolo ptr dezvoltarea ei. Lucru asta o sa se vadă și la rezultatele școlare.
Asta ar fi la problema cu gelozia..care nu e deloc de neglijat.
Acasă, as încerca să aflu de unde izvoraste gelozia ei…
Iar privitor la copilașul care urmează…. As încerca să-i induc ideea că ea și-ar mai dori o surioară. ( Ne-am uita seara la un film de exemplu si as spune ,, uite, ce fericiți sunt. Si eu mi-as dori o familie așa mare…” Apoi, în altă seară i-as pune un film în care o soră e geloasa pe cealaltă să vadă cât de urât e…Si as încerca să-i explic unde greșește fetița din film si cum ar trebui să gândească… Ca nu are motive să fie geloasa etc
La 9 ani e destul de măricică.. o să înțeleagă.
Oricum, cel mai indicat ar fi să apelați la un specialist.

Mihaela Roxana 4:53pm Oct 27
Ii puteti spune ca din dragostea dvs si a sotului dvs veti aduce pe lume un nou bebe, dar ca acest nou eveniment nu o sa afecteze iubirea fata de fiica dvs, ba mai mult ca va sprijiniti si pe ajutorul ei pentru ingrijirea noului bebe, a sorei mai mici. De cele mai multe ori copiilor le este teama de un nou membru in familie. Le este frica ca vor pierde atentia parintilor, ca nu se vor simti la fel de speciali in ochii parintilor cum au fost la inceput….De aceea, este bine sa incercati sa o implicati spre exemplu in alegerea variantelor de jucarii pentru noul bebe, a hainutelor, sa se simta inclusa in aceste pregatiri pentru a metaboliza usor, usor ideea si noua structura familiala. Acest gand aplicandu-se si la sora mai mica. Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile