consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 2 fete de 11 si de 8 ani. Tot timpul se cearta si ajung sa se bata, cea mare o necajeste mai tot impul, iar in ultima vreme cea mica incepe sa planga de nervi si spune ca vrea sa moara, ca s-a saturat de viata ei…

Terapeuti RO 9:33am Feb 20
Mesaj:
Buna ziua.Am 2 fete de 11 ani si cea mica de 8 ani si 11 luni,tot timpul se cearta si ajung sa se bata, cea mare i_a prins punctul slab la cea mica si anume ca se enerveaza repede si astfel o necajeste mai tot impul, iar in ultima vreme cea mica incepe sa planga de nervi si in timpul plansului spune diverse lucrului si anume ca vrea sa moara, ca s_a saturat de viata ei…Pur si simplu nu stiu ce sa la mai spun ca sa se inteleaga.Va rog un sfat, va multumesc.

Pirvan Marinela 9:55am Feb 20
Dragostea revarsata catre cea mica la un moment dat a facuto sa fie rautacioasa pe cea mare.Eu l-asi ruga sa isi scrie o scrioare una catre cealata ,unde fiecare sa isi spuna de ce anume procedeaza asa poate reusim sa aflam .Apoi amindoua sa scrie catre dumneavoastra ce anume le nemultumeste in legatura cu comportamentul dv vizavi de ele, ca intr-o joaca asa.

Doctorul Terapii Complementare 11:53am Feb 20
De acord cu doamna / domnișoara Parvan Mihaela. Dar dacă nu veți reuși să le împăcați va fi nevoie să apelați la un psiho-hipnoterapeut pt că între ele pot exista probleme vechi din alte vieți, sau / și din alte planuri. Succes!

Adriana Neagoie 9:06am Feb 21
Şi eu mă cert cu sora mea de cand ma stiu ! :) ) şi nu mai avem 11 ani ….ne cunosc vecinii după scară.. :) ) dar , nu ne urîm .. ne mai şi batem , se lasă cu plânsete , julituri.. dar cam aşa ne descărcăm … În decursul anilor mama a luat diverse masuri , cum ar fi sa ne bata ea pe amandoua ( ,, eh, mama! voi va impacati ..dar eu raman certata cu voi ! ” ) . În prezent , ne-a spus ca ne blesteama :) ) ” daca va mai certati sa va ingrasati si sa va creasca nasul :) ) ”
Revenind la situaţia dvs .. e o carte foarte bună ( îmi scapă autorul ..dar dacă scrieţi pe google sigur o să vă apară şi cine a scris-o ” Cum să fii calm ( Scapă de frustrări ) ” după ce-o citiţi … îi puteţi explica celei mici că nu face nimic dacă se enervează… ( ar fi ideal dacă v-ati permite s-o duceti la un psiholog ( sigur au şi la şcoală ! ) . e clar că fetiţa se simte nedreptătită ( cealaltă fiind mai mare e normal să ,, câştige ” … ) Apoi , puteti vorbi cu fata mai mare si s-o intrebati ce tot are de impartit cu ea si ii puteti spune sa n-o mai supere pentru ca o sa ramana fara ea şi pentru că e mai mare îi puteti atribui o ” functie ” .. ” mentinerea linistii ” in casa… daca se mai cearta , pedepsiti-o … ( am un sentiment ca nu incepe cea mica.. ) sau puneti-le sa nu îşi mai vorbească o perioada..


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed