consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am doua fete care tot timpul se cearta si se bat, iar in ultima vreme cea mica incepe sa planga de nervi si spune ca vrea sa moara…

Terapeuti RO 9:06am Feb 23
Mesaj:
Buna ziua.Am 2 fete de 11 ani si cea mica de 8 ani si 11 luni,tot timpul se cearta si ajung sa se bata, cea mare i_a prins punctul slab la cea mica si anume ca se enerveaza repede si astfel o necajeste mai tot impul, iar in ultima vreme cea mica incepe sa planga de nervi si in timpul plansului spune diverse lucrului si anume ca vrea sa moara, ca s_a saturat de viata ei…Pur si simplu nu stiu ce sa la mai spun ca sa se inteleaga.Va rog un sfat, va multumesc.

Carmen Ontanu 4:16pm Feb 23
Exista rivalitatea fraterna care genereaza astfel de comportamente.

Carmen Ontanu 4:16pm Feb 23
Le puteti asigura prin vorbe si mai ales prin fapte ca amandoua sunt foarte importante

Corina Clepcea 8:28am Feb 24
Copiii au nevoie sa se simta valorizati de cei din jur, in special de catre parinti. Ceea ce a functionat foarte bine in familia noastra a fost, ca la fiecare incident de acest fel, sa se faca "sedinta" fara acuzat si acuzator: la varsta gradinitei sedinta se facea in camera copilului (in zona ei de confort), ea stand pe scaunel, iar noi, parintii pe covor, astfel incat discutia sa se realizeze la acelasi nivel. Fara acuze, doar prin constientizare (a pericolului, a urmarilor pe care le pot avea unele actiuni etc). Acum, la 11 ani ai copilului, discutiile sunt de acelasi fel, -de tip constientizare- pentru ca stie exact ca este foarte importanta si ca poate lua foarte multe decizii pe cont propriu. Ideea e ca, atunci cand copiii au incredere in ei si-si cunosc foarte bine locul si rolul in familie, conflictele dispar sau cel putin se reduc simtitor. Succes! :)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed