consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De cand am început acest an scolar nu ma simt deloc bine, ma simt pierduta total si nu reusesc sa ma adun sub nicio forma. Înainte eram o eleva buna si am terminat clasa a 11-a cu 9.96.

Terapeuti.ro

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:Am 18 ani si sunt clasa a 12 a De cand am început acest an scolar pur si simplu nu ma simt deloc bine,ma simt pierduta total si nu reusesc sa ma adun sub nicio forma Înainte pot spune ca eram o eleva buna si am terminat clasa a 11-a cu 9.96,dar anul acesta pur si simplu sunt foarte tensionata Mereu am fost o persoana foarte emotiva si ingrijorata Ideea este ca încerc să învăț la română sau la istorie si pur si simplu nu ma pot concentra Istoria nu a fost întotdeauna punctul meu forte,dar la romana nu ma asteptam sa fiu asa tinand cont ca era o materie la care ma descurcam foarte bine Am încercat sa îmi fac scheme,sa subliniez etc,dar pur si simplu nu pot sa invat sib nicio forma Am incercat din nou si din nou,iar la un moment dat chiar am cedat si m-a luat plansul Nu stiu ce este cu mine si imi este foarte teama ca nu reusesc sa inteleg s,sa ma adun,sa ma concentrez Toti profesorii spun sa invatam logic,dar eu pur si simplu nu reusesc si din aceasta cauza sunt extrem.de
tensionata.In general cand sunt intr-o situatie mai speciala si am emotii mi se face rau De exemplu,inainte cand aveam un examen a doua zi,un eveniment important sau pur si simplu trebuia sa ma vad cu o persoana mai speciala..incercam sa ma controlez si eram ok seara,dar in ziua aceea pur si simplu ma pierdeam total Acum cateva zile trebuia sa invat la romana si pur si simplu nu am reusit A doua zi nu puteam.lega cateva cuvinte si inainte sa ma asculte am.avut un atac de panica Sunt foarte îngrijorata si nu stiu ce sa mai fac Nici macar nu mai pot fi ok cand ma gandesc ca a doua zi am scoala si ma simt de parcanu pot face fata situatiei Sunt foarte blocata,iar cand vine vorba sa ma.apuc de invatat pur si simplu nu reusesc Simt nevoia sa ma izolez complet si frica ca nu voi face fata Am incercat din nou sa inteleg la istorie,am cautat informatii,videoclipuri si m-am ales doar cu o mare durere de cap..Pur si simplu am un blocaj ciudat si ma simt epuizata psihic Nici nu prea pot sa explic mai exact senzatia..E ca si cum simt o repulsie si o teama foarte mare de scoala si esec.Nu stiu cum sa ies din starea asta Toti spun ca o sa fie bine,dar nu ma ajuta deloc Incerc sa ma incurajez,dar tot cedez..Nici motivatie nu mai gasesc..Nu stiu cu cine sa discut,nu stiu cum pot rezolva asta

Cristina Anghel

Te-ar ajuta sa incepi o terapie. Ce inseamna pt tine trecerea in cl. XII-a? Ce ai in plan sa faci dupa bac? Ai frati/surori mai mari? Evolutia lor scolara a fost deosebita? Cine mai pune presiune pe tine? Acestea sunt doar putine intrebari carora tb sa le gasesti raspuns in cadrul unei psihoterapii. Se poate rezolva, fii linistita!
 1

Monica Enescu

Din tot mesajul tau imi dau seama ca esti foarte stresata si ca incerci prea mult. De unde vine presiunea asta asupra ta? In viata invatatul nu e totul, chiar daca acum asa pare, important este sa te si relaxezi si sa te bucuri de viata. Sa iesi cu prietenii, sa ai un hobby, o pasiune. E timp si pentru invatat si pentru ceea ce iti face placere. Cu cat esti mai stresata cu atat lucrezi mai neeficient, adica mult, dar prost. Nu mai bine lucrezi mai putin, dar bine? Poate o vizita la psiholog te-ar ajuta. Numai bine!
 1

Olimpia Ciocea

Înțeleg ca ești o persoana f inteligenta cu rezultate școlare deosebite. Vorbeai de teama de eșec. Ce numești eșec? Ce îți dorești să obții sau sa demonstrezi în acest an? Ești obișnuită sa fii prima, sa faci totul perfect?Ți-ai impus niște standarde ridicate?Exista probabil niște credințe limitative sau distorsionate care îți creaza dificultăți. Care sunt punctele tale forte? .Un terapeut te poate ajuta sa înțelegi,,blocajul”. Discuta și cu părinții tăi și spune-le cum te simți. Curaj!
 1

Raluca Rusu

Te rog să mă contactezi. Putem ține câteva ședințe gratuite pe Skype. ralucarusu.wixsite.com/ralucarusu


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile