consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Avem o casnicie fericita si linistita si trei copilasi. Problema este comportamentul baiatului cel mare, de 12 ani. E destul de nervos, agresiv, are un comportament urat la scoala, se cearta cu colegii, cu profesorii. Fratele lui mai mic este un baiat foarte disciplinat, se poarta exemplar si are doar note de 9 si 10.

Terapeuti.ro 8:54am Nov 25
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua. Eu sunt casatorita de 14 ani, avem o casnicie fericita si linistita, doar un pic probleme financiare dar ne descurcam cum putem. Avem trei copilasi:cel mai mare fecior are 12 ani, al doilea fecior are 10 ani si a treia este fetita de 2 anisori. problema cu care ma adresez este comportamentul celui mai mare fecior de 12 ani. este in clasa a sasea si e destul de nervos, agresiv. are un comportament urit la scoala se cearta cu colegii, cu profesorii. Sau inceput toate mai mult din clasa a cincea dar il mai puteam urmari si tinea sub control. Acum insa nu mai reusesc, nu vrea sa faca nimic, nu vrea sa invete. De la 7 ani merge la Taekwon-do si la Scoala de Arte cinta la clarinet, aici are mare talent si era foarte bravo se descurca de minune, dar anul acest de studiu nu vrea sa faca nimic absolut nici intr-o directie, nu il intereseaza nimic. reusita la scoala este de 7,5 media da nu ma deranjeaza notele pe cit ma deranjeaza comportamentul. La eliberat de la Taekwon-do din motiv ca nu vroia sa mearga si chiar daca il trimeteam eu cu forta se ducea si categoric nu vrea sa faca nimic. Asa situatii face si la scoala daca il supara cumva profesoru atunci el se enerveaza si nu vrea sa scrie si sa lucreze la ore. Acasa am incercat diferite metode, dar cel mai mult discutam, aduc multe exemple urite ca sai arat ca ceea ce face el nu duce la bine, am incercat si cu pedeapsa ce tine de calculator, telefon, am incercat si cu bataia asa usurel nu tare, mai mult simbolic, am incercat sal sperii co o sal dam la o scoala de tip internat. Toate aceste metode ajuta o zi doua si iar din nou. Sau ma suna diriginta ca a facut ceva sau ma suna parintii copiilor ca ia ofensat sau chiar ia batut pe cineva. Am uitat sa mentionez ca anul acesta a fost ales seful clasei si imi pare ca e mai rau pentru dinsul. este tare mofturos ce tine de haine, frezura si multe altele. Dar cel mai grav ce consider eu ca este ca el niciodata nu recunoaste cai vinovat, el mereu gaseste mii de vinoveti doar nu el si nul pot convinge ca uite in situatia asta tu esti vinovat. Niciodada nu isi cere scuze el asa de la sine, mereu eu trebuie sa zic ca uite ai gresit trebuie sa-ti ceri scuze. Nu mai stiu ce sa fac si cum sa discut cu el, va rog din tot sufletul sa ma ajutati. Fratele lui cel mai mic este un baiat foarte disciplinat si la scoala si acasa. La scoala are purtarea exemplara si invata doar pe note de 9 si 10 si fara ajutorul meu. Si cel mai mare baiat mereu se ride si il ofenseaza si pe fratele lui mai mic. eu mereu i-am invatat ca sunt frati si ca trebuie sa se iubeasca sa fie cei mai buni prieteni dar nu se primeste. Mi se rupe inima cind vad ce se intimpla cu viata lui si tare mii frica sa nu il scap de sub control. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ce pot face si cum trebuie sa procedez… Multumesc


Doina Zamfirescu 10:57am Nov 25
Situatia este destul de complexa pentru a va putea spune ce sa faceti. Ma gandesc la faptul ca ati putea apela la un terapeut cu care sa discutati mai pe larg situatia.

Psiholog Cristina Cristea 4:35pm Nov 25
Fiul cel mare sufera si comportamentul deviant este răspunsul lui. Se razbuna, vrea sa pedepseasca. Este posibil sa se fi simtit abandonat cand au aparut fratii sai. Nu sunt clare multe aspecte, ar trebui sa vizitati un psiholog pentru a va lamuri.Succes!

Olimpia Ciocea 6:59pm Nov 26
Din ce descrieti inteleg ca fiul cel mare se simte descurajat si cere atentie.Daca nu o poate obtine in mod pozitiv o face in mod negativ.Aici intervin mai multi factori: aparitia fratilor mai mici , competitia cu cel de-al doilea frate , isi cauta un loc .Critica si controlul nu face decat sa-l descurajeze si mai tare , de aceea nu functioneaza.Incurajati-l pe ce stie sa faca cel mai bine , proiectati in el asteptari pozitive si gasiti modalitati de a coopera cu el , de a tine cont de nevoile lui .Apelati la nevoie la o terapie de familie.Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile