Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Locuiesc in Germania cu băiatul cel mare, de 14 ani. 3 ani a fost lasat in grija bunicilor din Romania. Problema este ca dupa divort, la scoala, deranjeaza orele constant, are comportament sfidator, prietenii lui sunt cei catalogati drept “golani”. Ieri am fost anuntat ca va fi dat afara din scoala. Refuza apropierea de mama lui. Cand eram împreună, ea a folosit inclusiv cutitul pentru a ameninta, fie pe noi, fie pe ea insasi.

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua. Ma numesc Adrian, 40 Ani, locuiesc in Germania. Am doi copii, Paul de 14 Ani respectiv Zian de 2 Ani. De 1 an de zile locuiesc separat de sotia mea, urmand in scurt Timp divortul. Băiatul cel Mare Paul, a ales sa locuiau aus cu mine.
Am Venit in Germania in urma cu 5 Ani, atat eu cât și sotia lucrand in primii 3 Ani separat, iar Paul fiind läsat acasă in grija bunicilor din Romania. In urma cu 2 Ani a venit băiatul la noi, de data aceasta locuinta impreuna.
A venit pe lume fratele Zian. LA scurt Timp, ne-am separat.
Sunt Probleme deosebite cu baiatul cel Mare. LA inceput, adica la venirea lui in Germania, a fost foarte entuziasmat, REUSind ca doar in cateva luni sa incetezi Limba germana.
In perioada premergatoare separarii nostre, Paul dar și cel mic au asistat la agresivitati fizice și verbale între mine și Mama lui. Aceste stari, care au durat cam 1 an de zile, au afectat Mult emotionalul copiilor. De aceea ne am separat.
Deși din Momentul separarii, Paul a avut liniste alaturi de mine și in General un Ambient placut, in timpul orelor de scoala, se comporta diferit de ceilalti. Deranjeaza Orele constant, nu se poate calma, concentra, iar in ciudat Tuturor atentionarilor, rugamintilor profesorilor dar și a parintilor, nu se schimba nimic. Ieri am fost anuntat ca va fi Dat afara din scoala. Refuza sa faca Teme, deși eu îl ajut, refuza sa Aiba vreo preocupare pentru Viitorul sau. Anul trecut a ramas repetent. Anul acesta nu Notele sunt problema, ci comportamentul constant deranjator, șfidator. Are Prieteni, insa Cei catalogati drept “Golani” :fumeaza, face pe grozavul, se bate.
Refuza apropierea de Mama lui, se opune unei eventuale impacari. Mentionez ca Mama, in perioada când inca eram împreună, a folosit inclusiv cutitul pentru a ameninta, fie pe noi fie pe ea insasi.
Paul refuza sa se comporte cum i se cere in scoala. Declara ca “nu pot”.INDIFERENT DE CONSECINTE. A fost Diagnosticat cu adhs in August 2018 in ro. De atunci Primeste STRATERRA 1 tb zilnic.

 

Tina Petrareanu
Tina Petrareanu Care este întrebarea dvs.?
Catalin Adrian Vlad
de ce refuza băiatul cel Mare sa se schimbe, sa respecte regulamentul scolar, constient fiind ca vor fi consecinte
Tina Petrareanu
Tina Petrareanu Copilul a suferit o pierdere ( speranța la un Cămin cu ambii părinți în el, cu liniște și armonie); pierderea e dificil de gestionat și pentru un adult, el nu are mecanismele necesare de gestionare, comportamentul lui de acum este un mecanism adaptativ la situația dificila prin care a trecut.
Cu siguranță știe ce îi cereți, dar nu poate oferi, are nevoie să fie ascultat, înțeles, are nevoie de conectare și asigurări că veți fi mereu lângă el, pentru el, indiferent ce schimbări mai urmează.
Și asta nu o dată, de două ori, ci atâta timp cât are nevoie să i se umple rezervorul.
Catalin Adrian Vlad
Mulțumesc. Se pune acum problema mutarii lui la o scoala Speciala, unde comportamentul lui Ar fi acceptat. EU evident ca accept greu acest lucru. Insa nu vad alternativa.
Tina Petrareanu
Tina Petrareanu Ce anume vă determina să acceptați greu? Care sunt gândurile / îngrijorările pe care le aveți în legătură cu acest lucru?
Catalin Adrian Vlad
Faptul ca eleviii acestei scolii speciale sunt, majoritatea, cu handicap, retard, afectiuni psihologice si/sau psihiatrice. In câzul lui Paul, interessant Este faptul ca acest comportament sfidator și autodistructiv se manifesta exclusiv la scoala. Acasă ori cu prietenii Este absolut normal. A frecventa aceasta scoala II va aduce desigur deservicii, fiind incadrat Intro categorie Speciala, iar Viitorul lui Professional Cred ca va avea de Suferit. Repet, faptul ca El continua acest comportament distructiv, masochist, ma ingrijoreaza. Pare ca nu conteaza cât de jos Pöate ajunge, El refuza sa se schimbe.
Tina Petrareanu
Tina Petrareanu Mă gândesc că ar ajuta o vizită la această școală specială, urmată de manifestarea directă și autentică a îngrijorării dvs., așa cum ați scris mai sus ” Uite, vreau să te ajut și nu știu ce să fac. Comportamentul tău la școală devine de neacceptat și soluția este să vii la această școală specială, ceea ce mă îngrijorează pentru viitorul tău. Ce crezi că e de făcut? “
Catalin Adrian Vlad
Tina Petrareanu am incercat sa obtin permisiunea vizitarii acestei scoli, pana acum fara rezultat. Putem vorbi despre o tulburare de personalitate, aici? Catre ce Therapeut sa ma indrept? Psihanalist? Pot obtine sedinte online , prin intermediul Skype, sau acestea nu au impact atat de eficient?
Tina Petrareanu
Tina Petrareanu Tulburarile de personalitate sunt altceva decât tulburările comportamentale și intră în sfera afecțiunilor psihiatrice, care se tratează medicamentos.
Un terapeut psihanalist este bun, la fel ca orice alt terapeut cu care rezonati. Ședințele pe Skype sunt în regulă, este o variantă din ce în ce mai des folosită atunci când oamenii nu se pot întâlni fizic.
Catalin Adrian Vlad
Tina Petrareanu va mulțumesc!!!
Tina Petrareanu

Tina Petrareanu Cu drag.

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu mergeti amandoi la un consilier de familie, pentru inceput. In prima faza poate ar fi bine sa isi poata exprima sentimentele adevarate alaturi de Dvs. si un terapeut, dupa care sa lucreze in consiliere individuala la ele. Ma gandesc ca poate se simte neinteles, poate exista o suferinta, o trauma care il blocheaza in acest stadiu. Succes!
Catalin Adrian Vlad
Botezat-Antonescu Radu suntem in Germania, o consiliere de acest gen presupune teste Peste teste Initial, apoi programare și eventual cateva lui de asteptare.
Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu alte variante ar fi sa faceti un drum in tara sau sa gasiti un terapeut care sa va poata acorda o sedinta preliminara online. Puteti alege orice terapeut de familie cautand pe Google. Insistati totusi in Germania… poate gasiti un ONG care se ocupa de tineri aflati in asemenea impasuri? Sau familii care se afla in dificultate in urma unui divort? Trebuie insistat, problema nu este simpla. Succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita