consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 22 de ani si tata pentru mine este totul… Acum sase ani a facut cancer, iar acum suspectam ca acest cancer a recidivat si necesita o noua operatie. Problema este ca nu știu daca organismul lui mai poate suporta interventia. Daca ar muri, eu nu as mai putea sa lucrez…

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Va rog din suflet sa ma ajutati.. am 22 de ani, lucrez ca asistenta medicala, sunt la inceput de drum in viata…. si fac ceea ce mi place.
Tata pentru mine este totul… il iubesc enorm de mult. Acum sase ani a facut cancer.. iar in cursul acestor ani a suferit 5 operatii din cauza complicatiilor. Acum suspectam ca acest cancer a recidivat si neesita o noua operatie. Problema este ca nu știu daca organismul lui mai poate suporta interventia. Eu sunt foarte optimista si ma rog sa nu fie cancer sau si daca este, sa supraviețuiască. Mi-e frica ca o sa clachez. Daca ar murii, eu nu as mai putea sa lucrez. Nici nu mi pot imagina asa ceva… si problema este ca nu știu cum sa ma pregătesc psihic.. imi este foarte frica. Nu vad viata viata el.. nu sunt inca pregatita pentru asa ceva si nu stiu cum sa gestionez. O sa mi pierd si locul de munca si tot… ce sa fac? (Bani pentru consiliere nu am). Ma simt pierduta…

Ana Maria
Ana Maria Si eu mi-am pierdut tatal acum 2 ani..iti inteleg disperarea dar asta e cursul firesc al vietii. Parintii nu vor niciodata alaturi de noi, fizic, pana cand noi, copii, vom muri de batranete. Si eu credeam ca o sa innebunesc fara tata dar inauntrul nostru avem o putere inimaginabila de a depasi toate aceste greutati. Trebuie doar sa te gandesti ca tatal tau nu va vrea sa te vada doborata de trecea lui in nefiinta si ca vei fi puternica atat pt el cat si pt tine. Incercarile vietii te fac mai puternica pe masura ce anii trec te vei maturiza enorm. Tata la fel a fost bolnav si doctorul mi-a zis ca daca scapa cu viata, ramanea paralizat complet si mi-am spus ca a fost mai bine ca a murit, pt ca altfel ne chinuiam toti cu el si el pe langa noi. Stiu ca suna ipocrit si lipsit de sensibilitate tot ceea ce spun dar e realitate. Bunica sotului meu a fost paralizata 10 ani si soacra mea s-a chinuit cu ea in toti acesti ani. Bunica spunea ca nu mai suporta, ca vrea sa moara pt ca isi chinuia fiica si pt ca se chinuia si ea fiind dependenta de cineva ca sa mearga, sa manance etc. Cred ca de aici deduci ce vreau sa spun. Ma repet, poate e de reprosat ce spun dar e realitate si m-am pus in pieela celor 2 persoane mentionate mai sus si am ajuns la aceeasi concluzie prezentata de mine. Fi puternica pt tatal tau in cazul in care se va ajunge la deces pt ca nu ar vrea sa te vada doborata
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Sunt cateva locuri unde se face consiliere gratis.Se poate face terapie decontata de CAS. Imi pare rau pt boala tatalui tau, sper sa depaseasca si aceasta etapa!
Olimpia Ciocea
Olimpia Ciocea Bună. Boala unei persoane dragi ne afectează în mare măsură și întotdeauna ne ia pe nepregătite. O pierdere cu atât mai mult. Înțeleg ca ești asistenta medicala și ai ales aceasta meserie pt ca îți place. Asta înseamnă că unele din scopurile tale sunt de a fi alături, de a încuraja și susține persoanele aflate în suferinta. Tu poți să oferi ce ai mai bun, dar e nevoie sa îți accepți și limitele (umane). Sunt unele aspecte în viata care nu țin de noi și nu le putem controla. Înțeleg ca în acest moment faci tot ceea ce îți stă în putință sa îl ajuți și sa îl susții pe tatăl tău. El are nevoie acum sa crezi și în puterile lui de a înfrunta aceasta situație(nu poți lupta în locul lui). Iubirea și afecțiunea ta sunt importante pt el. Cred ca tatăl tău este mândru și își dorește ca tu sa poți să-ți urmezi visul(care a început deja). Iar urmarea acestui vis și utilitate ta pt cei suferinzi te poate ajuta sa gestionezi acesta durere. Multa sănătate și putere!
Lucia Alina
Lucia Alina Offf. Mi-am pierdut mama anul trecut și tatăl în 2004. E greu, încă am tendința să îmi sun mama. Îi port în suflet și sunt cu mine mereu. Atâta timp cât voi fi eu, vor fi și ei. Sănătate tatălui dvs și putere să depășiți greutățile vieții!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed