Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt barbat, am 34 de ani. Anul trecut a murit tatal meu, dupa o lupta grea cu cancerul pulmonar, si am ramas cu atacuri de panica, depresii, insomnii. Pe de alta parte, mama a decazut foarte mult din cauza alcoolului si mi-a cerut sa imi vand casa ca sa o ajut.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online:
Buna ziua barbat 34 de ani lucrez in domeniul hotelier.Anul trecut in noiembrie a murit tatalu meu dupa o lupta grea cu cancerul pulmonar am ramas cu atacuri de panica depresi insomni dar cat de cat mi-am revenit acuma am sa merg putin in trecut si in viitor la noi in familie au fost multe probleme legate de partea financiara maicamea a decazut foarte mult cand am avut 15 ani dupa o pierdere masiva de bani si propietati legate de alcool.A ramas tot asa nu asi revenise in plus decazuse si mai mult eu la fel probleme cu anturaje droguri alcool.Taicamiu luase o decizie sa ne mutam zis si facut eu am stat foarte mult in perioada mutatiei la bunici mei imi revenisem dar maicamea si in mometul asta bea.Dupa lunga durata de dezamiri in familie am luat decizia sa plec in strainate si imi gladesc un viitor dar tot nu am fost lasat pe baza situatie financiare practic la fiecare apel era vorba de trimis bani acasa trimisem pt investit in casa tot pe alcool si datori au mers.Bun mergem putin in viitor in momentul de fata sunt in stadiul de a imi vinde casa sa o ajut ca asta mia cerut deoarece vrea o schimbare cat si eu problema mea e oare asi va reveni mai ales ca taicamiu nu e si familia din partea ei au lasato sunt singurul ei suport dar repet vreau sa plec inapoi la munca si nu stiu cum sa o pun picioare cu alcoolu si ocupatia deci vrem o schimbare problema e ca mie frica am stari de nesiguranta si am inaintat cu actele.
 • Dan Cârlea
  Dan Cârlea Parcă ați spune: „Sunt aproape sigur că orice sacrificiu aș face, e degeaba, aș ajuta-o pt puțin timp iar apoi modul ei de a fi ar strica tot, iar dacă nu o ajut (exact cum spune ea, în acel fel!!!) mă simt foarte vinovat, insuportabil”.
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu pare sa fie un simt al datoriei morale care te impinge spre a sacrifica tot ce ai cladit doar ca sa o ajuti desi are probleme serioase cu alcoolul. Ma gandesc ca poate mai intai este nevoie sa rezolvati problema cu alcoolul, sa fie sub tratament psihiatric (si nu numai), poate chiar o internare de lunga durata intr-un centru special? Daca nu inlaturam problema de baza atunci simptomele tale nu au cum sa dispara (poate doar cand nu va mai fi mama). Ma gandesc ca te-ar ajuta sa iti intelegi relatia cu mama mai bine (poate chiar si cea cu tatal tau) impreuna cu un psihoterapeut (in strainatate sau aici in tara – nu online). Solutii exista numai ca trebuiesc cautate. Curaj si succes!
 • Cristina Cojocaru
  Cristina Cojocaru Pare că nevoile familiei tale sunt ca un sac fără fund. Se vede cat de mult ai incercat să îl umpli și tot nu e îndeajus deși tu faci tot ce poți mai bine. Exista soluții în psihoterapie astfel încât să le împaci pe amândouă. Continuă!
 • Marilena Popa
  Marilena Popa Niste bani in plus nu vor aduce nici o ameliorare a situatiei, dimpotriva vor fi bani mai multi pentru alcool si datorii. Nu cedati unei asemenea cereri pentru ca asta nu va schimba nimic! Oamenii nu pot fi ajutati impotriva vointei lor. Daca mama dumneavoastra nu este motivata si capabila sa se trateze de alcoolism faptul ca dumneavoastra va vindeti casa nu o va ajuta, dimpotriva.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita