Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Nu ma mai inteleg cu fiul meu de 16 ani. A inceput sa invete tare rau, a incercat alcoolul, venitul tarziu acasa. Daca i se reproseaza mai vehement ceva face crize de disperare.

Terapeuti RO 9:29am Nov 27
Mesaj:
Nu prea stiu de unde sa incep dar problema se rezuma la relatia cu fiul meu,16 ani cu care de ceva vreme ma inteleg greu.Cam de cand e la liceu (e cls.X) a inceput sa invete tare rau, a incercat si alcoolul si venitul tarziu acasa.Are momente, in special daca i se reproseaza mai vehement ceva despre comportamentul lui cand face crize de disperare din care foarte greu il scot. Nu pot sa zic ca nu comunicam,mare parte din timp chiar ne intelegem. A dorit par lung si n-am avut nimic impotriva. Azi vara insa a veni acasa cu un cercel in ureche. Si am trecut si peste asta.Dar acum vrea si un pierce in buza.As vrea sa nu-si faca dar ma tem ca o sa apara cu el.In plus sotia nici nu vrea sa auda.A zis(nu serios) ca si pleaca si ne lasa sa ne descurcam. As cam avea nevoie de niste sfaturi. Pot da detalii daca e nevoie.

Ioana Frecan 9:52am Nov 27
Pai este la varsta la care se lupta din rasputeri sa se diferentieze si separe de famile si in acelasi timp stie si ca este dependendent de aceeasi familie. Cred ca ar fi util sa stabiliti ceea ce este de acceptat si ceea ce este de neacceptat in comportamentul lui. In privinta pierce-ului in buza, este ceva ce va deranjeaza pe dvs., insa nu isi face rau si nu face rau nici altcuiva. Toate cele bune.

Miky Roxana 11:42pm Nov 28
Este adevarat ca adolescenta reprezinta o etapa dificila pentru ambele tabere ( parinte- copil) care pune la incercare modul de convietuire si comunicare de pana atunci existent. O sugestie utila, care i-ar putea ajuta pe parinti sa nu intre in situatii conflictuale si sa nu se lase captivi in tumultul, in vortexul acesta instabil emotional al adolescentului, este ca ei insisi sa faca un efort si sa-si aduca aminte de cum s-au simtit in acea perioada. Apoi, legat de reprosuri, sunt putini adulti chiar care reactioneaza …bine cand li se adreseaza reprosuri, mai ales un adolescent! Evitati astfel de comunicare. Incercati sa va cunoasteti fiul in aceasta perioada , sa poata avea incredere in dvs pentru a va impartasi gandurile sale, nevoia de a testa mediul sau si pe sine. Cu cat ii veti expune doar ce asteptari aveti de la el, planurile dvs pentru viitorul sau performantele scolare, fara a cunoaste ce simte el si ce gandeste…nu veti reusi decat sa creati un zid. In legatura cu notele , ma gandesc ca este mai util ca in loc sa aiba note bune la toate materiile ( ceea ce este un stres inutil) sa incercati impreuna de pe acum sa identificati care sunt materiile care-l atrag si care-l o sa-l ajute mai departe pentru intrarea la facultate sau integrarea intr-o categorie socio profesionala. Acestea sunt cateva indicatii, insa recomand sa apelati totusi la un consilier psihologic caruia sa ii puteti expune mai in detaliu ingrijorarile dvs si alaturi de care sa puteti sa le solutionati. Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita