consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt mamica unui baietel cu autism. Ma consider vinovata de boala sa si nu ma pot relaxa deloc si nu ma pot bucura de viata.

Terapeuti RO 11:59am May 3
Mesaj:
Buna ziua. Sunt mamica unui baietel diagnosticat cu autism. deja de trei ani lucram intensiv cu el zilnic patru ore de terapie care sa-l ajute sa dezvolte abilitatile necesare pentru viata cit si lucrul pentru insusirea notiunilor teoretice si practice precum copii de virsta lui. La moment are 7 ani. Avem rezultate destul de bune, care ma bucura, dar a aparut la mine o problema acea ca ma consider vinovata ca boala sa si permanent caut materiale chiar daca are suficiente pentru lucrul iar noptile mi le petrec la calculator cautind informatii si moduri de a-l ajuta. Daca nu o fac consider ca nu fac suficient pentru el. Specialistii imi zic sa incerc sa ma uit la el ca la un copil obisnuit si sa nu pun accentul pe faptul ca e un copil special, dar simt ca deja ca ma depaseste si il privesc mereu ca pe un copil care are mereu nevoie de ajutor, desi de multe ori ma conving ca se descurca bine si fara de ajutor. Ce sa fac sa accept lucrurile ca copilul meu e special sau sa il privesc ca un copil sanatos? Cum sa ma detasez de boala lui si sa nu pun accentul pe ea in orice context? Nu ma pot relaxa deloc nu ma pot bucura de viata.

Nourescu Roxana 1:40pm May 3
Ati pomenit de vinovatie, cand au aparut la dvs aceste sentimente? Sunt legate de un moment anume sau le-ati avut tot timpul? E posibil ca ajutorul pe care i-l oferiti, desi baietelul nu are nevoie , sa va linisteasca propriile sentimente de vinovatie? Cum este viata dvs in afara de partea legata de rolul de mama( relatii, serviciu, activitati care sa va aduca multumire) ? Spuneti ca fiul dvs se descurca bine in prezent si chiar specialistii va spun ca il puteti privi ca pe un copil normal, e important ca ati ajuns la rezultatele dorite. V-ar ajuta sa faceti ceva si pentru dvs,cred ca aveti nevoie sa vorbiti despre ceea ce va framanta cu un psiholog. Multa sanatate va doresc!

Psiholog Oproiu Teodora 8:55pm May 3
Cu ajutorul psihoterapiei veti reusi sa depasiti problema,important este sa incepeti sedintele de terapie.

Psiholog Manuela Angelescu 7:14am May 5
Sunt de acord cu doamna Oproiu. Nu se poate da un raspuns simplu la o asemenea intrebare. Chiar si in cateva sedinte de terapie, va puteti gasi raspuns la ceea ce va framanta. Dar mai intai trebuie sa stiti de ce?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile