consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Fetița noastră de 12 ani ne-a amenințat că se aruncă de la balcon dacă voi mai avea un copil. Acum am rămas însărcinată si nu știu cum să-i spun.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 
Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua! Sunt o mămica unei fete de 12 ani , sunt căsătorită de 13 ani , lucrez ca administrator ! De aprox. 2 ani ne mai dorim un copil și am tot vorbit lucrul asta împreuna cu fetița noastră însă am fost surprinși și am aflat ca părerea ei in legătura cu un frate sau sora nu este întocmai deloc buna … am discuta cu ea și am încercat sa i explic lucrul asta dar teactia a fost și mai urâta și îngrijorătoare pt noi amenințându-ne ca se arunca de la balcon dacă se va întâmpla … Acu după un timp chiar am rămas însărcinată si încă nu știe lucrul asta și nu știu cum săi spun Știindu-i reacția și ceea ce a spus ! Va rog ajutați-mă cumva pt ca eu văd situația asta destul de gravă și nu știu ce sa fac … este un copil dificil .. și stresul pe care l am in plus in timpul sarcinii mă afectează !!
Cristina Anghel
Cristina Anghel Va recomand sa mergeti la psiholog pentru psihoterapie de familie. O reactie ca asta are loc pe fondul unor nemultumiri, nevoi nesatisfacute dinainte. Va va ajuta si pe dvs. ca parinti, sa fiti mai fermi in ceea ce va priveste (nu era cazul sa ii „cereti voie“). Succes!
Zaharia Robertha
Zaharia Robertha Bună ziua! Daca sunteti din Bucuresti, va pot recomanda pe cineva care va poate ajuta, nu doar din prisma profesiei ci si din prisma faptului că, la randul sau, are un frate cu 11 ani mai mare si cred ca poate aborda altfel lucrurile. https://www.facebook.com/psihoterapeutsistemic/ - Psihoterapeut Andra Adjudeanu
Tina Petrareanu
Tina Petrareanu Amenințarea asta cu aruncatul de la balcon , dacă este serioasă ( ma gândesc ca ar putea fi , dacă spuneti ca “ este un copil dificil “) necesita , după părerea mea , o evaluare psihologică pentru a depista o eventuala tulburare de personalitate .
Nu va speriați , căci , acționând din pripa , se corectează .
Dar nici nu neglijați .
Alina Cobzariu
Alina Cobzariu Nu exista copii dificili ! Va sfatuiesc sa mergeti impreuna la un psihoterapeut care va va invata cum sa comunicati eficient cu fiica dvstra si pe viitor cu al doilea copilas.
Monica Enescu
Monica Enescu Vă recomand și eu sa mergeți toată familia la o terapie de familie, căutați un psihoterapeut cu experiență în lucrul cu copiii și cu părinții. Din relatarea dvs, copilul deține în familia dvs o putere care i s-a dat cumva, faptul ca îi cereți simbolic ”permisiunea” de a avea un copil, reflectă o teamă a dvs fata de reacțiile ei dar și o dinamică inversată, de regulă părinții iau deciziile în familie, ca sa nu mai spunem ca uneori un copil poate apărea și fără sa fi fost planificat de cineva. E necesar sa explorați de asemenea în terapie (individuală) relația dvs cu proprii părinți. Cu răbdare și ajutorul unui specialist, se poate ajunge la o mai bună relație cu fiica.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile