consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt aproape sigura ca sufar de tulburare obsesiv-compulsiva in ceea ce priveste ordinea si curatenia.Nu au fost probleme foarte mari pana sa am fetita, insa este greu cu un copil sa poti pastra in casa ordine si curatenie intotdeauna. In loc sa ma bucur de viata, de familia minunata pe care o am, isc certuri pentru dezordinea din casa, imi cert fetita non stop si desi mintea imi spune ca nu este normal ceea ce fac, nu ma pot abtine.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
F, 30 de ani
Casnica
Casatorita, o fetita de 4 ani
Bucuresti
Problema mea sunt eu. Sunt aproape sigura ca sufar de tulburare obsesiv-compulsiva in ceea ce priveste ordinea si curatenia.Nu au fost probleme f mari pana sa am fetita insa asa cum este si normal este greu cu un copil sa poti pastra in casa ordine si curatenie intotdeauna. Din pacate acest lucru ma afecteaza pentru ca in loc sa ma bucur de viata, de familia minunata pe care o am, isc certuri pentru dezordinea din casa, imi cert fetita non stop si desi mintea imi spune ca nu este normal ceea ce fac, efectiv nu ma pot abtine. “Boala” este ereditara pt mine ca sa spun asa pt ca mama este si mai rau ca mine si crescand in mediul respectiv probabil ca nu am avut incotro. Exista vreo metoda prin care sa imi pot ameliora aceste porniri? Din cauza asta sunt nervoasa aproape zilnic. Nu stiu cum ma mai suporta saracul sot…
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu este posibil sa repeti paternurile obsesive ale mamei tale, acum ca esti si tu mama, cumva sa faci ce a facut si ea cu tine. Totul se produce inconstient insa exersarea unui nou mod de a actiona trebuie facuta de tine, zlinic, de fiecare data cand este nevoie. Priveste aceasta ‘reprogramare’ ca pe o dieta ;). Curaj, se poate!
 • Marilena Popa
  Marilena Popa Buna ziua, într-adevăr ceea ce descrieti dumneavoastră pare o forma de tulburare obsesiv-compulsiva. Acest simptom are radacini adanci in psihic, nevoia de control, frica de murdarie, de contaminare, etc. Va sfauiesc sa incercati sa aflati si ceea ce se întâmplă in spatele acestui simptom atunci cand adresati această problemă. Daca “rezolvati” numai simptomul este posibil sa se intoarca in alta formă (alta obsesie/compulsie). Deja ati menționat-o pe mama dumneavoastră, ceea ce este foarte important. Poate aveti convingerea ca a fi curățenie este conditia pentru a fi o mama buna, sau incercati inconstient sa o mulțumiti pe mama dumneavoastră. Apelati la psihoterapie, va va fi folositoare pe termen lung.
 • Alexandru Grajdeanu
  Alexandru Grajdeanu Recomand sa gasiti pe cineva specializat cu care sa faceti dezvoltare personala si sa gasiti lucruri mai creative si imbucuratoare decat stabilitatea unei ordini si curatenii ale locuintei. Ordinea si curatenia este bine sa fie in psihicul dvs fara sa depinda de lucrurile exterioare. Asta se invata usor usor.
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Totul se poate schimba, iar factul că ați conștientizat problema și AȘI ACCEPTAT că trebuie schimbată e PRIMUL șu cel mai important pas pentru schimbare. Mai departe e simplu.


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile