consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt nascut barbat. Mi-am urat mereu corpul. Sunt bisexual. Sunt atras/a puternic de barbati, in special hetero. In acelasi timp imi doresc sa fiu si cu o femeie. Cel mai rau lucru e ca acum m-am indragostit de o femeie care ma vrea barbat si in acelasi timp de un baiat care nu s-ar uita la mine.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua!
Aici ma pune sa mentionez sexul. L as menționa,dacă n as suferi de tulburarea identității sexuale.
Sunt nascut bărbat. Mi am urat mereu corpul. In timp am ajuns sa mi urăsc sexualitatea. In adolescenta,mi am dorit să fiu mai masculin iar la maturitate imi doresc sa devin femeie trans. Am 20 de ani. De fapt si de drept,nu mai stiu ce vreau. Sunt bisexual. Sunt atras/a puternic de bărbați,in special hetero,pe care mi doresc ca femeie. In acelasi timp imi pare rau sa mi pierd masculinitatea pe care o mai am pentru ca imi doresc sa fiu si cu o femeie.
Cel mai rau lucru e ca acum m am îndrăgostit de o femeie care ma vrea bărbat și in acelasi timp de un băiat care nu s ar uita la mine nesperată fiind.
Mi doresc pe amândoi da nu stiu ce vreau. Sunt lipsit de puteri si ma simt o ființă singura. Nu mai am bani sa apelez la psihologi iar la psihiatrii am tot fost.
Am stări suicidare,nu cred ca mai pot lupta atât cu problema asta. Nu i găsesc capăt.
Ani de zile m am urat pentru ca imi plăceau băieții si acum ca am acceptat si chiar mi am descoperit disforia de gen,tot nu ma simt bine. Imi e greu sa ma opun sexualității mele da nici nu ma pot accepta asa.
Nu stiu ce sa mai spun.
Ocupatie nu am,scoala am terminat o si n am continuat iar de muncit nu sunt in stare in situatia asta. Tatăl nu ma mai ajuta financiar ,doar mama. Sunt despărțiți.
Ma simt foarte rau.
  • Mihaiela Grimbovschi Avramescu
    Mihaiela Grimbovschi Avramescu Incertitudinea identității sexuale trebuie discuta cu un psiholog. Si pentru ca spui ca nu ai posibilități materiale încearcă să iei legatura cu una dintre organizațiile care ajuta si sprijina oameni în situația ta. Asociația ACCEPT este cea mai cunoscută în România.
  • Alexandra Ghiran
    Alexandra Ghiran Pare că ești într-o perioadă în care ai nevoie sa explorezi, sa te descoperi, să încerci. Modul în care îți expui aceasta nevoie pare să îți facă rău..din cum ai scris eu inteleg că vezi lucrurile în alb/negru, ori în viața mie îmi place să cred că oricine are dreptul să se răzgândească, că feminitatea/masculinitatea nu este ceva ce poți să “pierzi”. In anumite momente ai nevoie sa îți exprimi feminitatea, in alte momente partea masculina, și poate vor fi momente când ambele vor putea sa coexiste fara a se anula reciproc. Îmi imaginez că ai putea sa îți dai voie sa explorezi liber cu condiția să fi sincer cu oamenii din jurul tau. Nu cred că este obligatoriu sa te limitezi încercând să te incadrezi într-o categorie dintre cele inventate de alți oameni, mai degrabă caută să îți definești propria ta categorie care sa îți descrie unicitatea. Asta este alta nevoie: de a te cunoaște, de a te defini, de a-ți cunoaște limitele. Și de a respecta ceea ce îți dorești. Spui că îți dorești acum doua persoane. Asta e, accepta asta fara a te critica sau forta sa alegi intre doua variante..caută mai degrabă a treia variantă în funcție de ceea ce își doresc celelalte persoane și limitele lor.

    O alta nevoie a ta pare a fi cea de a avea o ocupație…având o ocupație ai putea sa iei un pic de distanta față de celelalte nevoi ale tale, distanta care îți va permite sa găsești alte soluții pe care acum poate nu le veziLasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile