consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 23 de ani si multi ar spune despre mine ca am obtinut multe si ca sunt norocos, insa eu nu ma mai simt deloc asa. Am un job bine platit, dar simt ca ma voi plafona, sunt gay si persoanele din aceasta minoritate sunt vazute ca niste oi negre ale societatii, am impresia ca devin depresiv…

Terapeuti.ro 6:51am Oct 13
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna,

Ma numesc Robert si am 23 ani, multi ar spune despre mine ca la varsta mea am obtinut multe si ca sunt norocos, insa eu nu ma mai simt deloc asa. Am un job bine platit in domeniul IT, sunt independent insa am cateva lucruri care ma nelinistesc in ultima perioada. Sunt un om creativ foarte dinamic si cu multe asteptari, insa cand vine vorba de oglindirea realizarilor am impresia ca trece timpul pe langa mine si eu pe langa el, simt ca nu fac ceva bine, si ca o sa ajung in punctul in care ma voi plafona, poate si din cauza anturajului de la birou unde sunt cel mai mic media varstei fiind undeva la 30 ani. Din punct de vedere al vietii personale la fel am destule nelinisti in primul rand sunt gay si persoanele din aceasta minoritate sunt vazute ca niste oi negre ale societatii iar acest fapt nu face decat sa ne fie foarte greu sa ne gasim un partener si implicit fericirea, nu cred ca eu am ales sa nu imi placa fetele, ci tine doar de acea atractie interioara pe care fiecare o are, iar faptul ca oamenii sunt marginalizati face ca viata personala a persoanelor de acest gen sa fie mult mai dificila. In ultima perioada sunt tot mai nemultumit de ceea ce mi se intampla si am impresia ca devin depresiv, lucru care ma ingrijoreaza… Cum credeti ca as putea trece peste o astfel de stare?
Multumesc anticipat!


Daniela Porutiu 6:54am Oct 13
Psihoterapie ? Nu astepta ca nelinistile sa-ti acapareze viata !

Monica Dobrea Psiholog 7:08am Oct 13
Invata sa te apreciezi mai mult, sa fii multumit de ceea ce ai devenit si daca tu te iubesti îndeajuns,nu vei mai fi afectat de opiniile celorlalti. Faptul ca ai o orientare sexuală diferita, nu te face sa fii mai putin demn de respect. Capul sus si lucreaza la a-ti pretui si apara valorile.

Doina Zamfirescu 7:15am Oct 13
Va recomand terapie pentru a gasi solutia cea mai potrivita de a va bucura de lucrurile pe care le-ati obtinut si pentru a gasi noi modalitati de a va face viata mult mai placuta.

Psiholog Andreea Agafitei 7:43am Oct 13
Depresia este o tulburare des întâlnită în rândul celor cu orientare LGBT, conform studiilor în domeniu, chiar mai des decât în rândul heterosexualilor. Ăsta se datorează , in parte, stigmatului la care sunt supuși ( ceea ce ai descris tu în finalul mesajului). Îți recomand sa faci psihoterapie, ca ceea ce simți acum "am impresia ca devin depresiv" sa nu se transforme în realitate. Exista psihoterapeuti cu formare în psihoterapie pozitiva, o ramura dedicata celor LGBT. Îți doresc succes! Nu lăsa stigmatul social sa schimbe, ce tu ai început așa frumos!

Agota Toth 8:58am Oct 13
Sunt mai multe intrebari cu care va confruntati.Din starea in care va aflati puteti iesi cu sustinerea unui life coach, cu care veti lucra pe partea de valori, convingeri, acceptarea identitatii.

Gabriel Sima 9:21am Oct 13
Cred ca ingrijorarile unei posibile depresii trebuie inlaturate. Faceti ceva in acesta directie. Succes!

Elena Savu 1:55pm Oct 13
Cand vei fi pregatit incepe o psihoterapie pentru a afla mai multe despre tine si scopul tau .


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile