consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 24 ani, nicio ambitie de viitor, nu imi gasesc rostul, am chef doar sa dorm si sa stau pe net sau degeaba, sunt intretinut de parinti, am stima de sine scazuta, sunt timid, nici nu am niciun prieten. Am diagnostic de depresie, tulburare obsesiv-compulsiva si anxietate sociala.

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

De ce trebuie sa suferim? De exemplu psihic/psihologic? Eu sufar asa,am 24 ani, si nu am nicio ambitie de viitor, nu imi gasesc rostul in viata si am zile foarte foarte dese cand am chef doar sa dorm si sa stau degeaba.Cu tot cu tratament depresia nu prea imi trece.De ani buni e asa.Am invatat bine la scoala dar degeaba, am clacat psihologic si acum sunt un pierde vara.Nu ma motiveaza nimic si nu prea te poti baza pe mine sa fac vreo treabaSunt intretinut de parinti.Stau decat pe net si mai citesc din cand in cand.In rest nu fac nimic.Dar asa sunt astia ca mine.Cum pot vedea soarele sau luminita de la capatul tunelului? Adica cum pot sa sufar mai putin? Stima de sine e scazuta, sunt timid, nici nu am niciun prieten.Defapt viata mea e cam plictisitoare si trista insa am si mici momente de bucurii din cand in cand dar mici.Sunt constient ca nu voi mai fi bine niciodata asa in adevaratul sens al cuvantului si ca nu mai pot face mare lucru in viata dat fiind faptul ca sunt asa de 8-9
ani cu tot cu antudepresive si pastile insa intrebarea principala este cu toate astea suferinte cum as putea sa imi fac viata mai frumoasa, mai usoara, mai placuta?

PS:Am diagnostic de depresie, tulburare obsesiv compulsiva si anxietate sociala din pacate.Am fost la psihologul scolii si la al spitalului insa nu m-a prea ajutat asts pentru ca sunt eu molau si mi-e greu sa fac orice lucru mai dificil sau care implica multa responsabilitate,sunt foarte neindemanatic si moale/fricos.
Am auzit ca sportul m-ar putea ajuta,chiar m-ar ajuta?Adica sa fac la bicicleta acasa sau abdomene ca mai mult nu pot adica ceva afara in public.Multumesc daca ma ajutati!

Cristina Anghel
Cristina Anghel Buna! Sportul este foarte bun, atat pentru fizic, cat si psihic. Vei arata bine, te vei simti bine si iti va creste stima de sine. Dar, macar 20 de minute, intens, dupa care poti creste “doza”. Dupa o perioada, cam o luna, incepe psihoterapia. Vei ajunge la rezultate foarte bune!
Alexandru Voinea
Alexandru Voinea Sportul este bun dar nu doar in casa. Mersul la sală implica si socializarea cea ce ajuta foarte mult. La sala iti poti face prieteni, iti poti schimba percepția despre viața.
Geanina Timofte
Geanina Timofte Psihoterapia te va ajuta. Caută un psihoterapeut, nu doar psiholog. Ai multe injoncțiuni, un fel de programe de gândire, limitative, negative: sunt molâu, fricos, neîndemânatic. O relație autentică cu un psihoterapeut implicat, poate fi vindecătoare. El te poate ajuta să elimini aceste convingeri și să le înlocuiești cu altele, pozitive. Da, sportul este foarte bun, dar o terapie de lungă durată, te va ajuta să câștigi bucuria de viață, să descoperi un scop care să te motiveze.
Carmen Sorici
Carmen Sorici Depresia se aseamana de multe ori cu nisipurile miscatoare, cu cat te gandesti mai mult cum sa iesi, cu cat te framnat mai mult, cu atat te scufunzi in ea mai mult. Sportul ajuta foarte mult deorece punand muschii in miscare crestem fluxul de sange in toate organele si aportul de oxigen ,,Exerciţiile fizice eliberează mai mulţi neurotransmiţători, precum endorfine, dopamină, și serotonină, care are un rol important în alungarea depresiei.”. Pemtru linistirea mintii ajuta si exercitiile de Qi-qung, practicarea acestuia.Ambele au rezultate mai bune practicate in grup, cu consilieri. Psihoterapia nu trebuie abandonata, incearca mai multi psihoterapeuti, intereseaza-te de ce fel de psihoterapie folosesc si vezi cu ce rezonezi, psihoterapia te va ajuta sa preie conducerea gandurilor, care sunt doar idei, cuvinte, astfel incat nu ele sa fie la conducere, ci vointa ta. Succes!
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Si eu te indemn sa cauti un psihoterapeut. PAXonline fac terapie pe skype si cred ca au preturi mai reduse pt studenti sua persoane cu venituri mici. Poate pe viitor vei reusi sa ajungi la un psiholog fata in fata, eu fac terapie de 2 ani , cu mici intreruperi si m-a ajutat enorm dar este un proces complex si uneori dureros. Mersul la sala si/sau la alergat , la plimbare zilnic, nu numai ca e sanatos, dar te face sa te simti mai puternic fizic si psihic. Creste stima de sine si te motiveaza sa devii mai energic. Cu toate, ia-le incet, pasi mici , dar siguri


Lasa un comentariu

Un Mesaj la “Am 24 ani, nicio ambitie de viitor, nu imi gasesc rostul, am chef doar sa dorm si sa stau pe net sau degeaba, sunt intretinut de parinti, am stima de sine scazuta, sunt timid, nici nu am niciun prieten. Am diagnostic de depresie, tulburare obsesiv-compulsiva si anxietate sociala.”

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile