consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani si anumite gânduri ma chinuie foarte rau. Totul a inceput cand din cauza ingrijorarilor, temerilor mele, practicam diverse ritualuri in mod repetat, ca sa ma faca sa ma simt mai bine. Atingeam o usa de cateva ori, daca nu clipeam sau faceam diverse lucruri de trei ori, simteam ca o sa se intample lucruri oribile, ma spalam foaaarte des pe maini, aveam impresia ca o sa ma imbolnavesc de boli groaznice, verificam usa la culcare de cateva ori…

Terapeuti.ro

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:Am 17 ani. De mult timp, anumite gânduri ma chinuie foarte rau. Totul a inceput cand din cauza ingrijorarilor, temerilor mele, practicam diverse ritualuri in mod repetat ca sa ma faca sa ma simt mai bine. Atingeam o usa de cateva ori, daca nu clipeam sau faceam diverse lucruri de trei ori, simteam ca o sa se intample lucruri oribile, ma spalam foaaarte des pe maini, aveam impresia ca o sa ma îmbolnăvesc de boli groaznice, verificam usa la culcare de cateva ori.. pe scurt, era groaznic si ma saturasem. Devenisem foarte superstitioasa si ma temeam sa nu visez copii mici, sa nu vina cucuveaua la geamul meu, sa nu vad fluturi galbeni. Apoi, mi-am spus ca trebuie sa inceteze. Stiam ca e ceva patologic asa ca am promis lui Dumnezeu ca nu voi mai fi exagerata. Si de teama de a nu imi respecta primisiunea, ritualurile s-au rarit, am incetat cu superstitiile, deoarece este pacat sa crezi in ele. Pe scurt, am indeplinit ceea ce promisesem. Dar cu greu. In ziua de azi,consider ca daca fac un lucru de doua sau trei ori, e bine. Doar ca anul trecut, cand ma rugam seara, au venit in capul meu ganduri de hula impotriva lui Dumnezeu, a presianelor ceresti. M-am cutremurat. Mi-am zis ca sunt un monstru si m-am pocait. Ma simteam oribil. Gandurile se repetau in mod stresant. Tot la fel a fost cu gandurile legate de moarte. Moartea ma ingrozeste si imi imaginam tot felul de scenarii oribile. Numaram masinile pe sosea, gandindu-ma ca sigur una din ele va da peste noi. Sau hoti care ajung sa intre in casa pe geamul nostru de la etajul 1 si sa ne ucida cu sange rece. Apoi au inceput iar gandurile impotriva lui Dumnezeu.si a oamenilor de langa mine. Ganduri ca ucid, ganduri cu conotatii sexuale fata de oamenii din jur, fata de vietuitoarele lumii inconjuratoare. Ma uitam la o stire si ma ingrozeam de exemplu de cum un fiu isi ucide mama. Apoi gandul capata contur in capul meu so se repeta intruna. Stiti cum e sa fiti in Biserica de Craciun si in capul tau sa apara preotul impuscat, ca si cum tu faci asta?? Sau cum iti vin in minte relatii sexuale fara sa vrei fata de proprii parinti,? Si stiti cat de greu e sa transofrmi repetat gandul in altceva, sa iti imaginezi ca fata parintelui tau e doar o masca a unui om oarecare, ca pacatul sa capete o alta forma si sa nu mai fie asa strigator la cer ca sa nu fie nevoie sa marturisesti la spovedanie ca ai avut gânduri de incest si sa se scarbeasca parintele de fiinta ta? Stiti cum e sa te simti un monstru? Sa ametesti, sa iti fie rau de cat stres produc aceste ganduri inumane? Acum am reusit sa reduc frecventa lor, m-am rugat mult Domnului si El m-a ajutat. Dar nu au dispărut. Le controlez mai usor, dar tot produc un stres si o umilinta greu de imaginat.le urasc. Ma streseaza, ma distrug. Cum, eu care cred asa mult in El, sa am ganduri asa oribile impotriva LUI? Cum sa traiesti asa?..

Manuela Lupes

Eu ma gândesc ca ar fi bine sa consultați un psihiatru și ulterior sa încercați, dacă simtiti nevoia, sa intrati într-un proces psihoterapeutic.
 3

Ilius-Olariu Ana-Maria

Majorității oamenilor le trec prin cap gânduri de acest fel la un moment dat, însă inconștientul își face treaba, le ține la “subsol” și asta e bine pentru că nu sunt raționale, deloc utile și nesănătoase. Problema este că la tine acestea sunt obsesive și împovărătoare. Te poți adresa unui psihiatru pentru a investiga ce se întâmplă cu creierul tău, dacă e ceva ce de acolo pornește. Dar pe lângă psihiatru cred că psihoterapia și un duhovnic iscusit te-ar putea ajuta minunat. Ești tânără și te poți schimba în binele tău


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile