consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am inchiriat o camera din apartamentul meu unui baiat. M-am bucurat la inceput ca e linistit, dar mai apoi am constatat ca doar vine de la serviciu si se inchide in camera. In plus, depoziteaza ambalajele goale ale cutiilor de inghetata si sticlele goale de apa in congelator!

Terapeuti.ro 6:54am Jun 6
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Am inchiriat o camera din apartamentul meu, unui baiat in virsta de 22 ani. M-am bucurat la inceput ca e un baiat linistit si ca nu-mi va crea probleme de gen anturaj, dezmaturi in casa, partenere pe care sa le scimbe in fiecare saptamina. Curind, preocuparea a luat locul bucuriei mele. Dupa ce am constatat ca: la virsta lui, nu are prieteni, nu vine in casa cu nici o prietena, nu iese aproape nicaieri sa se plimbe sa se distreze, vine de la serviciu, si se inchide in camera. Nu vorbeste decit daca il intrebi. Are un loc al lui in congelator, unde mai bine de 3 saptamini depoziteaza, ambalajele goale ale cutiilor de inghetata. De citeva zile au aparut si sticlele goale de apa! Baiatul asta, are probleme psihice? Trebui sa ma preocup mai mult de atit ,sau sint eu paranoica?

Botezat-Antonescu Radu 6:59am Jun 6
este posibil sa aiba o problema psihica… dar fara un consult nu ne putem da seama. Daca iti este teama pt siguranta ta… atunci spune-i sa plece (din orice motiv doresti). Succes!

Sanda Maria Varga 7:36am Jun 6
Ce te face sa spui ca are probleme psihice?Doar faptul ca nu iasa in cluburi si ca nu socializeaza?Te-ai gandit ca poate este mai retras si timid?de ce nu vorbesti cu el si sa incerci sa il descoperi?

Roxana Maria 8:16am Jun 6
Nu sunteti paranoica, aceasta bizarerie, actiune fara sens, logica se inscrie intr.o categorie..Ca si colegul meu, va sugerez sa renuntati la acest chirias..El are nevoie de consult psihiatric, si tratament

Camy Kamy 8:32am Jun 6
Este din alt oras? Poate ca inca nu a reusit sa-si faca prieteni. Nu inteleg de ce ar fi o problema cand o persoana este anti-sociala..nu putem fi toti extrovertiti. Nu inteleg unde este problema daca lasa cateva ambalaje..am cunoscut persoane mult mai dezordonate ;) ).
Terapeuti.ro
Terapeuti.ro Va rugam sa respectati regulamentul grupului (dreapta, sus). Iar raspunsul dvs. arata, in plus, ca nu ati citit cu atentie nici intrebarea: “Are un loc al lui in congelator, unde mai bine de 3 saptamini depoziteaza, ambalajele goale ale cutiilor de inghetata. De citeva zile au aparut si sticlele goale de apa!”. Nu despre dezordine este vorba.

Botezat-Antonescu Radu 8:38am Jun 6
Tulburarea de personalitate ANTISOCIALA – este o conditie in care persoana arata lipsa de consideratie fata de lege si de drepturile celor din jur. Persoanele cu tulburare de personalitate antisociala tind sa minta sau sa fure si nu-si indeplinesc obligatiile profesionale si cele de parinte. Termenii “sociopat” sau “psihopat” sunt uneori folositi pentru a descrie o persoana cu tulburare de personalitate antisociala. SOCIOFOBIE – Antipatie anormală pentru viața în societate și pentru orice formă de relații sociale, manifestată prin tendința de a se izola, de a evita relațiile sociale.

Adrian George Ion 6:23pm Jun 6
Este vb de o boala psihica. Acumulare compulsiva . Pt el este ceva normal . Nu pt altii ( noi) dar e o boala . Sa nu care cumva sa ii arunci ambalajele . Sau sticlele goale. Uneori devin si recalcitranti cand cineva le schimba locul sau le arunca.

Duculescu Ionela 8:15pm Jun 6
Din pacate nu avem destule date despre acest baiat (decat cele detaliate de tine – nu este agresiv, nu ti-a disparut nimic din casa, nu incalca legea.. este doar timid, retras, introvertit) insa cel mai probabil poate sa fie vorba despre o persoana care colectioneaza compulsiv obiecte fara valoare si poate sa fie asociata cu tulburarea obsesiv-compulsiva! in general persoanele care sunt anxioase dezvolta astfel de probleme. Urmareste – vezi daca mai colectioneaza si alte lucruri fara valoare in camera la el. Ei nu sunt agresivi. Insa aici este vorba despre tine – incearca sa stai mai mult de vorba cu el, sa il descoperi SAU daca consideri ca efortul este prea mare pentru tine – renunta la el. Nu uita nu putem spune prea multe lucruri pentru ca nu avem destule date despre baiat.

Ioana Despina Camino 8:46pm Jun 6
Ca e strângător nu e o problemă așa gravă (sper să nu vă dea afară din casă cutiile si sticlele), sunt multi cu diagnosticul asta (ex soțul meu a ajuns sa locuiască dintr-o debandada de casă tot depozitand…e patologie). Ce ma îngrozește e ca pe lângă strânsul asta compulsiv, face ceva lipsit de logică: de ce tre sa stea taman în congelator cutiile goale??? Fii atentă și la alte aspecte: se îngrijește? E atent la igiena personala? E ordonat în rest? Zâmbește vreodată? Îl poți întreba ce e cu acele cutii dar sa nu para ca il iei la rost, ca il critici sau ironizezi. Dacă argumentul e logic bine, dacă nu…mai bine plânge mama lui decât mama ta!

Dana Terapeuta Holistica 9:34pm Jun 6
Incercati sa-l invitati la masa si vorbiti cu el…deveniti prieteni, intrebati-l despre parinti, despre mama in general…nu cumva aceasta lipseste, iar el depozitand aceste ambalaje, nu face decat sa umple un gol in inima sa, dar odata umplut, vrea sa-l conserveze…sa nu mai ramaie gol. Nu intrati in panica, ca prin frica creati vulnerabilitate si faceti posibil sa se materializeze ceea ce ganditi…trimiteti-i ganduri bune si iubire in fiecare seara si in felul acesta il veti ajuta. Oamenii nu se intalnesc intamplator! Intrebati-va…de ce a venit in casa d-voastra? ce aveti de invatat din aceasta poveste? Daca aveti nevoie de ajutor, va stau la dispozitie, cu drag! Doamne ajuta!!!

Psiholog Daniel Mois 5:38am Jun 7
Este o tulburare de personalitate, care pe tine nu te afecteaza. Ai inchiriat apartamentul, si gata. Nici nu e legal sa te amesteci in viata lui, sa il monitorizezi. Ca sa nu mai vorbesc de moralitate sau bun simt. Tulburarea lui de personalitate este inofensiva, comparativ cu anxietatea si ingrijorarile tale.

Agota Toth 12:26pm Jun 7
Cred ca nu este de responsabilitatea Dvs sa va “preocupe problemele psihice” baiatului. Aveti doua optiuni il acceptati pe baiatul asa cum este el sau renuntati la inchiriere.

Dana Anghel 9:21am Jun 9
Vă admir curajul de a primi în casă, cu inima deschisă, un om străin, pe de altă parte vă înțeleg îngrijorarea. Și eu m-aș fi speriat să fi avut un chiriaș și să-i găsesc colecțiile de ambalaje în congelator. Cred că trebuie să vorbiți cu el atât cât e necesar ca să îl ajutați să nu vă deranjeze (cu timpul se poate, de exemplu, să nu mai aveți loc liber în congelator) dar nici asta nu e deloc ușor. Ați putea cere ajutorul unui psihoterapeut ca să învățați cum să comunicați cu el pentru că, din câte înțeleg, mai degrabă vorbim de o patologie psihiatrică, decât de o tulburare de comportament, ceea îl face mai sensibil la anume abordări, dar nu neapărat periculos. Se rezolvă, succes!

Marius Dumitrescu 11:10am Jun 9
patologie psihiatrica inseamna in primul rand pastiluta, adica mai greu cu comunicaea si cu atat mai greu cu experimetatul fara a avea rutina practica a modului de abordare. Cel mai oprimist ar fi sa fie doar o tulburare de comportament care sa nu aiba nevoie de pastiluta insa cine poate trage concluzii doar cititnd ce spune o persoana fara experienta sau macar scoala macar in domeniu ? Ce este evident, este ca nu se poate abtine de a trece in act ceeace gandeste, deci este compulsiva iar in acest caz iti trebuie multa expereinta clinica pentru a stapani lucrurile doar din comunicare. Paote fi si o forma usoara de compulsie, dar cine poate garanta asta ? Culmea ar fi sa ia banii pe chirie si sa-si plateasca cursuri la terapeut ca sa invete puctual cum sa se comporte cu chiriasul ce are un anumit gen de probleme … asta da afacere…


S-ar putea să te intereseze și:

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile