consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am tulburări de anxietate, insomnie severă, dependență de somnifere. Insomnia a debutat brusc, nu am dormit 4 nopți și 4 zile. Problema e că nu mă ajută nici antihistaminice, nici anxiolitice, nici AD-uri. Niciunul din zecile de suplimente sau melatonina. Nici sportul, nici masajele, nici terapia CBT.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online

42 de ani, femeie, diagnostic tulburări de anxietate, insomnie extrem de severă, dependența de somnifere. Pe scurt, sufăr de 5 ani de anxietate, care e tinuta sub control, dar nu pot dormi fara 1 sau 1/2 de somnifer prescris de medic. Iau si un AD. Insomnia a debutat brusc, intr-o singura noapte, fără sa mai fi suferit vreodata de asa ceva, nici macar temporar, iar răul fizic și debutul brusc (nu am dormit 96 de ore sau 4 nopti si 4 zile) m-au făcut să merg la psihiatru și psiholog intr-o saptamana de la declanșare. Dr atunci, am exasperat 2 psihiatri și 2 psihologi: am o chimie foarte rară a creierului care nu răspunde nici la antihistaminice, nici la anxiolitice, nici la AD-uri, am incercat cateva zeci de medicamente in niște cocktailuri de cate 4 sau 5 și eram singura din cariera lor care nu dormea cu cocktailuri care ar fi adormit și un elefant, până la urmă, după multe încercări, am gasit totusi o combinație de un AD + un somnifer cu care dorm noapte de noapte, mai bine, mai rau, dar dorm și funcționez normal. Niciunul din zecile de suplimente sau melatonina sau orice nu a funcționat. Nici sportul, nici masajele, nici terapia CBT. Adica a ajutat mult pe anxietate, dar nu si pe insomnie. Tratamentul este strict cel prescris de medic, nu am alte vicii si nu am avut vreodată, dar ma simt ca un drogat care trebuie să își ia otrava. Pentru că există o dependența fizică, însă efectiv nu pot descrie in cuvinte tortura fizică pe care mi-o da insomnia, practic acest rău fizic extrem (am leșinat pe stradă, la muncă, am vomat in autobuz sI asta după o noapte de nesomn, după 4 nici nu mai stiam in ce zi a săptămânii suntem sau cum mă cheamă). Sunt oameni care duc ani de zile in spate aceste probleme, eu nici macar o zi nu pot. Am sechele atât de adânci în legătură cu raul fizic legat de insomnie, încât am impresia ca o sa iau acest tratament pe viață, deși exact asta vreau, să scap de el…

 • Marilena Popa
  Marilena Popa Buna ziua, eu v-as sfatui sa mai incercati un alt psihoterapeut. Probabil ca abordarile pe care le aveau nu erau potrivite pentru situatia dumneavoastra, daca ati reusit sa ii “expasperati”. Va recomand sa incercati psihoterpia psihodinamica. Chiar daca nu veti reusi de la inceput sa renuntati la somnifere, este un fapt stiut ca pacientii psihiatrici care urmeaza si psihoterapie au nevoie de doze mai mici si pe perioade mai scurte. In nici un caz nu incercati sa renuntati la medicatie fara indrumarea medicului. Insomnia dumneavostra cu siguranta a fost declansata de ceva, poate va puteti gandi sau un evemeniment sau context din viata dumneavostra de care sa o puteti lega.
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Ce va determina sa perseverati in a folosi pentru rezolvarea problemelor dvs chestii care NU FUNCTIONEAZA? E bine sa insisti, sa fii determinat sa rezolvi o problema. Insa nu folosind ceea ce nu ne este de folos!
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Eu inteleg ca dvs vreti sa scapati de dependenta de somnifere, sau de tratament, si prin urmare si de anxietatea generata de faptul ca sunteti dependenta de ceva ce va face sa functionati “normal”. Insa, pe de alta parte, mi se pare ca nu ati descoperit/ aflat cauza pentru care aceasta insomnie a debutat, asa brusc. Daca ati eliminat cauzele medicale si ati fost investigata neurologic, poate prin EEG, RMN cerebral si ce va mai recomanda medicul si poate si endocrinologic, atunci va mai ramane sa explorati cauza in cadrul unei psihoterapii care sa sape mai adanc cauza. Cat timp cauza ramane necunoscuta, tot ceea ce putem face este sa tratam simptomul. Numai bine!
 • Carmen Sorici
  Carmen Sorici Un neurolog specializat pe problemele somnului, somnolog ,aţi consultat? Puteţi încerca ca terapie complementară psihoterapia prin hipnoză, de asemeni puteţi folosi terapia Bach, acupunctură, masajul de relaxare, yoga, qigong, dar găsiţi şi diagnosticul fiziologic.Succes!
 • Constantin Marius Hrabonschi
  Constantin Marius Hrabonschi Buna dimineata! Cam greu, da.. dar nu ati spus nimic despre cuplu, sau cealalta jumatate!.. Fara a dori sa par indiscret, ideea e ca, dupa ce se face dragoste, cocktail-ul natural de endorfine al omului, mai ales daca, in cel mai fericit caz, se termina si cu orgasm, acesta ajuta la obtinerea unui somn de caliate!.. Daca omul exista si o faceti, incercati si cu un pahar de vin rosu inainte, masaj, si putina ciocolata de calitate, poate merge!.. Optimism si succes!
 • Violeta Mancas
  Violeta Mancas Buna ziua,Puteti sa ne spuneti ce vi s-a intamplat inainte de aparitia brusca a insomniei? Intreb pentru ca imi suna ca si cum inainte de insomnie, nu era nimic…
  Multumesc!
  Violeta


Lasa un comentariu

Un Mesaj la “Am tulburări de anxietate, insomnie severă, dependență de somnifere. Insomnia a debutat brusc, nu am dormit 4 nopți și 4 zile. Problema e că nu mă ajută nici antihistaminice, nici anxiolitice, nici AD-uri. Niciunul din zecile de suplimente sau melatonina. Nici sportul, nici masajele, nici terapia CBT.”

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile