Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Pe fondul unei probabile depresii sufar de o vreme de tulburari de somn. Stiu ca ar trebui sa merg la terapie, dar in urmatoarele 2 luni nu o sa am timp. Exista vreo combinatie de medicamente care sa imi regleze somnul si problemele de concentrare?

Terapeuti RO 7:45am Apr 29
Mesaj:
Buna ziua
Pe fondul unei probabile depresii (spun probabila pentru ca nu am consultat un specialist) sufar deja de o vreme de tulburari de somn. Adorm extrem de greu seara, imi este frica, uneori am chiar o senzatie de crestere a frecventei si intensitatii batailor inimii (o aud in urechi, mi se face greata si ma trec valuri de ameteala). In consecinta dimineata nu ma pot trezi. Cand ma trezesc totusi, obosita chiar daca numarul de ore este mai mult decat suficient, sunt apatica, deconectata de la problemele (banale de altfel) care seara capata proportii epice, nelasandu-ma sa adorm. Am dificultati de concentrare, vorbire dezordonata (ceea ce nu imi este specific) si imi este afectata memoria.
Stiu ca teoretic ar trebui sa merg la terapie dar in urmatoarele 2 luni nu o sa am timp de asa ceva. Pe de alta parte, pregatindu-ma pentru examenul de licenta, nici nu pot ignora in totalitate problema.
Exista vreo combinatie de medicamente care sa imi regleze atat fusul orar si cantitatea de somn cat si problemele de concentrare?

Botezat Radu 7:54am Apr 29
mergeti si consultati un specialist (medic), vedeti ce spune, ce va recomanda. Sigur exista o solutie temporara adecvata dvs. Daca sunteti din Bucuresti va stam la dispozitie www.cmibotezat.ro

Andreea Deea 2:54pm Apr 29
Nu stiu daca este vorba de o depresie, cat este vorba despre stres. Ma refer la stresul cauzat de examenul de licenta, spun asta pentru ca peste 2 luni, la fel ca tine, si eu am un astfel de examen. Si cam l-a fel ma manifest: tulburari de somn, oboseala, pofta de mancare, stari de nervozitate etc. (lucruri total nespecifice mie) l-a fel am patit si in clasa a 12-a inainte de BAC. Eu zic sa gasesti ceva cu care sa te detasezi, de ex pe mine ma ajuta foarte mult aerobicul, ma relaxeaza total si in acelasi timp ma umple de energie; sigur este ceva potrivit si pentru tine. Succes :)

Carmen Caramlau 4:19pm Apr 29
Medicamentele nu rezolva totul. Prioritatile tu ti le fixezi si se pare ca deja ai pus sanatatea pe planul doi. Cu siguranta asta nu-ti va folosi pe termen lung, dar mi-e ca nici pe termen scurt, tinand cont de ce ne scrii ca te supara. Sfatul meu: fie incepe sa faci meditatie in fiecare zi, pentru relaxare si redobandirea controlului, fie alege terapia de eliberare emotionala, care va reduce semnificativ nivelul de stres, avand consecinte benefice in toate problemele indicate de tine. Poti incerca o sedinta de terapie NLP (programare neuro-lingvistica), in care vei intelege care sunt tiparele care se repeta in viata ta (tiparul de succes, de exemplu), si vei invata sa le aplici atunci cand vei avea nevoie (de pilda la examen). Numai bine!

Remus Sandu 4:37pm Apr 29
Mai degrabă suplimente:
omega 3 cu trigliceride http://www.iherb.com/Now-Foods-Tri-3D-Omega-90-Softgels/39952#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=3d&rc=7&sr=null&ic=4
Rhodiola 3-4 cps/lună, http://www.suplimente.ro/rhodiola.html
enzime digestive http://www.suplimente.ro/enzime-din-plante-120-capsule.html
o formă avansată de vitamina E http://www.suplimente.ro/advanced-gamma-e-complex-60-softgels.html
Toate în combinaţie cu ajustarea dietei http://wp.me/p48646-d

Marius Strachinaru 6:38am Apr 30
Sfatul meu…mergi la un psihoterapeut…ajuta mult…am trecut si eu prin aceleasi stari, ce culminau cu sunatul la salvare…dar care nu avea ce sa-mi faca…iti trebuie ceva..ceva nou in viata ta…sanatate si bafta cu licenta


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita