consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De ceva timp sufar de depresie si am probleme mari cu somnul si pierderea poftei de mancare.

Terapeuti RO 8:04am Apr 28
Mesaj:
Buna dimineata,
Am si eu cateva simptome care se leaga:
1. De ceva timp sufar de o depresie, pur si simplu totul pare sa fie inutil,fara rost, monoton.
2. Pe langa aceasta depresie am si probleme mari cu somnul (timp de 2 saptamani, pana astazi, am pierdut noptile dormind de la 5-7 dimieata pana la 16-17).
3. Pierderea poftei de mancare.
Intrebarea mea e daca ar trebui sa merg la un specialist sau as putea sa imi rezolv singur problemele? Mentionez ca, pentru un introvertit ca mine mersul la un psiholog imi starneste un sentiment de anxietate, stres.

Botezat Radu 8:07am Apr 28
este normal sa aveti emotii, mai ales ca introvertit, dar le puteti ignora… nu muscam :) . Exista tratamente medicamentoase usoare care pot fi eficiente in situatia dvs. fara a merge neaparat la consiliere (poate nu sunteti inca pregatit sa va deschideti). Daca sunteti din Bucuresti va stam la dispozitie www.cmibotezat.ro

Florentina Coman 2:48pm Apr 28
Odată ce aţi apelat la noi, cred că ştiţi că nu vă puteţi rezolva singur problemele. Aveţi dreptate, nu-i uşor să ,,te dezbraci,, în faţa medicului dar o faci dacă doare. Aşa este şi cu latura emoţională: deja doare, deci aveţi nevoie de ajutor.

Carmen Caramlau 6:58pm Apr 28
Buna ziua. 1. E posibil sa aveti dreptate si chiar sa fie totul monoton si fara rost. Schimbati ceva in viata Dvs. si mentineti acest obicei cu cate o imbunatatire in fiecare zi (pot fi si schimbari absolut minore, dar sistemul e preluat de la japonezi si acolo s-a transformat intr-o adevarata filozofie de viata, deci functioneaza). 2. Problema cu somnul se rezolva prin disciplina si eliberare emotionala. Ultima se poate realiza prin meditatie sau tehnici de eliberare emotionala (EFT). Exista niste retete care functioneaza. De ce nu le-ati aplica? 3. Pierderea poftei de mancare e normala in circumstantele pe care ni le-ati prezentat. In ce priveste raspunsul la intrebarea Dvs. – sunt convinsa ca, subconstient, stiti foarte bine ce sa alegeti (re-echilibrarea pe cont propriu sau mersul la terapie – care, dupa cum v-am prezentat, poate fi de mai multe feluri, nu numai psihoterapie). Oferiti-va un pic de timp ca sa va dati seama daca aveti resursele necesare sa iesiti singur din aceasta stare, iar cand aveti raspunsul, actionati, nu mai amanati. Numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile