consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

De aproape un an duc o luptă cu mine însămi. Totul a început când l-am întâlnit întâmplator pe el, omul pe care îl urmăream din umbra încă din adolescență și care cumva mi-a insuflat personalitatea mea de acum. Am luat-o pe un drum greșit, eu fiind căsătorita, iar el într-o relație. Am avut nenumărate discuții pe tema asta… că trebuie să ne oprim, dar tot am continuat. Am avut o pauză de 3 luni, dupa care totul a fost și mai intens. Soțului nu am ce sa ii reproșez, nu îmi dă niciun motiv să fac ceea ce fac.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua. De aproape un an duc o lupta cu mine însămi. Totul a început când l-am întâlnit intamplator pe el, omul pe care îl urmăream din umbra încă din adolescență, și care cumva mi-a insuflat personalitatea mea de acum. Am inceput sa ne cunoaștem, sa vorbim și să ne întâlnim de cate ori am avut ocazia. Problema e că amândoi am luat-o pe un drum greșit, eu fiind căsătorita, iar el într-o relație. Am știut asta de la inceput, și totuși..ne-am lăsat duși de dorințe..A decurs totul firesc ca orice relație.. Eu mă simt vinovată, că sunt conștientă că totul depinde de mine..dar îmi e greu să renunț..am avut nenumărate discuții pe tema asta..că trebuie să ne oprim..dar tot am continuat..Am avut o pauza de 3 luni..dupa care totul a fost și mai intens. Nu mi-ar placea o viață alături de el, din mai multe puncte de vedere. Amândoi ne simțim bine unul cu celălalt, și ne dorim sa ne vedem și să ne avem. Soțului nu am ce sa ii reproșez, nu îmi dă niciun motiv să fac ceea ce fac. La început întâlnirea cu celălalt m-a apropiat de soț și mai mult, și ne-a condimentat viața sexuală, in schimb..acum simt că vederile cu celălalt mă îndepărtează de soț. As vrea sa îmi dați sfaturi cum să renunț la celălalt, și să mă apropii iar de soț. Nu știu orice vedere cu celălalt mă apropie și mai mult..și el zice la fel. Pare că e din ce in ce mai greu să renunțam..daca continuăm să ne vedem..
 • Cristina Constantin, pagina de psihologie
  Cristina Constantin, pagina de psihologie Buna ziua! La celalalt, asa cum il numiti, veti renunta cand veti fi pregătită. Modul în care ați ajuns in aceasta situatie e mai important de clarificat în acest moment. Cand veti intelege cauzele care v-au adus in aceasta situatie si riscurile la care va expuneti, poate vă va fi mai usor sa luati decizia dorita. Câteva sedinte de terapie va pot ajuta in acest moment. Dacă aveți nevoie de clarificări, va rog sa imi scrieti in privat. Mult succes!
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu de asemenea va incurajez in directia unui proces de explorare impreuna cu un psihoterapeut. Cauza acestei situatii va eludeaza in mod clar si nu poate fi gasita prin simpla teoretizare sau generalizare. Cura si succes!
 • Violeta Mancas
  Violeta Mancas Buna ziua,
  Relatia cu acest barbat imi suna ca o “bresa” in procesul dvs de maturizare. E ca si cum “traiti in paralel” in viata de adult, alatuti de sot, dar si o viata de adolescenta, cu acest barbat. Uneori este dificil sa “dam drumul” unor pivesti care ne leaga de copilarie (doar simtire, fara responsabilitati, fara probleme cotidiene, facturi etc.). Visele sunt frumoase si avem nevoie de ele. Problema apare cand ne incurca viata si asta inteleg ca este ceea ce traiti. Poate ca ar trebui doar sa acceptati ca asta este ceea ce traiti de un timp, pentru ca pare ca nici dvs nu sunteti in acord cu ceea ce simtiti. Abia dupa ce veti accepta acest fapt, o sa puteti lua o hotarare.
  Zi minunata va doresc!
  Violeta
 • Marilena Popa
  Marilena Popa Buna ziua, din pacate conditia umana este “tragica”, prinsi intre nevoia de stabilitate si nevoia de noutate, intre “suficient de bine” si mai bine, intotdeauna iarba este mai verde de partea cealalalta, mai ales daca nu avem acces la ea. Ma intreb ce vreti sa spuneti cu fraza “omul care mi-a insuflat personalitatea mea de acum”. Imi pare ca puneti mare pret pe aceasta relatie, si imi imaginez ca este un mare grad de idealizare. Nimeni nu poate lua decizia in locul dumneavoastra, insa va sfatuiesc sa apelati la pshoterapie sa intelegeti de ce investiti atat de mult in aceasta relatie si va este atat de dificil sa va detasati. Numai bine!
 • Terapeuti.ro
  Terapeuti.ro RĂSPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS ÎNTREBAREA (pentru Marilena Popa): “Situația am prezenentat-o sumar, însă totul este mult mai complicat. El este un artist, iar eu i-am admirat creația de la debut, de aici ‘gradul de idealizare’, am crescut cu creația lui (aprox 15ani), fara sa îl cunosc ca om. In urma cu 4 ani am avut prima tangenta cu el ca și artist, apoi anul trecut, dar atat. Ca mai apoi să îl întâlnesc total intamplator, și de atunci s-a legat relația asta. In adolescenta am cochetat și eu cu ceea ce crează el, el fiind al doilea după soț căruia i-am zis și arătat ‘creatiile’ mele, și pare că a fost incantat..întrucât m-a încurajat, și am reînceput să fac asta. Totul între noi a decurs firesc, amândoi ne simțim ca doi adolescenți ..facem lucruri nebunesti..suntem total dezinhibati unul cu celălalt..încet am inceput sa ne exploram..trăim ceva parca ireal..frumos..dar frustrant pt că amândoi conștientizăm situația dată..și știm că niciodată nu va putea fi mai mult de atât. Că la un moment dat jocul nostru se va opri..asta ne zicem de fiecare data..Dar de fiecare data se amplifica trăirile noastre.. Sunt mai mulți factori care ne împiedică să continuăm sau sa ne asumam o relatie..in primul rand legământul nostru fata de ai noștri, in al doilea rând varsta (el fiind mai mare cu 15 ani). Apoi eu langa soț am tot ce îmi doresc..pot sa zic că îmi lipsesc doar trăirile noastre de la inceput..dar asta e firesc..aici îl completează celălalt. La celălalt îmi place că deși e mai în vârstă..e copilăros..pe când soțul deși e de aceași vârstă cu mine..e mai serios..’mai batran’. Da… într-adevăr îmi place stabilitatea de acasă..dar simt nevoia și de celălalt..sa îmi regăsesc libertatea..trăirile..viața..adolescenta..Am incercat sa reanim căsnicia mea, dar am alte așteptari.. celălalt e mult mai receptiv la tot în ceea ce ne privește. Din partea soțului parca nu primesc același răspuns.. Știu că trebuie să ne oprim, de fapt, o sa fie imposibil sa ne mai vedem..și mă doare gândul ăsta. De curând celălalt lucrează cu soțul, și asta face ca situația sa fie și mai nefavorabila, frustrantă.. mă obosește psihic.. Trebuie sa accept in cele din urmă să ‘rămânem cu amintirile frumoase..macar astea nu ni le poate lua nimeni..sunt ale noastre’, după cum zice el.. de fapt asta e tot ceea ce putem sa avem amândoi.. “.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile