Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Simt ca traiesc intr-un coșmar… Va scriu acum in urma unui abuz.. Mi se spune adesea ca sunt nebuna de catre persoana care m-a lovit… A fost amantul meu si din pricina lui am divortat de sotul meu. Nu reusesc sa ii inteleg comportamentul. Nu inteleg de ce m-a batut.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Simt ca trăiesc intr-un coșmar.. Va scriu acum in urma unui abuz.. Mi se spune adesea ca sunt nebuna de către persoana care m-a lovit.. A fost amantul meu si din pricina lui am divorțat de soțul meu. nu reușesc sa ii înțeleg comportamentul. Nu înțeleg de ce m-a bătut. Avem o relație de 2 ani. Am fost colegi. Relația noastră a început la munca , inițial au fost Glume care mai apoi au devenit Lucruri din ce in ce mai serioase. Nu a fost bine ce am făcut , am greșit atunci amândoi.. Eram amândoi in casnicii.. Însă acum suntem împreuna. Avem un copil. Am avut nenumărate certuri. De multe ori a plecat de la mine spunând ca ne despărțim dar ne-am împăcat mereu. Au fost certuri si de gelozie ..Din păcate nu pot sa ii înțeleg comportamentul. La început a fost diferit. Se vedea ca ma iubește, ma alinta, ma mângâia, ma săruta…însă acum parca le ceresc.. Nu simte nevoia nici sa întreținem rel sexuale, deși un bărbat are aceste nevoi. Azi a avut o reacție ciudata. Eram pe strada si el se uita in dreptul a 2 fete si eu l-am întrebat unde se uita iar el a spus ca la mașina.. Apoi am ajuns acasă. Ne-am ciondănit din pricina faptului ca eu ii pun multe întrebări sau cel puțin așa spune el..discutam despre un stick pe care spunea ca l-a dus la munca iar eu l-am întrebat de ce l-a dus, vine colega a care-i ii e stick-ul sau i-l duce el?? iar el a reacționat urat . Mi-a zis ca sunt bolnava de gelozie .. L-am lăsat apoi si s-a calmat. Ne-am uitat la tv , s-a pus cu capul pe picioarele mele. Eu am adormit si peste o ora m-am trezit si el se uita încă la tv. L-am întrebat de nu doarme si mi-a rasp pe un ton ridicat ca nu ii e somn. Si l-am întrebat ce are de vb așa cu mine. A început sa tipe ca sa tac “dracului din gura, ca sunt nebuna, ca sunt psihopata. ” Iar eu l-am întrebat încă o data ce are si m-a amenințat ca îmi “umfla ochii.. ” am întrebat apoi încă o data ce se întâmpla cu el si a dat in mine. M-a bătut si nu reușesc sa înțeleg. Am eu o problema într-adevăr cum spune el? Consider ca atunci când intr-un cuplu apare o problema se discuta si se încearcă rezolvarea ei. Cel puțin in căsnicia anterioară așa rezolvam problemele. Niciodată cu fostul soț nu ne culcam certați. Mereu discutam. Însă el nu dorește. La nici una dintre certurile avute nu am discutat , nu am lămurit problemele dintre noi, de asta si cred ca încă reapar. Menționez ca între noi e o diferența de 10 ani.

am doua sugestii: prima ar fi, daca va faceti griji pt propria persoana, sa consultati singurica un psiholog, iar a doua sugestie ar fi sa incercati terapie de cuplu… macar pt o scurta perioada in care sa lamuriti ce se intampla. Succes!
 2
Stiu ca solutia cea mai buna ar fi sa fugiti mancand pamantul de langa un om cu un asemenea comportament si cu peronalitatea labila pe care ati descris-o, dar la mijloc este un copil, deci…mergeti intr-o terapie fie de cuplu, fie individuala care sa va ajute sa va intelegeti frustrarile (prisosesc si la unul si la altul!) si sa ajungeti la un echilibru pentru a va creste copilul. Daca totusi ati renuntat amandoi la alte mariaje, ati trecut prin multe incercari, nu credeti ca mertiati o viata mai buna impreuna?
 1
Eu inteleg din cele scrise de dvs. ca amandoi ati decis sa divortati pentru a fi impreuna. Dvs. considerati ca ati gresit?! Poate ca si partenerul dvs. Este posibil ca de aceea sa aveti genul acesta de discutii. Sau poate nu va cunosteati prea bine si au iesit la lumina diferentele dintre dvs. Dar indiferent de asta aveti un copil impreuna care trebuie protejat si nu supus unor astfel de situatii. Apelati la un terapeut pentru a intelege nemultumirile dvs. si daca reusiti sa va convingeti partenerul ar fi indicata o terapie de cuplu.
 2


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita