consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Soțul meu nu mai doarme noaptea, din cauza stresului. Am facut rost de Alprazolam (pe sub mana). Doarme bustean si se trezeste foarte odihnit, dar nu vreau sa-l obisnuiesc cu ele.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua. Intreb pt soțul meu. Are 33 ani și de vreo 3 sap nu mai doarme noaptea. E din cauza stresului. Lucrează ca si electrician. I-am dat Persedon, Melatonina de 3 mg, si inca ceva din plante (marca sensiblu). Nu si-au facut efectul. Asa ca am facut rost de Alprazolam (Pe sub mana). Singurele care au efect..doarme bustean si se trezeste f odihnit. Dar nu vreau sa l obisnuiesc cu ele. Ce sa ia? Ce sa faca? Multumesc.
 • Suciu Lucretia
  Suciu Lucretia ”Face parte din grupul de medicamente denumite benzodiazepine, medicamente ce acţionează asupra unor substanţe de la nivelul creierului.
  ALPRAZOLAM este folosit la adulți pentru tratamentul anxietăţii, tulburărilor anxios-depresive şi a tulburărilor de panică, pentru profilaxie şi tratament în delirium tremens şi în sindromul de abstinenţă alcoolici.” Scrie in prospect! Ce diagnostic a-ti stabilit dvs. “doamna doctor psihiatru” astfel incat sa-i “prescrieti” un medicament ca acesta sotului dvs.? Noi psihologii nici macar nu avem dreptul sa prescriem medicatie pacientilor, acest lucru-l face doar medicul psihiatru dupa fixarea diagnosticului. Se administreaza pacientilor numai sub supravegherea psihiatrului distinsa domna (daca nu cumva sunteti dvs. psihiatrul sotului sa inteleg). Adresati-va neaparat unui psihiatru astfel incat sa va ajute acum cu aceasta problema. Sa constate ce problema are sotul, sa cunoasca detalii legate de administrarea medicamentului, si NUMAI sub supravegherea psihiatrului sa continue, sau dupa caz, sa opreasca tratamentul. In nici un caz nu trageti de timp. L-ati “bagat” pe sot la psihiatrie draga doamna, putea merge la un psiholog, acum trebuie sa primeasca neaparat ajutorul psihiatrului avand in vedere priceperea dvs. de a administra si face rost “pe sub mana” de astfel de medicamente. Oricine citeste acest comentariu, NU faceti asa ceva, astfel de medicamente sunt periculose pentru sanatatea dvs. si pot avea urmari tragice daca sunt administrate fara prescrierea si supravegherea medicului psihiatru.
 • Ioana Dumitrasc
  Ioana Dumitrasc Nu este recomandat DELOC sa inceapa sa foloseasca tratament “pe sub mana”. Mergeti cu el la un psihiatru si cu siguranta ii va recomanda el ce este mai bine pentru situatia cu somnul, de la substante la dozaj. Alprazolamul este destul de greoi, si intr-adevar dupa cum ati mentionat si dvs, exista riscuri la intreruperea tratamentului. Curaj!
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu sa mearga la un psihiatru care sa ii prescrie o schema de tratament coerenta dpdv medical! Automedicarea este o problema foarte mare in randul populatiei si exista un risc destul de semnificativ.
 • Mihaiela Grimbovschi Avramescu
  Mihaiela Grimbovschi Avramescu Ar trebui tratate cauza, nu efectul. Singura recunoașteți că problemele au apărut datorita stresului. Un program de gestionare a acestuia ar fi indicat.
 • Cristina Andrişan
  Cristina Andrişan Eu am luat alprozolam pt o depresie ce a durat 30de ani!dar m-am vindecat intr-,o luna!Si credinta ajuta!50%
  • Cristina Tacaciu
   Cristina Tacaciu Fara sa va rapesc din entuziasm si optimisim, depresia este o boala cronica, iar daca a fost netratata 30 de ani, exista 0 sanse sa fie vindecata intr-o luna , luand un medicament. Intr-adevar medicatia ajuta enorm, la fel si psihoterapia. Dar aceste metode au impact pe termen lung si foarte lung. Depresia nu se vindeca intr-o luna. dar starea dvoastra emotionala se poate imbunatati in urma unui tratament medicamentos potrivit


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile