Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Arhiva lunara pentru noiembrie, 2019

  502 vizite

Prietena mea are o dorinta foarte mare de a intretine relatii intime in fiecare zi, iar eu nu simt nevoia asta atat de des. Am ajuns sa fac asta ca pe un serviciu. Dorintele ei sexuale sunt ca o obsesie, n-am liniste pana nu se intampla acest lucru, chiar daca este 1 noaptea si eu ma trezesc la 6 dimineata.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna, am 26 de ani, lucrez agent de vanzari si va contactez in legatura cu o problema de cuplu. Prietena mea are o dorinta foarte mare de a intretine relatii intime( as spune in fiecare zi), iar eu chiar nu simt nevoia de a face asta chiar atat de des. As spune ca am ajuns sa fac asta ca pe un serviciu. Dorintele ei sexuale sunt ca o obsesie, adica in caz ca nu se intampla acest lucru, n-am liniste pana nu o facem(ca un exemplu daca este 1 noaptea si ea vrea acest lucru, trebuie sa se intample, chiar daca programul meu presupune trezirea la 6 dimineata) Am discutat de mai multe ori pe acest subiect dar fara niciun rezultat. Ce este de facut?
  • Alexandra Ene
    Alexandra Ene Pana acum ai purtat vreo discuție despre asta cu ea? Nu într-un moment de conflict, ci într-un moment al vostru bun. Fiind un subiect delicat, este importanta alegerea cuvintelor, dacă o sa se simtă acuzata sau criticata scad șansele sa înțeleagă punctul tău de vedere, și e mai probabil sa intre in defensiva și sa se ajungă la ceartă. În toate cuplurile aproape întotdeauna unul din cei doi vrea mai des decât celalalt, important este în final ca fiecare sa facă bucățica lui de compromis pentru ca în final sa fie bine pentru amândoi. E posibil ca insistențele ei sa fie de fapt despre a se simți atrăgătoare pentru tine, mai mult decât despre actul sexual în sine.
  • Cristina Cojocaru
    Cristina Cojocaru Aveți nevoie de un decodor, adică de cineva cu care să deslușiți funcția insistențelor ei (un terapeut sistemic sau psihanalist de exemplu). De obicei, la bază, este vorba de o nevoie umană firească.
  • Monica Enescu
    Monica Enescu Dependentele de orice fel, fie ca vorbim de alcool, droguri, pornografie, sex, au în spate atât o predispoziție către impulsivitate și un slab-autocontrol cât și o dificultate de auto-reglare emoțională. Multe persoane se angajează în comportamente compulsive nu pentru ca le place efectiv acest lucru, ci pentru ca nu le place cum se simt când nu o fac, și cauzele pot fi multe: stres, tensiune psihică crescută, sentimente de tristețe, teama, disperare, inadecvare, complexe, etc. O dependență este un “quick fix”, ceva ce te face sa te simți mai bine pe moment dar nu rezolva nimic pe termen lung ci, mai degrabă Îți aduce și mai multe probleme. Probabil ca partenera ta are anumite dificultăți emoționale pe care nu poate sa le gestioneze decât prin sex. Poți discuta cu ea despre asta, însă cât timp ea nu-si adresează aceste probleme și nu începe sa le controleze altfel, comportamentul ei va continua. Recomand terapie de cuplu și începerea unei terapii individuale a ei, dacă este deschisa către așa ceva.
  • Soare Fericire
    Soare Fericire Prietena ta are o profesie ? Lucreaza undeva? Intreb acest lucru pentru ca este foarte important in a putea da un raspuns.

Sunt mama unei fete de 15 ani. Ne certam zilnic si in 9 din 10 cazuri ajung sa cedez, sa plec plangand din camera. Tatal a plecat la munca in strainatate si acolo a ramas. O suna de doua ori pe an Din premianta, acum nu mai invata, s-a apucat de fumat, toata ziua sta pe telefon…

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Bun gasit .
Am 50 de ani si sunt mama unei fete de 15 ani.Problema majora este neintelegerea .Ne certam zilnic si 9 din 10 ajung sa cedez , sa plec plangand din camera.Mentionez ca am divortat de 5 ani .Tatal a plecat la munca in strainatate si acolo a ramas .O suna rar …adica de doua ori pe an Exista o alta relatie destul de armonioasa ,dar ea ..copila nu accepta , nu respecta , devine impertinenta Fiecare zi este o noua provocare .Din premianta in ciclul primar si gimnazial, acum nu mai invata ,s-a apucat de fumat , toata ziua sta pe telefon si orice rugaminte de ajutor in casa sau de invatat se termina cu lacrimi din partea mea .Am incercat tot ce am invatat , tot ce stiu in materie de psihologie. Cred ca am nevoie de ajutor , de un sfat …Multumesc
  • Mihaiela Grimbovschi Avramescu
    Mihaiela Grimbovschi Avramescu În primul rând, nu mai plangeti. Orice semn de slăbiciune este motiv de manipulare. Adolescența vine cu revolta împotriva oricărei forme de autoritate. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunțăm la reguli.
    În al doilea rând, căutați un ajutor specializat. Oricata psihologie știți, nu va ajuta ca părinte de adolescent. ,,Nimeni nu E profet în țara lui!” Ori cat de logic si rational ar fi ceea ce spuneti, copilul va respinge pt ca vine din partea părintelui.
    Fiți fermă dar si iubitoare. Negociati cu ea dar nu va lăsați manipulata.
  • Daniel Mois
    Daniel Mois Faptul ca cititi psihologie nu inlocuieste un proces! Aveti de invatat impreuna cu profesionistul care va va ghida.
    • Ion Curpineanul
      Ion Curpineanul Daniel Mois puteai da niste sfaturi
    • Daniel Mois
      Daniel Mois Ion Curpineanul - ca profesionist pot ds sfaturi DUPA ce cunosc problema in detaliu. Altfel pot sa ofer doar simple
    • Ion Curpineanul
      Ion Curpineanul Daniel Mois eu am lucrat ca electrician si bineinteles nu am avut si nici acum ptr ca nici nu mai lucrez ca alti fosti colegi ce aveau 20 30 de ani vechime in instalatiile electrice unde lucram si cind era solicutat venea cineva chiar si noaptea de da ajutor ptr ca sa evite pierderile economice si cind venea stia exact unde trebuia sa lucreze
    • Daniel Mois
      Daniel Mois Ion Curpineanul - una e sa lucrezi pe chestii tehnice precise, si alta e sa lucrezi PERSONALIZAT, unic, pe sufletul omului.
  • Carmen Sorici
    Carmen Sorici In aceasta situatie se gasesc chiar si familiile unite, echilibrate, adolescenta vine si cu astfel de surprize. Puteti incepe o consiliere psihologica in care sa va echilibrati, sa nu va invinovatiti si sa va puteti crea o strategie de comunicare eficienta cu copilul. Succes!

Soțul consumă regulat alcool, sunt certuri frecvente, iar fetița de 5 ani a început cu dureri de gât, greață, vomă, isterie când o duc la grădiniță… I s-a pus diagnostic de reflux gastro-esofagian și de sindrom neuro-vegetativ… Nu mai știu la ce specialist să ne mai adresăm…

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua. Sunt mămica a două fete de 13 și 5 ani. Lucrez handmade.
Ultima perioadă este o atmosferă nu prea bună în casă. Soțul regulat consumă alcool, cam 6/7 zile….. Certuri frecvente.
Problema cea mai gravă la moment este starea fiicei de 5 ani…
S-au început mai întâi cu plângeri de dureri în gât, greață, vomă… Isterie când o duceam la grădiniță… Am fost la mai mulți medici… Iau pus diagnoza reflux gastro esofagian… Și de asemenea, sindrom neuro-vegetativ…
Am urmat tratament… De dureri in gat se plânge mai rar… Dar la grădiniță nu vrea… Face isterică, începe a tremura și zice că îi vine sa vomite… De aceea am hotărât să nu o duc la grădiniță pentru o perioadă…
Însă problema continuă… Seara… Înainte să adoarmă… Are deseori stare de greață…. Uneori chiar îmi spune că are dureri în piept… Începe să o de-a în călduri, apoi transpiră foarte tare și începe panica că îi este greață și vrea să vomite… Vomă nu are… Se liniștește după ce bea ceva călduț… Extremitățile îi devin foarte reci…. Și după.. adoarme repede….
Nu mai știu la ce specialist să ne mai adresăm…
P.S. la psiholog avem deja 4 ședințe… Facem terapie prin jocul cu nisip… Dar așa și nu am înțeles de unde vine această problemă…
  
  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu pare sa descrieti simptome ale anxietatii… ma mir ca terapeutul la care mergeti de 4 sedinte nu v-a sugerat un consult psihiatric pt fetita. Consultati un specialist in psihiatrie pediatrica.
  • Cristina Tacaciu
    Cristina Tacaciu Consult psihiatric pt fetita si psihoterapie familiala!
  • Dumitrache Alina
    Dumitrache Alina Ce imi povestiti dumneavoastra, a patit si sora mea cu baietelul. La fel stari de voma, refuz la gradinita, tremurat. A urmat sedinte de cu terapeut psiholog si a facut si o vizita la psihiatru. I a dat niste siropele din plante pentru o saptamana ca sa l relaxeze putin si a urmat sedintele in continuare(nu foarte multe la numar). Acum e bine si merge din nou la gradinita. Sanatate multa
  • Soare Fericire
    Soare Fericire Din ceea ce scrieti, parerea mea este ca fetita a ramas cu o teama puternica, teama care se poate ca s-a instalat in urma tonului ridicat pe care il folositi cand aveti certuri cu sotul si, deasemeni pe acest fond, sa fi intervenit si o situatie pe care a intampinat-o la gradinita si despre care sa nu va fi povestit. Un specialist pe psihologia copiilor cu care sa mergeti si sa vorbiti direct, va poate explica motivele care au putut duce la aceasta stare, dar si ce aveti dvs de facut pentru a asigura copilului dvs. o armonie in familie, bucurie, siguranta, iubire, adica tot ce ar fi nevoie sa faceti pentru ca fetita sa treaca cu usurinta peste aceste temeri(atacuri de panica) si pentru a nu ramane pe viitor cu traume. Iti las un link care desi vorbeste despre adolescenta, face referire si la parinti si la copiii de pana la adoslescenta. https://www.youtube.com/watch?v=nnl5H0HhHTI&t=176s

La inceput m-a captivat locul de munca, dar acum ma simt plictisita. Lucrez de dimineata pana seara si nu mai am timp sa investesc in ”creierul meu”, sa invat lucruri noi, sa fac diverse cursuri. Tot timpul sunt plictisita de viata si posomorata.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Anabelle, 23 de ani.
Anul trecut am terminat școala de as. Medicali și lucrez de atunci pana acum în domeniul privat. La început m-a captivat locul de munca, dar acum ma simt plictisita. Șefii sunt super, colegii nu ma încântă foarte mult. Simt nevoia sa lucrez la stat și sa fac o alta facultate în paralel. Este normal ca la 23 de ani sa fiu asa plictisita și nemulțumită de condiția mea? Îmi doresc foarte mult sa ajung undeva sus, sa ajung în spital și sa am am un job paralel. Aici lucrez toată săptămâna de dimineata pana seara și nu mai am timp sa investesc în ” creierul meu”, în sensul în care sa învăț lucruri noi, sa fac diverse cursuri.
Tot timpul sunt plictisita de viata și posomorâta. Se vede acest lucru..
  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu chiar te rog sa te dezvolti asa cum iti doresti. Este foarte tanara si mai poti face chiar si 2 facultati :). Este dreptul si datoria ta fata de tine sa te dezvolti cat iti doresti! Succes!
  • Suciu Lucretia
    Suciu Lucretia Este normal ca la 23 de ani sa-ti doresti sa te dezvolti. Insa aceasta nemultumire din viata ta sa nu fie dezvoltata pe un fond de distimie. (Fiindca numesti aici cateva simptome.) Daca aceasta stare dureaza de mai bine de 2 ani, ar fi de dorit sa cauti un psiholog din zona ta care sa te ajute cu putina consiliere/psihoterapie. Rezultatele tratamentului psihologic vor avea un impact pozitiv asupra vietii tale in general, chiar daca nu prezinti distimie. Succes!
  • Cristina Cojocaru
    Cristina Cojocaru Da, când funcționezi sub potențial e normală plictiseala. Nu vei găsi validare prea des în jur pentru ce simți să faci pentru că mulți din jur trăiesc sub potențial ori au renunțat de mult timp să mai creadă în el. Călătorie frumoasă înainte!
  • Marian Georgescu
    Marian Georgescu Exista posibilitatea sa simti ca ai un potential mult mai mare fata de ceea ce faci in prezent. Poate si faptul ca lucrezi de dimineata pina seara te-a dus in aceasta stare.Tu spui ca nu ai mai reusit sa te hranesti cu informatie de dezvoltare in domeniile care te intereseaza. Intreaba-te: Ce iti doresti cu adevarat de la viata? Cum te vezi peste cinci ani? Recomand psihoterapie integrativa. Raspunsurile sunt totdeauna in tine.

Soțul meu nu mai doarme noaptea, din cauza stresului. Am facut rost de Alprazolam (pe sub mana). Doarme bustean si se trezeste foarte odihnit, dar nu vreau sa-l obisnuiesc cu ele.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua. Intreb pt soțul meu. Are 33 ani și de vreo 3 sap nu mai doarme noaptea. E din cauza stresului. Lucrează ca si electrician. I-am dat Persedon, Melatonina de 3 mg, si inca ceva din plante (marca sensiblu). Nu si-au facut efectul. Asa ca am facut rost de Alprazolam (Pe sub mana). Singurele care au efect..doarme bustean si se trezeste f odihnit. Dar nu vreau sa l obisnuiesc cu ele. Ce sa ia? Ce sa faca? Multumesc.
  • Suciu Lucretia
    Suciu Lucretia ”Face parte din grupul de medicamente denumite benzodiazepine, medicamente ce acţionează asupra unor substanţe de la nivelul creierului.
    ALPRAZOLAM este folosit la adulți pentru tratamentul anxietăţii, tulburărilor anxios-depresive şi a tulburărilor de panică, pentru profilaxie şi tratament în delirium tremens şi în sindromul de abstinenţă alcoolici.” Scrie in prospect! Ce diagnostic a-ti stabilit dvs. “doamna doctor psihiatru” astfel incat sa-i “prescrieti” un medicament ca acesta sotului dvs.? Noi psihologii nici macar nu avem dreptul sa prescriem medicatie pacientilor, acest lucru-l face doar medicul psihiatru dupa fixarea diagnosticului. Se administreaza pacientilor numai sub supravegherea psihiatrului distinsa domna (daca nu cumva sunteti dvs. psihiatrul sotului sa inteleg). Adresati-va neaparat unui psihiatru astfel incat sa va ajute acum cu aceasta problema. Sa constate ce problema are sotul, sa cunoasca detalii legate de administrarea medicamentului, si NUMAI sub supravegherea psihiatrului sa continue, sau dupa caz, sa opreasca tratamentul. In nici un caz nu trageti de timp. L-ati “bagat” pe sot la psihiatrie draga doamna, putea merge la un psiholog, acum trebuie sa primeasca neaparat ajutorul psihiatrului avand in vedere priceperea dvs. de a administra si face rost “pe sub mana” de astfel de medicamente. Oricine citeste acest comentariu, NU faceti asa ceva, astfel de medicamente sunt periculose pentru sanatatea dvs. si pot avea urmari tragice daca sunt administrate fara prescrierea si supravegherea medicului psihiatru.
  • Ioana Dumitrasc
    Ioana Dumitrasc Nu este recomandat DELOC sa inceapa sa foloseasca tratament “pe sub mana”. Mergeti cu el la un psihiatru si cu siguranta ii va recomanda el ce este mai bine pentru situatia cu somnul, de la substante la dozaj. Alprazolamul este destul de greoi, si intr-adevar dupa cum ati mentionat si dvs, exista riscuri la intreruperea tratamentului. Curaj!
  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu sa mearga la un psihiatru care sa ii prescrie o schema de tratament coerenta dpdv medical! Automedicarea este o problema foarte mare in randul populatiei si exista un risc destul de semnificativ.
  • Mihaiela Grimbovschi Avramescu
    Mihaiela Grimbovschi Avramescu Ar trebui tratate cauza, nu efectul. Singura recunoașteți că problemele au apărut datorita stresului. Un program de gestionare a acestuia ar fi indicat.
  • Cristina Andrişan
    Cristina Andrişan Eu am luat alprozolam pt o depresie ce a durat 30de ani!dar m-am vindecat intr-,o luna!Si credinta ajuta!50%
    • Cristina Tacaciu
      Cristina Tacaciu Fara sa va rapesc din entuziasm si optimisim, depresia este o boala cronica, iar daca a fost netratata 30 de ani, exista 0 sanse sa fie vindecata intr-o luna , luand un medicament. Intr-adevar medicatia ajuta enorm, la fel si psihoterapia. Dar aceste metode au impact pe termen lung si foarte lung. Depresia nu se vindeca intr-o luna. dar starea dvoastra emotionala se poate imbunatati in urma unui tratament medicamentos potrivit
Inchiriere cabinete de psihologie – Bucuresti

Inchiriere cabinete de psihologie – Bucuresti

Cautarea a luat sfarsit!
Sunteti consilier sau psihoterapeut si doriti sa va desfasurati activitatea intr-un spatiu luminos, unde sa va simtiti ca “acasa”, dar fara stresul cumparaturilor, ordinii si amenajarii? Atunci cabinetele Bloom sunt raspunsul pentru dvs.
Va punem la dispozitie 3 cabinete special amenajate pentru consiliere si psihoterapie cu adulti sau copii.

Oferta noastra:

  • Cabinetul Sky
  • Cabinetul Anima
  • Cabinetul Park
  • Sala de asteptare si primire client
  • Acces la bucatarie si terasa
  • Apa, ceai, cafea si gustari
  • Programare rapida prin e-mail, whatsup sau telefon
  • Acces la carti de specialite, jocuri si materiale utile in sedintele cu copiii.

Costul tau?

Incepand cu 21 lei/ora

Variante extinse:

  • 360 lei Alege o zi pe saptamana in intervalul 08:00-17:00 si iti va fi rezervata toata luna!
  • 465 lei Alege o zi pe săptămână in intervalul 17:00-22:00 si iti va fi rezervată întreaga luna!

Contact:

Tel.: 0767.803.501

E-mail: raluca.barcan@yahoo.com

Adresa: Intrarea urcuşului nr. 23-27, etaj 1, ap 12

Facebook: www.facebook.com/cabinetebloom

Inchiriere cabinete de psihologie - Bucuresti

 

Copilul meu are un coleg extrem de violent, care agreseaza zilnic toti copiii. Are un trecut infiorator. El si fratii lui au fost abuzati de tata in cel mai oribil mod posibil, este batut de mama si de bunica in mod constant, nu se ocupa nimeni de el. Imi este mila de el, pe de alta parte, imi este groaza sa stiu ca i-ar putea face ceva teribil copilului meu.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online

Buna ziua!

Am un copil in clasa a 2-a. Anul trecut l-am mutat din clasa in care fusese inscris initial, din cauza unor colegi extrem de violenti. Copilul meu nu numai ca venea aproape zilnic batut (pumni in burta, picioare in ochi, usi trantite in cap), dar incepuse sa si capete tot felul de obiceiuri urate, sa arate degetul, sa injure etc. Copilul cel mai problematic este un “vip”, este “de familie buna”, nimeni nu face nimic in privinta lui. Am avut rabdare aproape doi ani, am crezut si sperat ca lucrurile se vor linisti, dar totul incepea sa degenereze tot mai rau. Copilul venea de la scoala batut, cu caietele vraiste, doar cateva cuvinte fara sens scrise pe ele. Spunea ca nu intelege nimic, ca este prea mult haos in timpul orelor, trebuia sa reiau fiecare lectie cu el si sa i-o predau din nou acasa.

Am decis la sfarsitul clasei 1 sa il mut la alta clasa, al carei colectiv de elevi era pe jumatate fata de cel din prima clasa si a carei doamna invatatoare mi-a fost calduros recomandata. Totul bine , copilul s-a integrat, desi cu oarece dificultate la inceput.

Anul acesta clasa s-a marit de la 17 la 22 de copii. Printre acestia este un baietel extrem de violent, care ii agreseaza zilnic pe toti copiii, cu sau fara sa i se dea motiv. Este un si un copil destul de masiv, de doua ori cat al meu… Le da palme peste ochi, pumni, ii strange de gat, ii injura si ii ameninta. Intr-o zi copilul meu i-a pus piedica la ora de sport. Ca sa se razbune, l-a prins in clasa, l-a trantit pe jos, s-a pus pe pieptul lui cu toata greutatea si l-a strans de gat.

Si multe late asemenea… De obicei violentele se petrec in pauze, cand nu este niciun profesor sau invatatoarea in clasa.

Astazi am vorbit cu directorul si am aflat ca acest copil are un trecut infiorator. El si fratii lui au fost abuzati de tata in cel mai oribil mod posibil, este batut de mama si de bunica in mod constant, practic se ingrijeste singur, nu se ocupa nimeni de el. A venit in aceasta scoala aproape salbatic. Inteleg ca sufera enorm si ca violenta lui este o manifestare a acestei suferinte.

Copilul este sub supravegherea unui psiholog si a psihopedagogului din scoala. Are niste reactii foarte brutale si imprevizibile, nu stii niciodata cand va lua o chestiune in gluma si cand se va infuria si va lovi. Comportamental, progresele facute pana acum la clasa sunt minime, desi este un copil foarte inteligent (astazi a luat fb la testare la mate). Are mania controlului, ii place sa comande, sa fie vazut ca un sef. Este zeflemitor cu doamna si cu restul adultilor, nimic nu il sperie sau impresioneaza. Doar cand este amenintat ca o sa fie sunata mama lui plange si se roaga de doamna sa nu o sune, este extrem de atasat de mama lui, o iubeste enorm, desi aceasta este violenta cu el.

Ca ca om, mi s-a facut instantaneu rau cand am aflat prin ce a trecut acest copil si imi este sincer mila de el. Pe de alta parte, ca mama, imi este groaza sa stiu ca in orice moment acest copil i-ar putea face ceva teribil copilului meu, pentru care se pare ca a dezvoltat o “simpatie”. Pe el il ia cel mai des la ochi, desi toti copiii sunt loviti sau brutailizati, constant.

Copilul meu are din nastere o leziune cerebrala care , de cativa ani, ii provoaca crize epileptice. Cu toate acestea este un copil cu un intelect perfect normalt, prietenos, extrem de afectuos si sociabil. Tocmai din cauza acestei afectiuni am luat decizia sa il scot din primul colectiv si tot din aceasta cauza stau tot timpul cu sufletul la gura sa nu fiu sunata de la scoala ca a facut vreo criza. Cand suna dimineata telefonul imi explodeaza inima, ma gandesc automat ca s-a intamplat ceva cu el. Acum se adauga teama de acest nou coleg. I-am spus copilului meu sa stea departe de el, sa nu il mai provoace, dar chiar si asa tot a fost lovit fara motiv.

Va rog, inrumati-ma, ce as putea sa fac eu, ca parinte, sa evit violentele acestui copil nou venit? Mai mult decat sa vorbesc cu al meu si sa-i spun sa stea departe de el si sa nu-l provoace nu stiu ce as putea face. Ce este de facut pentru a-l ajuta pe acel copil sa se relaxeze si sa nu se mai manifeste violent?

  • Naprusel Domnita
    Naprusel Domnita Ca mamă a unui copil ce a fost victima violențelor unor colegi, vă dau unele sugestii: faceți sesizare scrisă către conducerea școlii. ( Aveți grijă ca acea cerere să fie înregistrată, și păstrați copie). Vorbiți cu psihologul școlii. Cereți să vi se spună clar ce măsuri ia școala pentru evitarea violențelor. Gândiți-va că așa cum acel copil, victimă a violențelor, a devenit agresor, și fiul dvs sau alți colegi se pot transforma din victime în agresori. Măsurile trebuie luate urgent. Atât în privința comportamentului agresorului, cât și a siguranței celorlalți copii. Poate vorbiți și cu alți părinți să vă susțină. Atenție, nu luptați împotriva acelui copil ( agresorul), ci PENTRU siguranța tuturor. (Inclusiv a lui).
  • Mihaiela Grimbovschi Avramescu
    Mihaiela Grimbovschi Avramescu În astfel de cazuri trebuie sa fie anunțate, în scris, autoritățile: școala, Inspectoratul școlar, CJRAE, Filiala locală a Colegiului Psihologilor. Faceți o petiție în care descrieți cele de mai sus si depuneți-o la aceste instituții. Fenomenul de bullyng a căpătat o ascensiune prea mare si este datoria fiecărui părinte, educator și psiholog sa acționeze împotriva lui.
  • Sandina Stana
    Sandina Stana Fiind vorba de agresiune si politistul de proximitate ( sectoristul). Gardianul scolii sa aibe in atentie acea clasa. Profesorii n-au voie sa limiteze activitatea elevilor pentru ca le incalca dreptul de miscare, nu au voie nimic in ceea ce privesc astfel de copii. E nevoie de o evaluare neuropsihiatrica si de anuntat protectia copilului. S-ar putea ca o medicatie sa-l ajute.
  • Tina Petrareanu
    Tina Petrareanu Am citit comentariile de pana acum și totodata m-am pus in situația Dvs. Sa mai mutați copilul e prea mult , sa așteptați reacțiile conducerii școlii e prea lung / prea puțin .
    Pot sa va spun ce as face eu ca mama , nu ca psiholog : l-as lua in vizita pe agresor și l-as transforma in aliat al copilului meu , i-as arata și o mostra de normalitate de care nu are parte in mod curent .
  • Olga Gâdea
    Olga Gâdea  Nu dau un răspuns la întrebarea dvs., dar este un context în care mi se pare că trebuie să subliniez un aspect foarte important: un copil este neglijat și agresat fizic de mamă și de bunică, în continuarea abuzurilor unui tată despre care înțeleg că nu mai este prezent acum în viața lui. Aceste situații ne privesc pe toți cei care aflăm despre ele. Nu sunt probleme de familie. Există inclusiv legi care specifică acest lucru: “(2) Orice persoană fizică sau juridică, precum şi copilul pot sesiza direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului din judeţul/sectorul de domiciliu să ia măsurile corespunzătoare pentru a-l proteja împotriva oricăror forme de violenţă, inclusiv violenţă sexuală, vătămare sau de abuz fizic sau mental, de rele tratamente sau de exploatare, de abandon sau neglijenţă. (3) Angajaţii instituţiilor publice sau private care, prin natura profesiei, intră în contact cu copilul şi au suspiciuni asupra unui posibil caz de abuz, neglijare sau rele tratamente au obligaţia de a sesiza de urgenţă direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului.” (art. 89 din Legea 272 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului).
  • Marian Georgescu
    Marian Georgescu Este interesant de ce copilul dumneavoastră atrage asemenea experiențe. Eu am lucrat cu persoane cu epilepsie și am avut rezultate foarte bune.Pentru detalii mă puteți contacta in privat.Sugerez să faceti ce spune doamna Tiana.
  • Olga Gâdea
    Olga Gâdea RĂSPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS ÎNTREBAREA: “Imi amintesc ca a spus la un moment dat directorul ca ar trebui in mod normal sa sesizeze serviciile sociale pentru ca este neglijat si batut, dar asta ar insemna ca el sa fie luat de langa mama si el nu isi asuma raspundera sa fie indepartat copilul de langa singura persoana pe care o iubeste.
    Am mai retinit ca a spus ca, in mod normal, copilului ar trebiu sa i se faca certificad CES, dar mama nu vrea sau nu se ocupa de asta. Mie mi-au spus doar ca trebuie sa vorbesc cu copilul meu sa stea departe si sa nu-l provoace. Problema este ca baietelul este o bomba cu ceas, chiar daca nu ii face nimeni imic ii loveste fara motiv. Copilul meu are si-asa destule probleme, nu vreau sa dezvolt acest aspect. Intreba cineva de ce atrage el mereu aceasta tipologie de copil violent. Pentru ca al meu este un copil extrem de iubitor si sociabil, iarta foarte repede si este un copil foarte energic care cauta mereu joaca, cu oricine.
    Eu nu il pot lua pe acel copil la mine acasa cum spunea alta doamna, as avea nevoie de acceptul mamei lui, care este o persoana cu care nu se poate comunica.
    Nici nu as sti, sincer, cum sa ma comport cu el.
    Baietelul este consiliat de pihologul si psihopedagoga scolii, dar toti ridica din umeri, spun ca copilul este praf.
    Doamna invatatoare este epuizata, ii este frica sa mearga si5 minute la baie ca sa nu pateasca vreun copil ceva.
    Voi merge zilele acestea la serviciile sociale si voi intreba direct acolo ce este de facut, pentru ca scoala nu ofera solutii, gen profesor de sprijin (nici nu are cum din moment ce copiliul nu are certificat CES)
    Pare ca toata lumea asteapta sa se intample ceva grav ca sa se ia o decizie.”.

Cabinete de inchiriat – Bucuresti (zona Timpuri Noi)

Ne dorim colaboratori independenti care sa subinchirieze spatiu si sa isi desfasoare activitatea independent de agenda deja existenta a centrului, dar care sa mareasca gama de servicii a acestuia.

Salile au dimensiunea de 10, 12 si 17 metri patrati.

Beneficiile:

  • sharing de spatiu – inseamna costuri reduse pentru toate partile;
  • cabinete deja mobilate modern si atractiv, ambient placut, spatiu prietenos – si asta scad costurile comparativ cu posibila investitie intr-o locatie proprie;
  • vizibilitate social – media: Evolution Center creste ca brand, astfel, alaturarea numelui dvs ca si colaborator va creste in vizibilitate si prestigiu;
  • locatie bine pozitionata si usor de ajuns din orice zona – fiind la 5 minute de metroul Timpuri Noi, langa Universitatea Dimitrie Cantemir.
  • integrare articole de specialitate pe site-ul nostru cu numirea dvs. ca redactor – creste vizibilitatea si impactul, va pozitioneaza ca specialist in fata potentialilor clienti/cititorilor;
  • protocol pentru clienti inclus in costuri: apa, cafea, bomboane, ceai, zahar, necesare igienice;
  • inclusa curatenia/ menajul simplu al cabinetului, deoarece exista persoana care se ocupa de asta, inclusiv costurile de detergenti si alte produse de dezinfectat/curatat;
  • integrare pe site la categoria ECHIPA – cu mentiunea specificata de dvs, de comun acord;
  • site-ul este bine optimizat SEO si se indexeaza foarte bine in cautarie Google;
  • o gama de servicii extinsa si puterea echipei creste vizibilitatea si impactul media deoarece fiecare colaborator devine ambasador al brandului comun care creste si ridica fiecare membru in parte.

Avem disponibile:

  • dimineata, de luni pana vineri – in intervalul 9:00 – 13:00;
  • dupa ora 18:00 – de luni pana vineri;
  • sambata si duminica oricand.

Garantie 100%:

Flexibilitate – in primele 15 zile puteti intrerupe colaborarea/sharing-ul, fara o alta notificare prealabila, dar fara a afecta sumele deja scadente.

Bonus:

Utilizarea materialelor de lucru si a tuturor instrumentelor metodologice/educative deja existente. Training de 2 ore cu Diana Zanfir – psihoterapeut/ antreprenor si manager centru pentru instruire cresterea branding-ului personal si management antreprenorial – training prin care veti primi unelte vitale pentru cresterea profesionala a oricarui specialist.

Preturi:

Variabile intre 50 euro si 150 euro pe luna in functie de intervalul dorit si cabinetul ales. Costurile reprezinta cu exactitate o fractie din chiria si cheltuielile curente ale centrului scopul fiind de sharing si colaborare, ajutor reciproc si crestere profesionala , nu unul comercial.

Va recomand sa stabilim o vizionare in urma careia sa descoperim nevoia dvs. particularizata si sa vedeti cum arata cabinetul, cum se ajunge la locatie.

Contact:

0771.73.88.00/office@evolution-center.ro

 

Sufăr de anxietate socială de 5 ani, anxietate susținută de o stimă de sine scăzută, cauzată de alte traume, experiențe rele din copilărie: părinți despărțiți, ajunsă în grija unei bunici lipsită de afecțiune și de aici multe altele…

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Am 27 de ani, sunt căsătorită cu un om minunat și am doi băieți cu vârsta de 3 ani și 5 luni, respectiv 1 an.
Motivul pentru care scriu aici (este și o terapie prin scris, în același timp) este că sper să primesc o sugestie de folos pentru problema mea. Sufăr de anxietate socială și nu știu cum să mă ajut. Cât timp am fost încă în România, nu am realizat să mă simt chiar atat de incomod cu mine însămi, însă de când suntem plecati in străinătate, mai exact, de 5 ani, anxietatea asta mă sufocă.
Eu am studiat limba în facultate, a fost specializarea aleasă de mine, dar cu toate acestea, când trebuie să port o conversație, frica mă face să-mi simt capul gol și să nu fiu în stare să enunț câteva gânduri coerente. Am avut eșecuri, am avut și satisfacții la acest nivel, însă îmi este mereu FRICĂ atunci când pot apărea situații în care trebuie să vorbesc. Pe lângă acest aspect, mai este și faptul că îi consider pe oamenii de aici nu foarte prietenoși, mereu cu ochi iscoditori, critici. Am mereu credința aceasta că oamenii nu mă plac. Cel mai sigur, aceste idei sunt doar în capul meu. Probabil că nu mă plac toți oamenii, nici nu exist cu acest scop, dar nu stiu cum să îmi resetez mintea, sau cum să fac să nu o mai cred…
Cred că anxietatea mea socială este susținută și de o stimă de sine scăzută, cauzată de alte traume, experiențe rele din copilărie: părinți despărțiți, ajunsă în grija unei bunici lipsită de afecțiune și de aici multe altele.. un frate alături de care nu am copilărit din Copilăria timpurie, deoarece avem tați diferiți..
Copilăria a fost grea, am suferit mult, am vorbit puțin și am ajuns un adult cu probleme. Am învățat să îmi accept trecutul, însă nu vreau să traiesc veșnic cu această frică de oameni. Când sunt in siguranță, fără să fiu pusă în “pericolul” interacționării, mereu îmi spun că orice mi se întâmplă, nu este atât de grav încât să doresc să evit aceste situații declanșatoare de frică, dar am observat de-a lungul atâtor ani, că emoțiile mă controlează.
Trebuie să încadrez printre rânduri și faptul că nu am lucrat niciodată de când am terminat facultatea și deocamdata nici nu aș reuși. Următorul țel stabilit împreună ca familie, este să mă înscriu la școala de șoferi, dar sigur că și aici, am o mulțime de frici și gânduri, dar am hotărât că nu voi da înapoi. Voi lăsa lucrurile să curgă, și deși mintea mea este setată pe predicții negative, de dragul soțului meu, voi accepta provocarea. Cel puțin, așa sper că voi face.
Cu soțul meu vorbesc des despre aceste aspecte ale vieții mele. I-am spus intr-o zi că dacă ne-ar permite finanțele, aș apela la un psihoterapeut, însă m-as teme că nu l-as găsi “pe cel mai bun”. El crede că nu am nevoie..
Apreciez răbdarea de a citi și efortul unui posibil răspuns!
  • Tina Petrareanu
    Tina Petrareanu Poate ca nu ai nevoie “ de cel mai bun psihoterapeut “, asta așa , sa combin mesajul soțului cu al tău .
    Poate ca este suficient un psihoterapeut care sa îți placa .
    Eu îți pot oferi 3 ședințe online gratuite , dacă le dorești , scrie-mi mesaj privat .
  • Marian Georgescu
    Marian Georgescu Este interesantă povestea ta de viață. O modalitate terapeutică este sa scrii aceste experiențe, sa vezi ce simti, sa stai in emoție pînă se consuma si sa mergi mai departe cu explorarea. Recomandat este sa mergi la un psihoterapeut profesionist. Spre exemplu prin psihoterapie privesc omul ca intreg: corp, minte, emoții și suflet. Iar cînd fac psihoterapie imi folosesc si abilitățile extrasensoriale pentru a susține clientul de la distanță. Tu vei simti ce psihoterapeut ti se potriveste.
  • Silviu Riglea
    Silviu Riglea As putea sa va inscriu si sa va asist intr-un program online de terapie cognitiv-comportamentala a anxietatii. Pentru asta va rog sa-mi scrieti in privat.
  • Mihaela Munteanu
    Mihaela Munteanu In cazul tau psihoterapia este absolut necesara.Si crede-ma mai bine cateva luni de terapie decat atatia ani de suferinta.
  • Cristina Cojocaru
    Cristina Cojocaru ”El crede că nu am nevoie”…oare de ce ar spune un soț iubitor care își vede soția chinuindu-se emoțional că nu are nevoie de ceva ce ea caută a fi o portiță de salvare?
  • Bety Anghel
    Bety Anghel Buna ziua,
    Aș spune ca aveți nevoie mai intai de o evaluare psihologica și mai apoi, f- cție de rezultat, de terapie specifica. Din ce povestiți pare un model de anxietate pe care l-am mai vazut, un mod mai aparte de manifestare. Nu pot
    spune mai mult in lipsa unei evaluari. Indrazniți, va va ajuta foarte mult. Sanatate și numai bine!

Sotul meu mi-a propus ceva ce nu pot face: sa facem dragoste cu inca un cuplu. Relatia noastra sexuala este foarte buna. Ce persoane care se iubesc cu adevarat au aceste fantezii?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Bună, am 23 de ani,sunt căsătorită si am un băiețel de aproape 2 anișori. Suntem impreuna de 6 ani si căsătoriți de 3 ani. Soțul meu lucrează în Germania dar pe perioade scurte deoarece este angajat in țara. Ne intelegem foarte bine si ne iubim. Eu Nu l-am mintit niciodată dar din păcate el ma dezamăgit luna trecuta a fost plecat si toti banii castigat prin munca i-a cheltuit la aparate. Am fost supărată dar cand a venit acasă mi-a trecut supărarea am vorbit deschis fata in fata mi-a spus ca ii pare rau si nu va mai face asta niciodata. Acum a plecat iar de 2 saptamani si mi-a propus ceva ce nu pot face. Este a doua oara cand imi propune asta si il refuz. El are o fantezie sa facem dragoste cu încă un cuplu. Relația noastra sexuală este foarte buna,ne simtim bine de fiecare data si mereu venim cu idei nu cred ca va deveni vreodata monotonă. Nu suport ideea ca el vrea sa facem schimb de parteneri. Ce persoane care se iubesc cu adevarat au aceste fantezii? Ma gandesc si nu am nici un răspuns de ce isi dorește atat de mult sa ma vada cu altul pt ca eu m-as simti foarte geloasă daca eu l-aș vede cu alta. Ma puteti ajuta cu un sfat va rog,cum sa vorbesc cu el ce pot face sa renunte la fantezia asta stupidă.
  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu as dori sa iti atrag atentia la eventuala lui problema cu jocul de noroc, o problema deloc usor de depasit, care este probabil sa revina si sa va afecteze viata. Deschiderea catre experiente sexuale nu trebuie condamnata, mai ales ca este doar la nivel de fantezie. Toti avem diverse fantezii… nu numai sexuale, care raman la noi in minte si nu se materializeaza. Faptul ca el isi doreste aceasta experienta este una, ca tu sa fii de acord cu ea este alta. Voi va definiti relatia. Personal consider ca femeile devin monogame doar cand aleg un partener ‘ideal’ iar barbatii doar consimt la monogamie, instinctul fiind cel de a perpetua specia. Poate suna prea animalic dar cred ca avem si aceasta latura. Incercati macar o sedinta de consiliere de cuplu in care sa clarficati acest subiect – ajuta cu siguranta. Succes!
  • Marian Georgescu
    Marian Georgescu Soțul posibil sa aiba o adictii fata de jocuri. Din punct de vedere al relației de amor e nevoie sa aveti creativitate. O relatie de iubire si de amor se creează in timp. Eu recomand cursuri de tantra. Acolo o sa va învețe multa creativitate si alte lucruri. Exista posibilitatea din moment ce el are aceste fantezii probabil ca in acest moment nu este mulțumit, satisfăcut sexual. Recomand psihoterapeut de cuplu si relatii sexuale.
  • Roxana Maria
    Roxana Maria Cu parere de rau, va sugerez sa priviti mai obiectiv comportamentul sotului dvs. Sa riste si sa si piarda banii castigati fiind plecat la munca, departe de familie, la jocuri de noroc este ceva extrem de grav..!! Ce nu se rezolva cu adevarat, dintr.o discutie cu dvs.
    Cat priveste partea cu fantezia sexuala, vedeti dvs..gandul omului e ca..vantul, nu.l poti. controla. Sunteti tineri, nu aveti o relatie f. Veche, peste 10, 15, 20 ani, in care sa fie multa rutina si obisnuinta – dar sunt solutii si acolo.
    Mai ales ca stati si despartiti…deci, dorinta, dorul, ar trebui sa va apropie. Mie personal, mi se pare ca nu este in regula ca sotul dvs, sa va spuna dvs sotia sa, dar mai ales, mama copilului sau, sa faceti sex cu alt cuplu, swing. Asa ceva, nu este normal, oricat de minte deschisa ar avea cineva. Nu putem vorbi de satisfacut/ nesatisfacut sexual, ceea ce va cere este lipsit de respect si asumarea relatiei de familie.In general, un barbat, un sot mai ales, nu prea obisnuieste sa doreasca sa.si vada sotia..facand sex cu alt barbat. Acest lucru imi semnaleaza ca sotul dvs are niste probleme. Preocuparile sale sunt in neconcordanta cu nevoile si responsabilitatile sale. Si desigur, este imatur emotional.
    Mergeti la un terapeut de cuplu, poate sa vorbiti cu cineva din familie in care aveti incredere. Dar, mai ales, fiti atenta, fiti obiectiva si observati comportamenrul sotului.
  • Cristina Cojocaru
    Cristina Cojocaru Nu poți face pe cineva să renunțe la o plăcere a sa, fie el și soț (sau copil). Nu ține de tine, nu e sarcina ta acest lucru. De ce anume e așa important pentru tine ca el să renunțe la această fantezie? Poate pentru că tu nu o poți împlini și ți-e teamă că va avea relații sexuale în afara căsniciei? Și dacă se va întâmpla acest lucru îți va fi greu să privești această nouă fațetă pentru că te va pune în situația de a schimba ceva la tine/cu tine/în tine?

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita