consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Prietena mea are o dorinta foarte mare de a intretine relatii intime in fiecare zi, iar eu nu simt nevoia asta atat de des. Am ajuns sa fac asta ca pe un serviciu. Dorintele ei sexuale sunt ca o obsesie, n-am liniste pana nu se intampla acest lucru, chiar daca este 1 noaptea si eu ma trezesc la 6 dimineata.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna, am 26 de ani, lucrez agent de vanzari si va contactez in legatura cu o problema de cuplu. Prietena mea are o dorinta foarte mare de a intretine relatii intime( as spune in fiecare zi), iar eu chiar nu simt nevoia de a face asta chiar atat de des. As spune ca am ajuns sa fac asta ca pe un serviciu. Dorintele ei sexuale sunt ca o obsesie, adica in caz ca nu se intampla acest lucru, n-am liniste pana nu o facem(ca un exemplu daca este 1 noaptea si ea vrea acest lucru, trebuie sa se intample, chiar daca programul meu presupune trezirea la 6 dimineata) Am discutat de mai multe ori pe acest subiect dar fara niciun rezultat. Ce este de facut?
 • Alexandra Ene
  Alexandra Ene Pana acum ai purtat vreo discuție despre asta cu ea? Nu într-un moment de conflict, ci într-un moment al vostru bun. Fiind un subiect delicat, este importanta alegerea cuvintelor, dacă o sa se simtă acuzata sau criticata scad șansele sa înțeleagă punctul tău de vedere, și e mai probabil sa intre in defensiva și sa se ajungă la ceartă. În toate cuplurile aproape întotdeauna unul din cei doi vrea mai des decât celalalt, important este în final ca fiecare sa facă bucățica lui de compromis pentru ca în final sa fie bine pentru amândoi. E posibil ca insistențele ei sa fie de fapt despre a se simți atrăgătoare pentru tine, mai mult decât despre actul sexual în sine.
 • Cristina Cojocaru
  Cristina Cojocaru Aveți nevoie de un decodor, adică de cineva cu care să deslușiți funcția insistențelor ei (un terapeut sistemic sau psihanalist de exemplu). De obicei, la bază, este vorba de o nevoie umană firească.
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Dependentele de orice fel, fie ca vorbim de alcool, droguri, pornografie, sex, au în spate atât o predispoziție către impulsivitate și un slab-autocontrol cât și o dificultate de auto-reglare emoțională. Multe persoane se angajează în comportamente compulsive nu pentru ca le place efectiv acest lucru, ci pentru ca nu le place cum se simt când nu o fac, și cauzele pot fi multe: stres, tensiune psihică crescută, sentimente de tristețe, teama, disperare, inadecvare, complexe, etc. O dependență este un “quick fix”, ceva ce te face sa te simți mai bine pe moment dar nu rezolva nimic pe termen lung ci, mai degrabă Îți aduce și mai multe probleme. Probabil ca partenera ta are anumite dificultăți emoționale pe care nu poate sa le gestioneze decât prin sex. Poți discuta cu ea despre asta, însă cât timp ea nu-si adresează aceste probleme și nu începe sa le controleze altfel, comportamentul ei va continua. Recomand terapie de cuplu și începerea unei terapii individuale a ei, dacă este deschisa către așa ceva.
 • Soare Fericire
  Soare Fericire Prietena ta are o profesie ? Lucreaza undeva? Intreb acest lucru pentru ca este foarte important in a putea da un raspuns.


Lasa un comentariu

Un Mesaj la “Prietena mea are o dorinta foarte mare de a intretine relatii intime in fiecare zi, iar eu nu simt nevoia asta atat de des. Am ajuns sa fac asta ca pe un serviciu. Dorintele ei sexuale sunt ca o obsesie, n-am liniste pana nu se intampla acest lucru, chiar daca este 1 noaptea si eu ma trezesc la 6 dimineata.”

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile