consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Acum o luna am suferit un atacat de panica in urma caruia mi s-a declansat o stare de anxietate. Am incontinuu ganduri și ingrijorari legate de faptul ca ma voi imbolnavi, voi muri. Am aflat despre uleiul de canabis, ca posibil tratament.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua, numele meu este Iulia, am 26 de ani, lucrez in domeniul contabil și ma confrunt cu tulburări de anxietate, atacuri de panica. Acum o luna am suferit un atacat de panica in urma căruia mi s-a declanșat o stare de anxietate care nu ma mai lasă sa ma bucur de prezent, in continuu gânduri și îngrijorări legate de faptul ca ma voi îmbolnăvi, voi muri, frica de moarte. In încercarea de a combate aceste gânduri și stări de frica am aflat despre uleiul de canabis CBD, însă, înainte de a-l folosi as dori sa cunosc o părere avizata in legătura cu beneficiile și cu posibilitatea de a fi administrat fără ca acesta sa creeze dependentă sau reacții adverse sau nocive.
Mulțumesc!
 • Iliesu Iulian
  Iliesu Iulian Lasati uleiul de canabis, ca fiind ultima solutie, pentru ca nu este necesar acum. Acum este necesar sa incepeti o psihoterapie validata stiintific pentru atacurile de panica. Atacurile de panica si anxietatea sunt foarte tratabile, prin psihoterapie.
 • Alexandru Grajdeanu
  Alexandru Grajdeanu Te asigur ca uleiul de cannabis nu are vreo contraidicatie sau vreo legatura cu alterarea starii de constienta. Am luat si eu si chiar mi-a fost cat de cat benefic, insa nu pt atacuri de panica. Pentru atacuri de panica sunt recomandate niste sedinte de psihoterapie,dar e si mai important sa gasesti un psiholog bun, ceea ce este cel mai greu. Dupa parerea mea doar 20-30 psihologi sunt chiar rezonanti cu meseria, restul sunt doar impostori sau ‘carpaci’. Iti dai seama de un psiholog competent dupa modul natural in care vorbeste si linistea pe care ti-o imprima.Daca simti disconfort sau rigiditate din partea lui e fals.
 • Andras Choices
  Andras Choices Draga mea, cred ca util ar fi sa vezi ce sta la baza atacurilor de panica, ce le declanseaza. De unde apare aceasta anxietate,ce s-a schimbat in ultima vreme in viata ta de a declansat aceste atacuri de panica. Uleiul de canabis nu face altceva decat sa anihileze pe moment efectul, nu si cauza. Este ca si cum ai lua un nurofen, pt ca te doare capul, iar cand efectul trece, revine durerea de cap din cauza ca nu ai tratat cauza. Te imbratisez!
 • Georgeta Iordache
  Georgeta Iordache Bună! Pentru gestionarea anxietății cel mai util este demersul terapeutic ( ce abordează cauza problemei, in același timp este mai de durată) varianta de moment pentru a gestiona DOAR simptomele este tratamentul medicamentos ( alopat sau homeopat) ce este bine sa fie luat la recomandarea unui psihiatru. In cazul in care simptomele sunt severe se poate merge pe o abordare combinată psihiatru-psihoterapeut. Specific la întrebarea ta, uleiul de canabis nu provoacă dependență chimica de substanță, in același timp se poate crea o condiționare între administrarea uleiului și starea de bine ( daca iau ulei mă simt bine>daca nu iau ulei anxietatea revine>iau ulei), condiționare ce se poate manifesta ca și dependență.
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Nici o substanță nu va rezolva o problemă emoțională. Ci eventual va ameliora pe moment unele simptome, fără să rezolve cauza.


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile