consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt studenta in anul 2, in cadrul unei facultati de care nu sunt sigura ca e ceea ce imi doresc cu adevarat. M-am gandit sa dau la o alta facultate, insa imi este greu sa renunt deoarece nu stiu daca fac alegerea corecta. M-am gandit sa le fac in paralel, insa imi este teama ca voi esua si nu voi excela in niciun domeniu.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua!
M am gandit sa scriu, sperand ca ma veti putea ajuta cu un sfat.
Sunt studenta in anul 2, in cadrul unei facultati de care nu sunt sigura ca e ceea ce imi doresc cu adevarat. De 1 an m am gandit sa dau la o alta facultate, care ma atrage si anume pedagogia invatamantului primar si prescolar. Initial am zis ca renunt la cea la care sunt acum in favoarea celei de a doua, insa imi este greu sa renunt deoarece nu stiu daca fac alegerea corecta. Imi este frica de un eventual esec. Pedagogia ma atrage mult mai mult decat ingineria navala, domeniul pe care il studiez acum, ma gandesc in permanenta cum e sa fii in fata copiilor si sa le predai, sa le fii pedagog, dar in acelasi mi este frica ca renuntand la facultatea de acum sa pierd o sansa pentru viitor. M am gandit sa le fac in paralele, insa ceea ce ma opreste este teama ca voi esua si nu voi excela in niciun domeniu. Ma streseaza si gandul ca ca pedagogie voi fi la taxa, desi am vorbit cu parintii si nu ar fi o problema acea suma de bani. Saptaman asta incep inscrierile si sunt din ce in ce mai
stresata, deoarece nu sunt hotarata si imi este foarte frica…de asemenea ma incearca sentimentul ca nu as vrea sa pierd inscrierea la pedagogie, deoarece ma entuziasmeaza gandul de a fi invatatoare.
Efectiv nu stiu ce sa fac…
 • Iliesu Iulian
  Iliesu Iulian Sunt oarecum domenii opuse, stiintele umane cu ingineria. Foarte pe scurt, alegerea buna e unde va trage “inima”, nu ratiunea, mai ales gandirea data de societate, profesori sau familie. Mai pe larg, se poate face o evaluare psihologica in mod profesionist, pentru a va da seama pe baza unor teste stadardizate care sunt interesele dvs. profesionale.
 • Lucia Pojar
  Lucia Pojar Daca ar trebui sa aleg intre 2 facultati si nu as fi hotarata, eu le-aș face pe amandoua. E greu, dar ne putem mobiliza forțe nebanuite atunci cand ne dorim ceva. Succes!
 • Georgeta Iordache
  Georgeta Iordache Bună! Ca și demers individual poți completa pătratul lui Descartes.
  Este posibil ca imaginea să conţină: text
 • Georgeta Iordache
  Georgeta Iordache Completezi toate consecințele care decurg din decizia luată.
 • Mihaela Zaharia
  Mihaela Zaharia Cauta pe google si conceptul / metoda / cartea IKIGAI. Poate te ajuta. Eu n-as rata inscrierea si as vedea in timpul anului cum le-as face pe amandoua si mai ales daca imi place pedagogia cu adevarat dupa ce aflu concret despre ce e vorba. https://carturesti.ro/carte/metoda-ikigai-242355460
 • Monica Enescu
  Monica Enescu In primul rand nu pot sa nu observ ca dincolo de a lua o decizie ce facultate sa urmezi si ce ti se potriveste sau nu, e multa anxietate in spatele oricarei decizii ai lua-o. Daca fac asa, ce poate sa se intample rau? Pai daca nu e decizia corecta? dar daca esuez? dar daca pierd sansa de a…? dar daca nu excelez in nimic? Asta se numeste anxietate, si anxietate de performanta si teama de esec. Si asta ar trebui, la un moment dat, abordata in cadrul unei terapii. Pentru ca indiferent ce ai alege, daca nu faci nimic cu anxietatea si cu teama de esec si cu increderea in tine, atunci toate astea te vor urmari mai departe. Alegerea asta, este dupa mine, doar pretextul care iti scoate la iveala ceea ce e nevoie sa confrunti.Iti pot spune insa, din proprie experienta, ca eu am ales sa fac ambele facultati, la fel de diferite ca si ale tale, si ca nu regret deloc ca le-am facut pe amandoua fiindca fiecare din ele m-a imbogatit in feluri diferite, dar in cele din urma nu poti excela decat in domeniul caruia ii dedici majoritatea timpului tau. La un moment dat vei alege din nou si poate fi chiar mai devreme in cazul tau, care este calea pe care o vei urma, chiar daca acum esti nesigura. Si cred ca adevarata satisfactie va veni din ceea ce te vezi facand cu placere si cu pasiune, si asta pentru ca o mare parte din viata o vei petrece muncind. Un alt lucru pe care merita sa-l ai in vedere este ca ce faci in facultate nu e acelasi lucru cu ce iti imaginai in liceu ca o sa faci si ceea ce faci efectiv cand ajungi sa lucrezi, nu e intotdeauna ceea ce iti imaginai in facultate ca vei face. Succes!
 • Stan Nicoleta
  Stan Nicoleta Recomand un chestionar holland. Îl găsiți pe net Și e ușor de autoaplicat. Va va Confirma care sunt domeniile de interes specifice Dvs. Din experiența mea, m am învârtit in jurul cozii luând in vedere doar motivația materială, dar in final tot in învățământ am ajuns. Va confirm ca pentru mine, munca cu copiii este cea mai frumoasa din lume, cu condiția sa fii făcut pentru ea.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile