consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Nu stiu ce drum sa aleg in viata. Parintii nu se implica in viata mea si ma lasa sa ma descurc de una singura…

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua.. Am o problema cu mine insami.. Este vorba de viitorul meu.. Nu stiu ce drum sa aleg care ar putea sa mi schimbe viata… Cu parintii nu pot sa am o conversatie..ei nu se implica in viata mea si ma lasa sa ma descurc de una singura…sunt o persoana visatoare, imi place sa creez si sa mi imaginez ..imi place sa ma implic in viata persoanelor, imi place sa i fac sa zambeasca si sa ii ajut cu sfaturi, mi se rupe inima pt copii cu probleme si as vrea sa ii fac sa priveasca altfel viata…de asemenea imi place sa scriu noaptea.. Sa scriu tot ce simt.. Imi mai place sa devin actita ,dar stiu ca nu pot face nimic ca sa ajung acolo unde imi doresc.. Am apelat la dumneavoastra sperand ca ma puteti ajuta… Nu stiu ce ar trebuii sa fac , ce as putea studia si de unde sa incep…

Buna ziua! “Drumul in viata” poate fi identificat in mare masura, cu ajutorul testelor psihologice, plecand de la abilitatile tale: cognitive, sportive sau de alt tip; tipul de personalitate, aspiratii, valori, posibilitati de realizare etc. Initial trebuie sa urmezi un proces de autocunoastere. Acum ce statut aveti? Elev? Daca este asa, in clasele XI-XII veti urma la scoala in orele de consiliere- Programe de Orientare scolara si profesionala- unde, in cadrul activitatilor desfasurate va veti identifica intr-o oarecare masura aspectele care va intereseaza! Sau, puteti cauta sa urmati cursuri de dezvoltare profesionala, respectiv-orientare profesionala! Profesia dumneavoastra- va fi aceea care va incorpora cel mai mult: abilitatile, interesele, valorile, aspiratiile si caracteristicile de personalitate. Cautati pe internet CHESTIONAR DE INTERESE PROFESIONALE – HOLLAND- si incercati sa-l realizati! Poate fi un inceput! Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile