consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 21 de ani, sunt student si ma confrunt cu niste simptome foarte ciudate dupa ce a decedat bunicul meu din cauza cancerului si dupa ce m-am despartit de prietena mea. Am tahicardie, cu senzatie de greata, neliniste, dureri de cap, dureri toracice, lipsa poftei de mancare, teama aproape continua ca am o boala grava si ca as putea muri.

Terapeuti.ro 8:07am Jan 24
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua, am 21 de ani si sunt student in anul 3. De o luna si jumatate ma confrunt cu niste simptome foarte ciudate. Din septembrie 2016 am trecut prin momente foarte grele: a decedat bunicul meu cu care stateam in acelasi apartament(in ultimele saptamani de viata cadea prin casa si era foarte slabit, avand cancer de colon care a recidivat a treia oara in ultimii 8 ani) si m-am despartit de prietena mea pe care am cunoscut-o dupa ce bunicul meu a decedat, eu fiind foarte entuziasmat ca am gasit pe cineva care sa-mi fie alaturi(relatia nu a durat mai mult de 3 saptamani insa mie imi placea mult de persoana respectiva). Intr-o noapte m-am trezit cu tahicardie si cu o senzatie de greata. Aceste simptome nu au tinut mai mult de 20 de minute(probabil din cauza faptului ca observam ca relatia mea nu prea merge). Dupa cateva zile m-am despartit de persoana respectiva, bineinteles eu nu am dorit acest lucru, si dupa o luna aflu ca acea persoana si-a gasit pe altcineva. De atunci am inceput sa am senzatii de neliniste asociate cu dureri de cap, dureri toracice, uneori lipsa poftei de mancare si traiesc cu o teama aproape continua ca am o boala grava si ca as putea muri.Nu mai am aceeasi pofta de viata si am momente in fiecare zi aproape in care simt ca absolut totul este inutil si ca nimic in viata asta nu are rost.Precizez faptul ca atunci cand am aceste sentimente de inutilitate si tristete am si o senzatie de moleseala, cu toate ca forta musculara nu este influentata negativ. Simt ca innebunesc si mi-e frica de ce mi s-ar putea intampla. As avea mare nevoie de un sfat pentru care va multumesc din suflet. Vreau sa mai adaug si faptul ca mi-e frica de medici si de boli,a acest lucru mi se trage de la o colonoscopie facuta la varsta de 3 ani.


Tiberiu Seeberger 8:25am Jan 24
Bună ziua. Vă recomand să apelați la terapie. Doar aflând situația dumneavoastră, o putem rezolva împreună. Cu stimă, Tiberiu Seeberger

Doina Zamfirescu 8:56am Jan 24
Ma gandesc, ca evenimentele -nefericite-care au avut loc v-au sensibilizat si au adus la suprafata niste temeri mai vechi. Discutati cu un terapeut pentru a intelege cum sa treceti -cu succes- prin aceste stari.

Ali Ade 7:07pm Jan 24
Ai o ipohondrie, care poate avea diferite cauze, dar celelalte mai probabil istoricul tau familial ( asistarea bunicului bolnav) plus colonoscopia ta de la 3 ani, pe care ai resimțit.o că pe o traumă sunt de incriminat. Sentimentele tale de panica somatizate cred că sunt o problemă diferită și ar putea semnifica o teamă de abandon a persoanelor dragi, o anxietate. Cred că ți.ar fi de ajutor să clarifici si sa pui aceste probleme separat.

Ali Ade 7:08pm Jan 24
* cel mai probabil ( rândul de sus)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19366 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier