consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In urma cu un an am suferit o depresie puternica insotita de anxietate si atacuri de panica, din cauza unei jumatati de pastilute de ecstasy.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua,

Cu o intrebare va deranjez. In urma cu un an am suferit o depresie puternica insotita de anxietate si atacuri de panica din cauza unei jumatati de pastilute de ectasy. A fost pentru prima data cand am incercat, in urma insistentelor din partea anturajului. Dupa o ora, m-am speriat, am facut un atac de panica foarte puternic, am simtit o racire completa a organismului cu o vasoconstrictie extrem de puternica in care am crezut ca o sa mor facand infarct. Tin sa precizez ca era destul de frig si afara. Cateva secunde pe langa racirea completa, am simtit ca nu mai pot sa ma deplasez, senzatie de ameteala, vedeam incetosat. Dupa acea experienta, am mai facut cateva atacuri de panica in care am simtit din nou acea senzatie de fulger rece in corp, plecand din calcai. Intradevar mult mai redus, fata de atacul de panica declansat in urma consumui de droguri.

M-ar interesa sa stiu modificarile la nivel fiziologic. Se contracta miocardul puternic in urma descarcarii de adrenalina iar sangele este distribuit catre zonele vitale? Sau apare vasocontritie in zona arterele coronare, miocardul fiind mai slab irigat cu sange, iar tensiune arteriala automat fiind mai scazuta cu axare spre organele vitale? Sau pur si simplu de la vasoconstrictia puternica apar senzatiile de fulger, de inghet la propriu.

Am urmat si psihoterapie, in momentul de fata am scapat de absolut toate simtomele. Atacuri de panica nu am mai avut de 9 luni, doar ca am ramas cu acest gol informational pe care tot incerc sa mi-l lamuresc de mult timp, alimentandu-ma de pe internet cu multe informatii inutile.

As dori un raspuns cat se poate de sincer. Tin sa precizez ca nu-mi este frica de infarct, moarte. Cred ca multe persoane evita un raspuns sincer din teama de a nu-si creea pacientul filme.

Multumesc mult!

Din ce ai scris, inteleg ca urmaresti o explicatie medicala, stiintifica, pentru experienta pe care ai trait-o. Vei gasi cu siguranta raspunsuri, insa medicina nu este o stiinta exacta, in acel moment in care traiai sub influenta drogului nu erai monitorizata cu aparate, nu se poate stii exact care erau parametrii tai de functionare inainte de consum pentru a putea fi comparati cu cei din timpul si dupa consum, astfel ca e posibil sa nu aflii un raspuns complet, corect si e posibil sa fi nevoita sa inveti sa traiesti cu incertitudinea, misterul, necunoscutul, golul. Psihologic vorbind, drogurile alcoolul sau altceva deschid porti catre inconstientul nostru plin de frici, agresivitate, frica de moarte si orice altceva se afla acolo adanc in noi si inaccesibil constient in mod normal
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile