consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Acum 12 ani in viata mea s-a intamplat un foarte grav accident rutier, pierzand cea mai draga persoana! Au trecut 12 ani de chin, de tratament, de psihiatrie si degeaba, pentru ca ceea ce imi doresc eu este sa vina inapoi, doar ca din morti nu a inviat nimeni…

Terapeuti RO 9:30am Oct 31
Mesaj:
In 31 mai 2002 in viata mea s-a intamplat un foarte grav accident rutier si am pierdut atunci cea mai draga persoana!!!!!!! Inmormantarea a avut loc pe 1 iunie 2002 si au trecut 12 ani de atunci 12 ani de chin, de tratament, de psihiatrie, si degeaba, pentru ca ceea ce imi doresc eu este sa vina inapoi doar ca din morti nu a inviat nimeni!!!!!!!
Viata mea s-a schimbat foarte mult de atunci, am dureri de cap frecvente, dureri fizice, sufletesti!!!!! Nu imi gasesc linistea si nici nu pot, as vrea sa ma ridic dar nu pot!!!!!!!!! Terapie am mai facut egal cu zero, pentru incompetenta unor mari medici pe care nu vreau sa-i numesc!!!!!!!!!
Au fost si multe perioade de depresie, urmate de doua tentative de suicid, as vrea sa le impac pe toate, as vrea sa se faca dreptate pentru ca nu s-a facut deloc, imi pare rau ca spun asta in prag de alegeri, dar justitia romana nu ca merge prost, nu merge deloc!!!!!!!
Imi doresc sa imi revin, sa imi explic ca totul e in regula si ca viata are sens dar………….
Viata este foarte nedreapta uneori, si foarte prea dreapta cu cei care ar merita o lectie adevarata…….

Diamante Si Lumina 10:17am Nov 11
Va recomand sa cititi "Cartea spiritelor" de Allan Kardec (v-o pot trimite eu pe mail daca imi trimiteti mesaj in privat) , diferite filme care ne explica ce se intampla dupa moarte – moartea este o trecere si daca va pasa catusi de putin de persoana decedata incetati imediat sa suferiti pentru ca ii faceti rau. Ati incercat terapeuti cu pregatire spirituala?

Miky Roxana 11:20pm Nov 12
Din mesajul dvs am inteles ca experienta dureroasa, traumatizanta a pierderii unei fiinte dragi a fost urmata de un acut sentiment al injustitiei ( intrucat nu vi s-a facut in mod real dreptate) si toate acestea la un loc ( durerea pierderii, sentimentul nedreptatii si al furiei ) v-au coplesit . Este normal ca sub presiunea acestor sentimente intense ( si poate altele , intrucat relatarea este succinta si atunci nu pot vorbi decat despre ceea ce ati mentionat) sa treceti printr-o perioada dificila pe care o putem numi doliu. Doliul reprezinta o etapa, un proces al unei persoane de a se putea desprinde si accepta absenta fizica a unei fiinte ( dragi de cele mai multe ori),de a intelege ca toate experientele impreuna cu aceea fiinta draga raman inauntrul supravietuitorului, ca ea ramane imortalizata in memoria si in sufletul acestuia din urma. Dupa aceasta acceptare ,care poate dura mai mult sau mai putin – aici depinde de fiecare persoana in parte si de resursele sale psihice – veti avea din nou curajul de a va deschide lumii si a noului pe care il aduce cu sine in cele mai mici aspecte. Aveti , cred eu , nevoie de un terapeut totusi, pe care sa-l simtiti ca va poate intelege si va poate sustine in aceasta etapa de vindecare sufleteasca ce inca nu s-a elaborat. Aveti nevoie de un spatiu sigur in care sa lasati acele sentimente de durere si furie sa fie exprimate catre cineva care le poate accepta si in acelasi va poate oferi o perspectiva noua a traumei prin care ati trecut! Va doresc numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile