Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt un bărbat stabilit în Germania. La o săptămână de la începerea lucrului am simțit gura și gâtul uscate, am înghițit foarte des și dintr-o dată am avut impresia că îmi înghit limba și ,,mărul lui Adam”. In acel moment m-am speriat foarte tare și de aici încep toate problemele… Sunt o persoana care se stresează tot timpul din nimicuri, se enervează destul de repede.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online:

Buna ziua în primul rând!Sunt bărbat și am 34 de ani.De trei luni de zile m-am stabilit în Germania împreună cu prietena mea unde lucrez la o fabrica de piese electronice.Relatiile cu familia mea sunt unele bune,absolut normale.Cu prietena au fost tot timpul mai tensionate. Pot sa spun ca nu am avut probleme de sănătate majore pana acum… doar faptul că în urmă cu aproximativ 5 ani nu am putut sa îmi mișc bratul drept aproximativ doua săptămâni. Acum sa povestesc cum a început totul.La circa o săptămână de la începerea lucrului am simțit gura și gâtul uscate,am înghițit foarte des și dintr-o dată am avut impresia ca îmi înghit limba și ,,mărul lui Adam”.In acel moment m-am speriat foarte tare și de aici încep toate problemele.Am fost la medic care mi-a spus ca este o infecție în gat și nu este nevoie de antibiotic.Starile mele însă erau foarte deranjante.Am citit foarte multe articole pe internet despre diverse boli,la cele mai grave deja simțeam inima cum o i-a razna,muschii la gat foarte încordati,nu prea puteam înghit și aceasta presiune din mușchi îmi urca pana în cap crezând că o să explodeze. Am ajuns la urgente unde am făcut Ekg,plamani și analize la sânge. Toate au fost în regulă. Am continuat ulterior cu gastroscopie,Orl,alt Ekg și alte analize la sânge,toate acestea fiind în regulă.Am ajuns la un medic de familie roman care mi-a prescris Alprazolam pentru liniștire. Pot spune ca ma simt ceva mai bine cu el dar datorita faptului ca iau doar o jumătate dimineața și una seara,nu foarte bine.Pana la alprazolam nu puteam dormi noaptea mai mult de doua maxim trei ore ceea ce îmi agrava toate starile.Ma.deranjeaza foarte tare gălăgia,daca sunt foarte atent la cineva sau focusat cu privirea timp lung pe ceva,am impresia ca maxilarul se înclesteaza,muschii la gat în special tresar dintr-o dată,capul foarte greu și gâtul foarte rigid,irascibil,nervos.Aceste stări încep de multe ori din senin fără să mă gândesc la ceva ce m-ar speria,insa recunosc ca 85%din timp gândul meu este doar la aceste probleme.Nu sunt prea incantat nici de zona unde locuiesc,nici de locul de muncă foarte mult deși este un loc foarte bun,eu fiind învățat cu locuri de muncă mai active.Sunt o persoana care se stresează tot timpul din nimicuri,se enervează destul de repede.Saptamana aceasta am și o programare la Neurolog.La disparitia efectului alprazolamului simt o emoție în tot corpul,tresar la orice zgomot,parca ma sperii și când ațipesc.De multe ori este suficient sa apăs Putin mușchiul pectorali stânga și simt cum încep toate. Ma gândesc dacă e normal sa te simti aproape toată ziua asa din cauza unei anxietate… și ce analize s-ar mai impune.Va multumesc din suflet!

 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu pare ca este vorba despre o tulburare anxioasa cu toate semnele clasice. Ce ai putea incerca, daca nu ai incercat deja, ar fi un control la endocrinologie, dar in primul rand un consult psihiatric. Daca Alprazolamul a avut un efect semnificativ atunci este posibil ca tratamentul psihiatric sa fie ajustat pana la diminuarea completa a simptomelor. Mai sunt de luat in calcul si factorii stresori cum ar fi a lucra in alta tara, la acel loc de munca, relatia cu iubita si alte elemente; aici poate ajuta psihoterapia. In starile anxioase ipohondria este foarte comuna si de obicei nu face decat sa adauge la stresul deja existent, ceea ce creste simptomele si tot asa. Pe scurt, daca toate analizele sunt ok, atunci ar fi bine sa beneficiez de un ‘pachet’ psihiatru + psihoterapeut. Succes!
 • Bety Anghel
  Bety Anghel Buna ziua,
  Va recomand o evaluare psihologica pentru a stabili clar problema. Apoi , f- cție de rezultat, va va indruma psihologul catre un psihiatru ptr. medicație și la un psihoterapeut ptr. terapie.
  Tratamentul anxietații cu alprazolam e depașit .
  Exista tratamente f. bune ptr. anxietate( cu sau fara atac de panica) la ora actuala.
  Dumnezeu sa va ajute!
  psih Elisabeta Anghel
 • Tina Petrareanu
  Tina Petrareanu Eu știu ca in Germania spitalele au secții de psihosomatici , care verifica exhaustiv de unde vin toate simptomele și încotro trebuie sa trimită pacienții .
 • Cristina Cojocaru
  Cristina Cojocaru O să folosesc o exemplificare: la un automobil, când clăncăne ceva pe dreapta față, decodăm acest semn fie drept “o bielă care trebuie schimbată”, fie “un amortizor care trebuie înlocuit”. Cumva, înțelegem că ceva in zona aia are nevoie de o intervenție. Similar, corpul/organismul ne dă de înțeles și el, în felul lui, că ceva are nevoie de o intervenție. Aceste simptome, senzații și percepții pe care le trăiți sunt felul corpului de a va spune că aveți nevoie de intervenție de specialitate. OMS recomandă psihoterapie cu psihiatrie. Eu vă încurajez să vă verificați busola interioară și să alegeți ce considerați că vă ajută PE DVS. Țineți-ne la curent!


Lasa un comentariu

Un Mesaj la “Sunt un bărbat stabilit în Germania. La o săptămână de la începerea lucrului am simțit gura și gâtul uscate, am înghițit foarte des și dintr-o dată am avut impresia că îmi înghit limba și ,,mărul lui Adam”. In acel moment m-am speriat foarte tare și de aici încep toate problemele… Sunt o persoana care se stresează tot timpul din nimicuri, se enervează destul de repede.”

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita