consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Copilul nostru de 23 de ani este necomunicativ, introvertit si nu-i pasa de ceea ce se intampla in jurul lui. A fost inscris la o facultate insa nu a reusit sa o termine, acum s-a inscris la o alta facultate si se repeta situatia. Se complace in minciuni, nu vrea sa faca nimic in ceea ce-l priveste.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online:

52 de ani,barbat
profesor
sot, sotie si un copilul de 23 de ani,o relatie armonioasa insa copilul este necomunicativ,introvertit si nu-i pasa de tot ceea ce se intampla in jurul lui
-a fost inscris la o facultate insa nu a reusit sa o termine ,mintind ca merge la cursuri ,la examene
-acum s-a inscris la o alta facultate si se re repeta aceeasi situatie
-ce am putea sa facem sa reusim sa-si revina ? Pana a intra la facultate era un baiat bun, nu cred ca e anturajul de vina,se complace in situatia asta,in minciuni,nu vrea sa faca nimic in ceea ce-l priveste, nu reusim sa-l determinam sa faca ceva pentru el.
ASTEPT UN RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA!

 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu este greu de identificat problema lui! Recomandarea mea este sa mergeti cu el la un psiholog care sa il evalueze, sa ii fac un profil psihologic dupa care sa isi dea seama ce se intampla cu adevarat. Succes!
 • Claudiu Manea
  Claudiu Manea Problema este ca acel “copil” are 23 de ani. Faptul că îi spuneti asa indica faptul ca e posibil sa il si tratati asa caz in care nu are nici un motiv sa se maturizeze.
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Are vreo pasiune? Este ceva care sa-l motiveze? Cum își petrece timpul liber? Ce înseamnă pentru dvs că “era un băiat bun”? Din descrierea dvs reiese ca băiatul dvs ar avea probleme legate de integrarea socială, care se pot datora unei stime scăzute de sine sau poate chiar a unei anxietăți sociale. De multe ori, nepasarea si lipsa de moivatie este un mecanism de coping, dincolo de care regăsim o profundă teama de respingere, evitarea socială și sentimentul de a fi “altfel decât ceilalți”. Vă recomand să apelați la psihoterapie, în prima fază, la psihoterapia de familie. Numai bine!
 • Marlena Dobrescu
  Marlena Dobrescu ”copilul de 23 de ani”??? ” Pana a intra la facultate era un baiat bun,”??? Înțeleg că-i tratat ca un copil de 23 de ani și ca un băiat care nu mai e bun?
 • Mihaela Viziru
  Mihaela Viziru Dar cu el ati vorbit? L-ati intrebat ce isi doreste de la viata, ce vrea in general? Poate nu vrea sa faca o facultate si face asta pentru ca se simte presat.
 • Bety Anghel
  Bety Anghel Buna ziua,
  Va recomand o evaluare psihologica la un psiholog clinician. Mai departe va va indruma acesta, in funcție de rezultate.
  Dumnezeu sa va ajute !
  psih. Elisabeta Anghel


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile