consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Copilul meu frecventeaza gradinita de 1 luna. Mereu a fost un copil vesel, acum il vad des trist si anxios, uneori chiar agresiv. Dimineata imi zice ca nu vrea la gradinita, ca a mers destul. Seara cand vine vremea sa-l iau, fuge de mine si imi zice ca nu vrea sa meraga acasa. Astazi am alergat toata curtea dupa el sa mergem acasa si a facut o isterie ca eu nu sunt mama lui.

Terapeuti.ro 7:29am Apr 8
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Avem o problema: suntem o familie monoparentala, adica mama si un baiat de 3 ani si 11 luni.
Copilul frecventeaza gradinita, de 1 luna are o noua educatoare si nu inteleg din ce cauza tot atat timp copilul meu, care acasa face la viceu fara ajutorul meu ajunge sa faca pe el la gradinita.
Mereu a fost un copil vesel, acum il vad des trist si anxios, uneori chiar agresiv.
Dimineata imi zice ca nu vrea la gradinita, ca a mers destul. Seara cand vine vremea sa-l iau, fuge de mine si imi zice ca nu vrea sa meraga acasa.
Am observat ca asta se intampla atunci cand face pipi in pantaloni.
Cu o zi mai devreme aceeasi situatie s-a intamplat pana nu l-am imbratisat si pupat, dupa mi-a zis "hai sa iesim mai repede de aici".
Astazi o situatie si mai urata am alergat toata curtea dupa el sa mergem acasa, acasa a facut o isterie ca eu nu sunt mama lui, abia mai tarziu am inteles ca a facut la gradinita iarasi in pantaloni (despre aceasta situatie dna educatoare probabil a uitat sa-mi zica).
Pe langa asta a inceput sa aiba frica si de medic, la ultima consultatie a facut o isterie si a plans ca insasi medicul de familie a ramas uimit, niciodata nu l-a vazut in asa o stare, mereu l-a vazut vesel nu a plans nici la un vaccin.
Daca mai devreme imi povestea, acum la oricare intrebare raspunsul este "nu stiu".
Mediul in familie este linistit, avem activitati atat separat cat si impreuna, orice situatie o discutam fara certuri.
Insa ultimele 2 saptamani m-a epuizat stresul si simt ca rabdarea mea ajunge la limite.
Directorul mi-a zis ca este o educatoare receptiva insa pe mine ma ingrijoreaza mai mult starea copilului meu.
Tot mai mult ma gandesc sa schimbam gradinita.
Am nevoie de un sfat.


Cristina Anghel 8:54am Apr 8
Sfatul este sa mergeti la un psihoterapeut si impreuna cu acesta sa gasiti solutii. Stresul pe care il resimte copilul se datoreaza stresului pe care il resimtiti dvs. Daca el plange si cand plecati si cand va intoarceti, atasamentul sau (adica cum se simte in raport cu dvs.) nu este unul sigur. Iar el are nevoie de asta. Nu este ceva grav, cu disponibilitate reala de schimbare din partea dvs. se va rezolva. Succes!

Mihaela Vasut Luncasu 9:53am Apr 8
Daca aceasta problema a aparut doar de cand a aparut noua educatoare, e posibil sa se intample ceva in relatie cu ea ( nu neaparat ceva rau) sau in legatura cu plecarea celei dinainte. Investigati printre parinti daca si alti copii au reactionat in vreun fel la venirea acestei doamne la grupa lor, pentru inceput.

Psiholog Cristina Cristea 10:17am Apr 8
Faceti o corelatie intre cum se purta copilul inainte de a i se schimba educatoarea, si acum cu noua educatoare. Daca inainte nu existau aceste probleme, dupa cum am si inteles din ce ati spus, inseamna ca exista o problema cu educatoarea. Ori are nevoie de o reacomodare, ori problema este de alta natura. Faptul ca face pe el, desi acasa nu se intampla, va spune ca exista un stres legat de ceva ce trebuie sa evalueze un psiholog.

Costache Pupaza Ramona-Mariana 10:23am Apr 8
roaga si alte mamici sa vorbeasca cu copii lor despre comportamentul educatoarei cu copilul dumneavoastra, vorbiti si cu alti copii si intrebati, ei sunt foarte sinceri.

Duculescu Ionela 6:16am Apr 10
Cum reactioneaza educatoarea atunci cand copilul face in pantaloni? Cum reactionati dv.fata de copil, cand aflati acest lucru? Ce il face pe copil sa reactioneze asa? Cu siguranta ceva s-a schimbat, iar copilul dv. reactioneaza in felul acesta pt a atrage atentia. Va recomand sa mergeti la un psihoterapeut, deoarece informatiile expuse nu sunt suficiente pentru a gasi o solutie. Poate sa fie o situatie legata de un factor stresor, sau poate sa fie o situatie legata de atasament.

Psihologul Va Raspunde 7:17am Apr 10
Schimbati urgent educatoarea. Copilul e agresat acolo, insa nu spune de frica. Ma mir ca observati si descrieti amanuntit situatia, insa alegeti sa nu faceti nimic! Nici psihoterapia nu ajuta, daca el ramane in mediul toxic.

Terapeuti.ro 7:38am Apr 12
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A POSTAT INTREBAREA: "Va multumesc mult pentru raspuns!
Chiar din dimineata in care am scris despre problema noastra,
nu mai frecventeaza gradinita.
se simte o imbunatatire…
Astazi mi-a zis ca vrea sa mearga la alta gradinita.
Dar urmeaza sa avem si o intalnire cu psihologul.
Va multumesc!"


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed