Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Sfatul nutritionistului: Seleniul – ingredientul secret pentru buna functionare a organismului

Sfatul nutritionistului: Seleniul – ingredientul secret pentru buna functionare a organismului

Seleniul – ingredientul secret pentru buna functionare a organismului

~ Sfatul nutritionistului ~ 

Anumite lucruri în viață funcționează mai bine împreună: înghețata de vanilie cu cea de ciocolată, roșiile cu brânza, vitamina C cu Fierul sau seleniul cu antioxidanții.

Seleniul este un oligoelement descoperit de către Berzelius în anul 1817. De-a lungul timpului acesta a atras atenția specialiștilor din diferite arii ale medicinei, fiind implicat în numeroase studii clinice care au demonstrat că prezența lui este absolut necesară și benefică pentru buna funcționare a organismului.

Îl găsim în sol, apă dar și în mâncarea noastră, în alimente precum: nuci, peste, carne, ouă sau vegetale.

Ce nu știm însă, este faptul că solul Europei este sărac în acest nutrient, la fel și cel al României. Urmând lanțul trofic, nici plantele nu îl conțin în cantitatea necesară, nici animalele nu îl ingerează, așadar la nivelul organismului uman poate apărea un deficit din acest nutrient. Cum totul ține de echilibru, în general, orice carență din organism se va reflecta în starea noastră de sănătate.

Dacă ar trebui să ne rezumăm doar la cinci beneficii majore ale seleniului pentru organismului uman, atunci le-am alege pe acestea:

  • Contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide;
  • Contribuie la menținerea sănătății unghiilor și a părului;
  • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
  • Contribuie la spermatogeneză normală;
  • Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Doză zilnică recomandată de seleniu, pentru un adult, este de 55 micrograme/zi.

Având un stil de viață haotic, cu o alimentație care nu ne furnizează toți nutrienții de care depinde sănătatea noastră, cu alimente care provin din soluri sărace în seleniu, este dificil să ne acoperim necesarul zilnic de seleniu.

De aceea suplimentarea este o metodă de prevenție care ajută organismul să funcționeze în parametri normali și să lupte împotriva afecțiunilor tot mai frecvente ale zilelor noastre.

Important de știut este faptul că sursele organice de seleniu sunt superioare surselor anorganice. Calitatea suplimentelor alimentare este esențială pentru efectul terapeutic. Alegând un supliment alimentar cu un conținut de drojdie pură de seleniu (SelenoPrecise), organică, patentată, cu cea mai mare biodisponibilitate (rată de absorbție) dovedită științific, de 88,7%, ne asigurăm că efectul în organismul nostru nu întârzie să apară.

Calitatea daneză a produselor Pharma Nord este optimizată de-a lungul a peste 25 de ani de cercetări, ceea ce garantează eficiența produselor SelenoPrecise și Bio-Seleniu+Zinc.

Autor articol:
Liana Conțiu, nutriționist-dietetician clinic, specialist în nutriție clinică și comunitară   

Liana Conțiu,nutriționist-dietetician, specialist în nutriție clinică și comunitarăLasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita