Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Speranță pentru cei care suferă de afecțiuni renale cronice | Coenzima Q 10

Speranță pentru cei care suferă de afecțiuni renale cronice | Coenzima Q 10

Administrarea suplimentelor alimentare cu coenzima Q10, un nutrient asemănător vitaminelor, care contribuie la producerea energiei în interiorul celulei, poate fi de un real ajutor persoanelor care suferă de afecțiuni renale cronice, potrivit unei meta-analize realizate pe șapte studii clinice.

Comparând aceste șapte studii clinice, oamenii de știință au concluzionat că acest nutrient, coenzima Q10, poate fi de un real ajutor persoanelor care suferă de afecțiuni renale cronice.

Se pare că administrarea coenzimei Q10 poate reduce semnificativ nivelul colesterolului total, al LDL colesterol-ului și al creatininei, toți aceștia fiind considerați factori de risc pentru afecțiunile renale. Această nouă meta-analiză a fost publicată în publicația Current Pharmaceutical Design.

Colesterolul – cauză de deces

Cercetări anterioare au demonstrat că nivelurile anormale de colesterol pot reprezenta un pericol pentru rinichi. Persoanele care au probleme cu colesterolul prezintă un risc de două ori mai mare de a dezvolta o boală renală cronică, de-a lungul vieții, iar bolile cardiovasculare sunt cauza principală a deceselor în rândul pacienților cu boli renale. Pe lângă creșterea riscului de boală cardiovasculară, colesterolul se poate depune pe pereții arterelor ceea ce poate determina diminuarea circulației sangvine către rinichi, lucru care poate duce, în timp, la pierderea funcției renale.

Nivelul de creatinină

Există o legătură între un nivel ridicat al creatininei și existența unei boli renale cronice. Când rinichii sunt deteriorați sau afectați de boală, capacitatea lor de filtrare este redusă.

Creatinina este un produs rezultat în urma metabolismului muscular, pe care rinichii sănătoși îl pot elimina fără probleme. În cazul pacienților cu probleme renale, nivelul creatininei tinde să crească, deoarece funcția renală este afectată, iar orice strategie prin care se poate diminua nivelul de creatinină este benefică pentru rinichi.

Ajutor în insuficiența cardiacă

Coenzima Q10 s-a dovedit a fi de importanță vitală pentru pacienții care suferă de insuficiență cardiacă cronică. Un studiu publicat în 2014 în Journal of the American College of Cardiology, Heart Failure, a demonstrat că suplimentarea cu coenzima Q10 a îmbunătățit funcția cardiacă și a scăzut mortalitatea asociată cu insuficiența cardiacă cu 43%.

Alegeți întotdeauna produse studiate științific!

Organismul uman poate sintetiza coenzima Q10, dar producția endogenă de Q10 începe să scadă destul de devreme, în jurul vârstei de 20-25 de ani. Anumite afecțiuni contribuie și mai mult la această scădere de Q10, în acest caz, administrarea unui supliment alimentar cu coenzima Q10 putând aduce beneficii reale stării noastre de sănătate.

Însă este esențial să alegem un supliment alimentar cu Q10 care are biodisponibilitatea demonstrată, deoarece organismul absoarbe destul de greu această substanță.

Produsul cu coenzima Q10, Super Bio-Quinona Q10, folosit în studiul menționat mai sus este fabricat în Danemarca, la standarde farmaceutice.

Sursa:

The Effects of Coenzyme Q10 Supplementation on Metabolic Profiles of Patients with Chronic Kidney Disease

Journal: Current Pharmaceutical Design

Volume: 24, Issue: 3, Year: 2018 Pages:3710-3723Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita