Tina Petrareanu Poate fi consiliata de un terapeut vis a vis de anxietatea morții sau poate să renunțe la a mai îngriji personal bolnava.
Avem in familie o persoana cu boala Alzheimer, in stadiul 6. Are grija de ea o ruda care a ajuns depresiva, in fiecare zi vede bolnava ca si cum in cateva ore moare… si multe alte ganduri negative.
Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:
Buna ziua,
Avem in familie o persoana cu boala Alzheimer. Este in stadiul 6. Problema nu este bolnava ci persoana care are grija, este implicata sentimental pentru ca este ruda apropiata. Cum poate fi consiliata persoana care ingrijeste pe cineva cu Alzheimer? Este depresiva, in fiecare zi vede bolnava ca si cum in cateva ore moare…si multe alte ganduri negative. Cum se poate iesi din starea negativista si depresiva? Mentionez ca nu are pregatirea necesara pentru a avea grija de un bolnav cu Alzheimer.
Va multumesc!
Botezat-Antonescu Radu poate ar fi mai bine sa fie scoasa din acel mediu. Daca este nevoie de consiliere, de ce nu, insa mediul neaparat schimbat.
Botezat-Antonescu Radu haideti sa ramanem la situatia data. Binenteles ca daca pacientul nu are familie care sa il ingrijeasca este nevoit, din pacate, sa faca uz de resursele existente, ceea ce este f trist. Exista Comisia Persoanelor cu Handicap, unde dementa Alzheimer este foarte bine incadrata si beneficiaza de diverse forme de asistenta sociala, in functie de gradul ei. La gradul I, se poate solicita insotitor si se primeste si un ajutor in bani semnificativ (dar insuficient). Ideea este ca se poate obtine ajutor de la stat in aceasta situatie. Daca exista si o familie numeroasa care sa poata cintribui este cu atat mai bine.
Lasa un comentariu
Copyright © 2011 - 2024 Terapeuti.ro | Toate drepturile rezervate.