Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 22 de ani si un handicap din nastere la ambele picioare. Am un sot minunat si un copil. Am o teama in mine ca daca nu mi-as ascunde defectele ar rade lumea, m-ar arata cu degetul si l-as face pe sot de ras. Simt ca sunt o povara.

    • Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

      Buna ziua.Ma numesc Anamaria O. si am 22ani. Am nevoie de un sfat de o indrumare.Din nastere am un handicap de gradul 3. La ambele picioare am malformați. La piciorul stang am brida amniotica ear la dreptul nu am degete. Nu pot trece peste acest defect nu ma pot accepta asa cum sunt. Am o familie un soț minunat care ma acceptat asa cum sunt si avem un baețel de 4ani. De multe ori mi a spus sa numi mai ascund defectele asa sunt asa mam nascut si el ma acceptat si ma iubeste asa cum sunt. Dar nu stiu eu am o teama in mine ma tem ca ar rade lumea mar arata cu degetul si ca las face pe soț de ras cu mine. Pana la varsta de14ani mam putut accepta dar de la 15ani si pana in prezent nu ma mai pot accepta asa cum sunt si mereu imi ascund defectele. Am trecut prin foarte multe greutați de cand eram mica am avut un tata foarte rau agresiv violent si o mama care mai mult era plecata la munca si din țara pentru un ban si nu era langa mine am fost respinsa si ne dorita in familie de catre nimeni nici de frați,surori si parinți. Am venit ca o povara si mai ales ca si in prezent accelasi lucru il simt chear si in propria mea familie o povara. Am nevoie de ajutor de un sfat. Va mulțumesc

    • Botezat-Antonescu Radu Andrei te simti o povara in familia ta si a sotului tau? Inteleg ca parintii tai au avut un comportament neadecvat fata de tine in trecut, insa spui ca sotul tau este alaturi de tine total. Poate ca a venti timpul sa explorezi acele traume din trecut? Incearca macar cateva sedinte de consiliere… de explorare a acestei dureri pe care o resimiti acum. Dupa ce iti clarifici sentimentele o sa fie mult mai mult loc de ratiune. Succes! emoticon wink
Raluca Mihai Cred ca ai avut o copilarie tare grea si dificila, pe care nici un copil nu ar trebui sa o aibe. Aceste experiente, insa fac parte din trecutul nostru si din fiinta noastra si acceptarea lor reprezinta totodata, acceptarea acelei parti din noi. E o parte pe care nu o putem schimba, dar care ne poate da forta sa mergem mai departe. Pentru asta este necesar sa o explorezi, sa ii vezi toate fetele, sa o privesti atat din inauntru, ca si protagonist, dar si din afara, ca si spectator si pe langa acceptare, sa ii gasesti si niste intrebuintari pozitive pentru viata ta actuala. Procesul va fi probabil greu si/sau dureros, insa si rezultatele sunt pe masura. Un psiholog poate un sprijin foarte bun intr-un astfel de demers. Sunt sigura ca poti face asta, mai ales avand langa tine un partener iubitor si sustinator.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita