consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mi-a zis sa il aleg ori pe prietenul meu, ori pe ei (parintii). Eu nu vreau sa ma despart de el, dar nici sa merg peste parinti nu pot. Nu stiu cum sa procedez, ce sa fac, cum ar fi mai bine? Am 22 de ani.

Terapeuti.ro 7:26am Jul 9
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna, ma numesc Evelina. Am 22 ani. Am inceput sa ma intilnesc cu N. prin clasa a XII eu de la tara si el era de la oras. La inceput mama lui era impotriva intilnirii noastre sii zicea de asta mamei mele. Ea era impotriva din motiv ca se temea ca sa nu ramin cumva insarcinata si ambii eram inca fara serviciu ne pusi pe picioare si plus la toate feciorul ei mai mare la fel sa intilnit cu o domnisoare din localitatea mea si ea ramasese insarcinata ei se casatorise dar a fost o casnicie nereusita. Parintii mei nu-mi ziceau nimic despre intilnirea noastra sincer sa zic cred ca mama mea era deacord sa ma intilnesc cu orisicine numai sa nu fiu cu fostul meu iubit L. cu care ma intilnisem 6 ani, tot timpul imi afirma ca trebuie sa ma despart de el. In final a obtinut ce a vrut si era fericita. N. nu a cordat atentie la parinti si a continuat sa se intilneasca cu mine, le-a dat de inteles ca pe nimic in lume nu se va desparte de mine. De 3 ani ne-am intilnit la distanta asa sa primit ca el isi facea studiile in Balti eu in Chisinau.El a finisat studiile mai repede si de jumatate de an lucreaza in Balti, finisindumi si eu studiile noi vroiam sa locuim impreuna sa incercam. Lea zis despre asta parintilor lui ei nici nau acordat mare atentie la asta. Cind a mers sa vorbeasca despre asta cu parintii mei ei nici nu vroiau sall asculte, ziceau pentru ce a venit el ca trebuea parintii lui sa vorbeasca, N. incerca sa le explice ca deja pe plan financear nu depinde de ei si ca el singur va achita gazda. Dupa asta parintii mau luat la o discutie ca pentru ce el sa-mi plateasca gazda ca ei si singuri sunt in stare sa mi-o plateasca , me-au dat de inteles ca lor nu le place de el si nici de familia lui. Eu tot timpul eram un copil tacut ce-mi ziceau aceea si faceam necatind la faptul ca-mi place asta sau nu. Mama mea ma vede sa locuesc numai in Chisinau si mai mult nicaeri ( asta era dorinta ei din tinerete care nu sa realizat). N. lucreaza in Balti si are semnat un contract cel oblige un an sa-l lucreze anume in Balti. Eu incercasem cumva sa-I explic mamei ca noi nu avem de gind ca mine sa jucam nunta si eata tare le trebuie intelegere, ca noi vrem mai intii sa incercam sa vedem cum ne vom intelege sa nu se primeasca ca vom juca nunta si peste un an doi sa ne despartim asa cum deseori se intilneste in zilele noastre, ea insa mi-a zis ca nici nu vrea sa auda asa ceva ca sunt niste povesti dealemelea, mi-a zis ca cel mai bine ar fi sa ma despart de el deoarece ei parinti intre parinti nu se impac. Mi-a zis sa aleg ori pe el (N.) ori pe ei (parintii). Eu nu vreau sa ma despart de el dar nici sa merg peste parinti nu pot. La moment stau la Balti cu el, parintii lui stiu si nu au zis nimic ba dinpotriva sunt mai linistiti cind sunt cu el. La parintii mei le-am zis ca sunt in Chisinau dar imi vine greu sa traesc cu minciuna. Nustiu cum sa procedez, ce sa fac, cum ar fi mai bine?


Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:33am Jul 9
iti inteleg dilema insa noi nu putem lua o decizie in locul tau! De dorit ar fi sa fie totul bine… sa nu traiti ascunsi sau mintind. Incearca totusi sa ii impaci pe ai tai cu gandul ca macar pt o vreme doresti sa incerci o relatie de genul asta si ca o sa ai grija de tine si o sa fii responsabila (foloseste protectie ca sa nu ramai gravida ;) ). Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile