Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As vrea sa povestesc cuiva neintelegerile mele cu mama. Parintii mei au fost si sunt superprotectori si duri. Eu si sotia mea vrem sa ne intoarcem in tara (locuim in Spania), dar mama nu va fi de acord.

Terapeuti.ro 8:26am May 6
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua,As vrea sa povestesc cuiva neintelegerile mele cu mama , este o poveste lunga dar voi incerca sa o scurtez si sper sa ma intelegeti!

Parintii mei au fost si sunt super-protectori si duri (fiind unicul copil)! Tatal meu vroia sa fiu politist , niciodata nu mi-a dat sansa de a alege ce vreau sa fiu! Prgatiri cu profesori , ore suplimentare ,3 ani la rand fara succes (nu era ceea ce imi doream)! Mereu auzeam fraze de genul : Am bagat in curul tau o avere si tu nu vrei sa inveti! Bacalaureatul l-am luat cu 8.65.

Tatal meu a plecat in spania la munca , dupa un an a chemat-o si pe mama iar pe mine m-aul luat dupa alte 3 luni! La 19 ani am inceput sa muncesc alaturi de tatal meu intr-o fabrica!

De la 17 ani am o relatie cu M. actuala mea sotie si mama copilului meu!
Eram tot timpul cu gandul la ea ,mama mea imi spunea ca ea imi vrea raul , din cauza ei nu sunt eu acum politist , mi-a facut vraji…
La 20 de ani mi-am luat inima in dinti si i-am spus mamei ca e timpul ca iubita mea sa vina in spania. Vestea a cazut ca un fulger , dar s-au obisnuit cu ideea , si intr-un final a venit!

Ne-am casatorit , tot cu scandal , avem un copil frumos si cuminte , de 7 anisori!

In Spania e greu sa-ti faci prieteni dar cu toate astea avem cativa! De cate ori am vreo idee care nu coincide cu a mamei , e clar , sunt influentat de prieteni , sau chiar de sotie! Locuim impreuna de zece ani , e mai usor cu chiria.

!Vrem sa ne mutam dar mama nu va fi de acord.Sotia mea ma incurajeaza sa vorbesc cu mama dar mi-e frica de reactia ei. Am incercat dar nu ma asculta , intoarce spatele si arunca vorbe grele , aspre fara pic de mila! Ca ei nu ne-au facut nimic , ca ne ajuta , si noi tot nemultumiti suntem.

Nu mai stiu cum sa fac sa comunic cu ea , este in contra tot timpul si vede doar conspiratii impotriva ei!

Am sa-i trimit un mesaj , ma exprim mai bine in scris , si nici nu mai poate intrerupe!
Multumesc!


Botezat-Antonescu Radu 8:33am May 6
eu inteleg ca ai nevoie de puterea de a te rupe de parintii tai… de a avea propriul tau spatiu impreuna cu familia ta. Eu te incurajez si iti doresc puterea necesara de a face ce crezi tu ca este mai bine in aceasta situatie. Succes! ;)

Psiholog Cristina Cristea 9:42am May 6
In clipa in care ati decis sa aveti o sotie si un copil, aceia au devenit familia dvs, prioritatea ei sunt, decizile cu ei le luati, doar parerile lor conteaza. Asa ar fi normal. Asta sa-i spuneti si mamei dvs. Si eu va incurajez sa aveti curaj sa faceti ceea ce credeti ca este cel mai bine pentru familia dvs.

Monica Dobrea 11:26am May 6
Apare un moment în viaţă când este de dorit să ne gândim mai întâi la binele nostru şi să nu devenim noi părinţii părinţilor noştri. E firesc să te afecteze situaţia,însă indicat e să îi explici mamei că eşti şi tu la rândul tău tată ,soţ şi le vrei binele celor doi


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita