consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt fata si am 13 ani. Parintii mei se cearta incontinuu de cateva zile, iar tata mi-a marturist ca vor divorta. Cum sa trec peste divortul lor?

  • Sunt fata si am 13 ani.Parintii mei se cearta in continuu de cateva zile.Asta s-a intamplat si anul trecut cant mama a aflat de infidelitatea tatei dar l-a iertat pentru mine si fratele meu.Dar acum tata mi-a marturist ca vor divorta.Nu stiu ce sa fac.De felul meu sunt inchisa in mine si imi e frica sa vorbesc cu ei despre asta cu ei.Ce sa fac?Cum ar trebui sa trec peste divortul lor?

  • Botezat-Antonescu Radu Andrei imi pare sincer rau pt situatia din familia ta insa vreau sa iti spun ca neintelegerile sunt intre parintii tai… tu si fratele tau nu aveti nicio vina ca relatia lor nu mai merge! Prin acest viitor divort o sa treceti toti 4 si ar fi de dorit, chiar daca sunteti inca mici (desi pari o fata matura ca atitudine), sa discutati totul impreuna pt binele comun, pe un ton cat mai linistit posibil (chiar te incurajez sa le transmiti asta parintilor tai). Curaj!
  • Elena Savu Parintii tai au de rezolvat o situatie neplacuta si pentru acest lucru discuta pe un ton mai ridicat.Dupa cat ai povestit ca au facut impreuna doi copii mari si intelepti inseamna ca au experienta de a rezolva cu succes sarcinile vietii.Au nevoie de timp si incredere in ei insisi ca vor reusi.Tu si fratele tau sunteti cei mai apropiati lor.Sigur ca nu este placut ce se intampla.Dar puteti sa ii ajutati sa se inteleaga fiecare ce isi doreste de la propria viata avand rabdare cu ei, avand incredere ca asa cum au mai facut si alta data vor rezolva si aceasta situatie, sa nu ii judecati, sa ii iubiti pentru ca s-au straduit pentru voi asa cum s-au priceput ei mai bine.Mult succes!Cu rabdare si iubire lucrurile se rezolva.
  • Fanache A. Remus daca ei deja au luat decizia de a divorta, tu nu ai ce sa faci, decat sa te hotarasti cu cine vrei sa ramai sa locuiesti in continuare. Pentru tine va fi o lectie de viata care te va maturiza intr-un fel, trebuie doar sa mergi mai departe si sa nu iti faci ganduri negre pentru ca nu ai de ce. Focuseaza-te pe scoala, prieteni/prietene, pe interesele din viata ta, iar cu familia incearca sa ai cat mai multe amintiri frumoase, atunci cand poti, cum poti. Ai grija de fratele tau si vezi daca nu se simte cumva vinovat de divortul parintilor, si ajuta-l si pe el sa treaca peste asta, pentru ca nici el si nici tu nu sunteti cauza divortului lor, e o problema care nu are legatura cu voi dar va afecteaza indirect.
  • Raluca Mihai Imi pare rau ca esti nevoita sa treci printr-un astfel de eveniment. Divortul este greu pentru toata lumea, nu doar pentru adulti. Este important sa stii ca, uneori, adultii nu reusesc sa se mai inteleaga si sa faca relatia lor sa functioneze si ajung la decizia de a se desparti. Asta insa nu inseamna ca ei nu te mai iubesc pe tine sau fratele tau. Din contra. In ceea ce priveste vorbitul cu ei pe aceasta tema, daca iti este greu sa vorbesti fata in fata cu ei, poti cauta alte metode de a le comunica ce vrei sa le spui. De ex sa le scrii o scrisoare. Este important ca si tu sa discuti cu cineva despre ce simti si ce petreci; poate o prietena apropiata sau un psiholog scolar, daca ai la scoala.
  • Gabi Bejinaru Poți trece mai ușor doar cu ajutorul unui prieten sincer și necondiționat…..
Psihologul Va Raspunde Sa intelegi ca divortul este DECIZIA LOR, si tu nu ai absolut nici o vina, si nici dreptul sa te opui unui mod in care ei doresc sa isi traiasca restul vietii. Suntem oameni, si fiecare dintre noi are un LIBER ARBITRU, un drept de a fi independent, de a trai asa cum doreste.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile