consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De trei saptamani mama are aproape zilnic episoade in care parca se transforma si e alta persoana.

Terapeuti RO 8:21am Aug 20
Mesaj:
Buna ziua!
va scriu intr-o problema cu mama mea.mama a fost intotdeauna o persoana puternica si rationala.de aproximativ trei saptamani are aproape zilnic episoade in care parca se transforma si e alta persoana.
in tineretea ei,inainte de a se casatori cu tata,mama a avut un iubit cu care trebuia sa se casatoreasca,dar parinti i-au interzis si au obligat-o,ca sa zic asa ,sa se casatoreasca cu tatal meu.mama si tata nu au avut o casatorie fericita,fiind marcata de certuri si reprosuri din ambele parti.
acum aproximativ trei saptamani mama a intalnit copilul primului ei iubit si de atunci au inceput anumite crize.
L-a intrebat pe fratele meu daca este copilul lui tata sau al primului ei iubit,il acuza pe tata ca a pus camere de filmat in toata casa ca sa o vada toata lumea la televizor si multe alte lucruri irationale.astazi,la 5 dimineata a mers in camera fratelui meu si i-a spus sa isi faca rugaciunea de trei ori ca sa il ierte pentru ce i-a facut acum multi ani.
in afara acestor episoade mama este absolut normala,isi face treburile in gospodarie ca de obicei si se comporta ca si cand nimic nu s-a intamplat.
va rog mult sa imi dati un sfat.nu stim ce sa facem.ea refuza categoric un ajutor de specialitate zicand ca nu este nebuna si ca daca o ducem la doctor se spanzura.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:29am Aug 20
cu parere de rau va spun ca mama Dvs are sigur o problema psihica (pare sa fie un episod psihotic) si are nevoie de tratament de specialitate, mai ales cand are reactii de genul ‘daca ma duceti la doctor ma spanzur’! O eventuala interventie ar fi sa discutati cu politia si un spital de psihiatrie (care sa trimite o echipa) pt a lua masurile necesare. Poate sa fie o situatie foarte serioasa! Succes!

Aniela Lucian 12:15pm Aug 20
I-ar fi de folos mamei, inainte de a apuca sa luati masuri drastice, sa faceti EFT (eliberare emotionala), care se poate face si fara sa puneti eticheta de “terapie” – asta, in ideea sa o protejati de un alt episod nevrotic si ca sa eliminati eventuala ei rezistenta. Pe urma, eventual o regresie i-ar face bine, si toate astea facute in cadrul unui grup care nu umbla la “terapie”, ci la niste cursuri de dezvoltare spirituala…. Va avea momente dramatice, dar se va schimba. Cred ca este confuza acum, dar…. faceti si o analiza a singelui, de obicei aceste simptome denota inceputul unei anemii feriprive (care, netratata, este mortala). Putini se gindesc sa puna in legatura aceste simptome psihotice de probleme hematologice, dar am avut in caz similar in familie, din pacate….

Oana Bodor 1:21pm Aug 20
Ceea ce descrieti par a fi episoade psihotice care au nevoie de interventie psihiatrica. Internarea non-voluntara este posibila (si recomandabila) cand exista riscul sa faca rau cuiva sau propriei persoane. Incercati sa-i explicati ca eticheta de “nebunie” nu se aplica automat oricui are nevoie de ajutor. De fapt, acest diagnostic nu se mai regaseste ca atare nici in manualele de specialitate. Un psihiatru este un medic ca toti medicii care poate prescrie medicatie pentru o boala ca toate bolile. Daca ar avea o durere in orice parte a corpului s-ar duce la medic fara amenintarea ca se spanzura, nu? Este la fel si cu tulburarile de acest gen: exista tratament. Nu trebuie neglijate riscurile, are nevoie de un consult psihiatric. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile