consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am aproape 18 ani. Eu dorm cu mama in dormitor, iar tata, in sufragerie. Doar ca mama sforaie si nu pot dormi. Tata sforaie si el. Mama nu accepta sub nicio forma sa doarma cu el, astfel incat sa ma odihnesc intr-o camera separata. Ma simt ametita, permanent obosita, fara energie.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Am aproape 18 ani. Traiesc cu parintii intr-un apartament micut, eu dorm cu mama in dormitor, iar tata, in sufragerie. Doar ca de ceva timp somnul meu a devenit foarte sensibil. Mama sforaie si nu pot dormi. Sunt agitata si stresata. Tata sforaie si el, nu pot dormi cu el. Iar mama nu accepta sub nicio forma sa doarma cu el, astfel incat sa ma odihnesc intr-o camera separata. Stiu ca nu pare o problema importantă, dar este. Imi afecteaza starea. Ma simt ametita, permanent aproape obosita, fara energie. Si nu am alterbativa. Teebuie sa suport sforaitul. Nu merge nici cu dopuri de urachi, nici cu casti.. imi puteti da un sfat, va rog? Sau un exemplude supliment care sa ma faca sa adorm mai usor? Tind sa fiu agitata si din cauza problemelor din cursul zilei. Anxietatea se rasfrange asupra somnului. E foarte extenuant.. imi puteti sugera ceva care sa ma ajute? Multumesc!

Uneori e greu sa dormi din cauza problemelor. La tine, dormitul cu mama in sine este o problema. Poti sa faci mult sport, ca sa obosesti si sa dormi bine. Bea apa, mananca legume si fructe. Legat de dormitul cu mama: este nepotrivit sa dormi in mod regulat cu fiica aproape adulta. Incearca sa o lamuresti pe mama ca ea tb sa isi rezolve problema cu tata. Daca nu e dispusa, atunci sa schimbe locuinta: sa rezolve intr-un fel problema intimitatii incalcate. Daca nu, vezi cum faci ca in viitorul apropiat sa locuiesti separat. Ai nevoie de “aer”. Iti tin pumnii!
 4
Inteleg ca nu te poti odihni si asta iti afecteaza si energia din timpul zilei, pe langa alte surse de stres care exista in viata fiecaruia. Cred ca poti intreba la farmacie sa ti se recomande ceva pentru un somn odihnitor, din plante eventual. O idee ar fi sa luati o saltea pe care sa dormi ori tu, ori mama, ori parintii tai sa doarma in aceeasi camera, dar separat. Ai mai putea incerca sa asculti muzica relaxanta in casti, inainte de culcare. De asemenea ar fi bine sa recuperezi macar in timpul zilei o ora-doua de somn, cand ai ocazia. Oricum incearca sa discuti cu parintii tai si sa gasiti o solutie, persoanele care sforaie de obicei nu sunt constiente de cat de deranjant este sforaitul pentru cei de langa. Ai putea sa ii inregistrezi noaptea cand tu nu poti dormi si sa le arati a doua zi inregistrarea. Asa poate vor intelege ca acest lucru pe tine chiar te afecteaza. Sper sa gasesti o solutie, numai bine!
 7
Inscrie te la facultate intr-un alt oras, ai mai avea de suportat un an.
 4


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile