consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Desi nu o insel, prietena mea imi controleaza telefonul, imi sterge anumite prietene de pe Facebook ori le suna iubitii sau sotii si le povesteste ce treaba au ele cu mine, ma intreaba despre cele carora le dau like… Suntem pe cale sa facem nunta ca in basme, asa cum si-o doreste ea, am platit toate avansurile, iar la fiecare cearta sunt jignit si spune ca isi face bagajul si pleaca.

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Am 23 de ani ,sunt Sef de tura intrun fast-food din Uk, iar pe langa mai lucrez ca chef intrun restaurant cu program part-time.
Familia mea , tatal si mama locuiesc in Italia , nu comunic cu ei. Mai am o sora care locuieste in Bucuresti cu prietenul ei.
Adectiunea mea nu stiu cum a inceput dar a inceput totul odata cu intrarea prietenei mele in viata mea , asta fiind acum 2 ani. Nu am apelat niciodata la un psiholog pana in prezent desi au fost nenumarate certuri si momente de a renunta. Problema existenta e aparuta cam de 1an atunci cand ea era mutata cu mine iar eu in acelasi timp mai comunicam ca amici cu o fata care o cunoscusem dar nu am avut nici o relatie cu ea. Iar aceasta problema se manifesta bizar, deoarece am lamurit si am incheiat toate discutiile cu acea persoana. In momentul de fata prietena mea omo controleaza telefonul periodic , imi sterge anumite prietene de pe facebook pe ascuns , ori le suna iubitii/sau sotii amicelor cu care interactionez cu un “buna ce faci” sau “cum esti” si le povesteste ce treaba au prietenele lor/ logodnice cu mine.
Eu iam povestit prietenei mele ca in trecut am cunoscut multe fete dar neavand relatie cu toate.
Cam de vreo luna numai pot dormi deoarece mereu imi creeaza probleme cabd termin serviciul si ajung acasa incepe sa ma intrebe cine e tipa respectiva care a vazut ea ca iam dat like , sau de ce am intrebat anumita amica ce face, sau de ce dau likeuri unor fete. Eu pe logodnica mea amo rasfat si ii cumpar tot ce isi doreste , precizez ca sia dorit sa ajunga in Dubai iar am decis sa mergem in vacanta acolo o saptamana unde a fost si cerut de sotie. Suntem pe cale sa facem nunta ca in basme asa cum si-o doreste ea peste 2 ani, unde deja am platit toate avansurile necesare , asta insemnand formatie , foto ,video , restaurant , si o vedeta ca invitat astea toate ridicanduse la 3 mii de lire doar avansuri. Va rog sa ma ajutati sa imi rezolv problema cu ea sau ce sa fac , deoarece la fiecare cearta sunt jignit sau ridica vocea la mine si spune mereu ca isi face bagajul si incepe asi impacheta lucrurile :

Monica Enescu
Monica Enescu Probabil ca prietena ta are anumite probleme legate de incredere, in ea insasi si in relatia voastra. Acest lucru o face sa fie posesiva si sa incerce sa controleze lucrurile adica comportamentul tau si relatiile cu alte persoane, astfel incat ea sa-si diminueze propria anxietate. Pe de alta parte, comportamentul ei va continua in acest fel cat timp ea nu-si rezolva cauzele acestei posesivitatii iar tu nu ii vei pune limite. Cu alte cuvinte, cat timp tu accepti acest comportament din partea ei, lucrurile nu au sanse sa se schimbe.Incearca sa o incurajezi sa urmeze o terapie si poate si pe tine te-ar ajuta sa incepi un proces terapeutic. Daca ea refuza sa isi asume o parte de responsabilitate pentru aceasta situatie si pentru certurile dintre voi, tot ce poti face este sa alegi daca ramai in aceasta relatie sau mergi mai departe. Este bine ca tu iti doresti sa faci ceva sa va intelegeti si sa aveti o relatie frumoasa, insa nu esti doar tu in aceasta relatie, trebuie sa-si doreasca si ea. Succes!

Marilena Popa
Marilena Popa Buna ziua, din pacate cu cat veti cauta mai mult sa ii faceti pe plac, cu atat va deveni mai acaparatoare si greu de multumit logodnica dumneavoastră. Eu va sfatuiesc ca in primul rand sa apelati dumneavoastră la o consiliere/psuhoterapie, ma indoiesc ca logodnica dumneavoastră ar accepta, in conditiile in care nu pare sa aiba vreo suferința manifesta. Netinand legatura cu familia dumneavoastră, imi imaginez ca nu prea aveti cu cine sa va sfatuiti. Sunteti singur si va indeparteaza de prieteni, ramaneti in aceasta relatie ca intr-o cusca emotionala. Ea ce face in timpul zilei, nu este la serviciu? Limitele trebuie sa pe puneti dumneavoastră, insa nu cred ca va fi simplu, din cum descrieti situatia. Ma puteti contacta si in privat daca mai doriti clarificari. Numai bine!
Tina Petrareanu
Tina Petrareanu Posesivitatea și gelozia vin din niște răni adânci din copilărie, precum respingerea, abandonul, trădarea în relația cu părinții. Asta simte copilul în anumite situații, fără ca părinții să își dea seama, fără să facă ceva anume.Logodnica ta ar trebuie să își recunoască problema și să intre în terapie pentru a o vindeca, în așa fel ca să puteți construi o relație sănătoasă, echilibrată, bazată pe încredere.
Tu poți decide dacă ești dispus să rămâi alături de ea și în ce condiții – te vezi lângă ea în următorii 10 ani în cazul în care consideră că nu are o problemă și va controla în continuare fiecare pas pe care îl faci?
Sunt în România mulți terapeuți care fac ședințe online, cu prețuri românești, deci problema ” unde” și problema ” cu ce bani?” sunt eliminate.
Succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile