consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cum as putea sa ma controlez sa nu mai tip la fata mea de 7 ani si jumatate. Am observat ca ii este frica de mine si tremura. Din cauza nesigurantei locului de munca, a ratelor la banca etc. nu mai sunt calma.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua as dori sa stiu si eu daca exista carti unde ma pot informa despre cum as putea sa ma controlez sa nu mai tip din orice la fata mea care are 7 ani si jumatate. Eu de fel eram o fire calma dar din diferite cauze gen nesiguranta serviciului rate la banca etc nu mai sunt calma si cam tip la fata desi fata mea este un copil cuminte si am observat ca ii este frica de mine si tremura. Va multumesc.

Din pacate nu exista carti unde sa va puteti informa. Asta se poate trata in cadrul unei psihoterapii. In momentul in care va enervati, nu va ajuta cartile, ceea ce v-ar ajuta este sa va eliberati de bagajul emotional, de stres si de tensiunea psihica. Nu ezitati sa cautati o rezolvare deoarece inteleg ca pe fiica dvs o afecteaza. Cereti-va iertare de fiecare data cand va enervati si tipati la ea sau va rastiti. Spuneti-i ca va pare rau, ca sunteti ingrijorata sau stresata si ca veti cauta ajutor pentru a nu va mai enerva. Apoi faceti ce i-ati spus. Numai bine!
 3
Copiii nu au nici o vina pt nemulțumirile personale parintilor. Ar fi important sa va găsiți niște modalități de a va elibera de frustrări, nemulțumiri și energia negativa (sport, activități constructive sau o psihoterapie).Va puteți încarca cu energie pozitiva petrecând timp cu copilul:plimbări, joaca, făcând diverse activități casnice împreună. Ce înseamnă copilul pt d-voastră??? Ce vreți să-i oferiți??? Cum puteți face să-i oferiți iubire???
 1
Si eu cedez uneori din cauza problemelor. Dar imi amintesc fix înainte de a rabufni vorbele unui preot:sa nu te razbuni niciodată pe un copil pt neputinta ta;si el sufera cu tine,nu il face sa sufere si din cauza ta. Asa ca imi musc buza de fiecare data si merg mai departe. Mi-ar parea rau apoi tot mie si fac tot ce pot pt a face lucrurile in asa fel incat sa nu imi para rau apoi.
 3
Nu exista carti care sa modeleze comprtamente! E vorba de necesitatea unui efort individual, eventual ghidat de un mentor. Nimeni nu invata sa joace fotbal din carti, nici sa inoate, si nici sa conduca autmobilul. Cat despre autocontrolul emotional, acesta e o competenta dobandita care se exerseaza, nu se lectureaza.
 1
Incearca Laura Markham “Parinti linistiti,,copii fericiti”


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed