Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Copilul meu are ADHD. Cauta un tip de atragere a atentiei de tip negativ. Daca anumiti copii il jignesc, el ii bate.

Terapeuti RO 9:24am Jun 16
Mesaj:
Buna ziua,
Va scriu in legatura cu copilul meu in varsta de 9 ani. A fost hiperactiv inca din mica copilarie (la consult , ni s-a comunicat ca este o forma usoara de ADHD si i s-a recomandat ESPRICO). A trebuit sa ii schimbam caminul din cauza comportamentului dificil. Are intoleranta la frustrare si daca i se adreseaza un cuvant jignitor sare la bataie.
Acum termina clasa a II-a si invatatoarea mi-a comunicat ca a facut progrese. Inainte era neatent in clasa ,vorbea in ore ,deranja copii etc. La testele de evaluare a fost ok.
Problema este in legatura cu comportamentul social.Cauta un tip de atragere a atentiei de tip negativ.A invatat cuvinte urate pe care le adreseaza copiilor.Are putini prieteni cu care comunica mai ales in probleme legate de jocurile pe calculator(cand joaca jocuri pe calculator este cuminte).
Eu am un serviciu care ma solicita foarte mult si ajung tarziu acasa. Copilul sta cu bunica care il cam alinta. La teme solicita mereu ajutorul altcuiva.
Cred ca multe se datoreaza faptului ca si-a vazut tatal murind (a fost o moarte brusca-era si depresiv datorita bolii)-copilul avea cinci ani. Dupa eveniment, la un an mi-am refacut viata dar au aparut foarte multe discutii legate de noul partener (acesta iubeste mult copilul ),care l-au prins pe copil intr-un joc al orgoliilor si urii.
Daca ridici tonul la el incepe sa se balbaie.Este labil emotional.Nu pleaca la scoala pana nu se asigura ca o sa traiesc 1000 de ani (asa spune el).
Cand il intreb de ce face anumite lucruri spune ca se plictiseste sau ca , anumiti copii il jignesc si drept raspuns ,el ii bate. Se uita la desene animate destul de mult si mereu spune ca el e de partea raului si se identifica cu personajele negative. Mai nou ,uitandu-se cu un coleg la jocurile pe calculator au descoperit un site porno si observ ca face si spune anumite lucruri cu conotatii sexuale. Nu se odihneste suficient ,si , daca in prima parte a zilei te intelegi cu el ,ulterior devine agitat si face gesturi necugetate. Isi impune sa nu doarma la amiaza. Dupa moartea tatalui a capatat un obicei-tine un fular in mana si se invarte in cerc(spune ca asa se relaxeaza).
Ar fi multe de spus dar am incercat sa surprind anumite aspecte mai importante ,poate ma ajutati cu un sfat. Am ajuns la capatul puterilor. Nu stiu unde gresesc. Am citit multe carti de psihologia copilului,am incercat sa il inteleg, dar…
Multumesc din suflet !

Cioranu Loredana 10:19am Jun 16
Daca vreti sa intelegeti comportamentul copilului dumneavoastra, mergeti la un psihoterapeut. Veti primi raspunsuri si impreuna veti gasi solutii pentru a trece peste aceasta situatie.

Monica Purice 1:40pm Jun 17
Doar cu medicatie (ma rog… ESPRICO are uleiul de peste, Zn, Mg etc… f benefic ..nimic de zis, e bine) nu se rezolva; asa cum spune si raspunsul anterior, psihoterapeutul va poate ajuta in acest caz.

Roxana Chiarimipasa 7:31am Jun 22
Aveti un loc de munca ce va solicita aproape toata ziua, aveti un nou partener de viata, iar copilul deja si-a pierdut tatal. Imi imaginez ca se zbate din toate puterile sa nu isi piarda si mama care aparent este "furata" de langa el de serviciu si noul ei partener. De asemenea, imi imaginez ca in urma pierderii tatalui se simte vinovat, furios si abandonat pentru toata situatia care s-a creat.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita