consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu in fiecare an pleaca in strainatate, 3-4 luni. Acum pleaca din nou. Eu sunt cu pshihicul la pamant, plang incontinuu, ma gandesc ca nu ma descurc, cum va reactiona copilul cand nu il va mai vedea…

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna sunt casatorita de 5 ani . Sotul meu cam in fiecare an pleaca in strainatate pt 3-4 luni. Doar cand am fost insarcinata a stat 6 . Acum pleaca din nou avem un baietel de 1 an de cand sa nascut nu a mai plecat. Eu sunt cu pshihicu la pamant,numi este aminte de nimic si plang incontinuu fiindca ma gandesc ca nu ma descurc, cum va reactiona copilul cand nu il va mai vedea.as vrea sa ma calmez. Dar nu pot am incercat cu stres clin numi e de folos. Ce sa fac?

Dacă este nevoie sa plece, luați o bona care sa va ajute! Astfel veți avea pe cineva care sa va ajute și veți resimți mai puțin oboseala.
Apoi dacă starea aceasta persista, verificați dacă nu e și vreun puișor de depresie la mijloc (la psihiatru sau psiholog)
 3
Va sfatuiesc sa mergeti la psihiatru pentru un control si pentru excluderea unei eventuale tulburari depresive, apoi la un psihoterapeut pentru a gasi impreuna solutii si a imbunatati relatia dvs cu sotul. Aveti nevoie de sustinerea cuiva, parintii sau socrii dvs va ajuta?
 1
Sotul dvs stie cat de tare va deranjeaza aceasta situatie?O relatie la distanta de cele mai multe ori aduce efecte negative in cuplu mai ales cand este vorba si de un copil.Incercati sa aveti o discutie cu sotul in care sa gasiti o solutie benefica atat pentru relatia dvs cu sotul cat si pentru relatia copilului cu tatal. Stiu ca majoritatea parintilor pleaca in strainatate pentru a castiga mai bine,daca acesta este motivul plecarii sotului insa bunurile materiale nu compenseaza afectiunea de care avem nevoie.Solutia nu este sa stati si sa indurati sau sa va faceti ganduri negre ci sa schimbati ceva.Multa putere!
 2
Trebuie sa vedeti partea pozitiva : veti avea mai mult timp pentru copil si pentru dumneavoastra ,nu veti fii mereu stresata ca trebuie sa faceti curatenie si mancare pentru ca vine sotul de la servici. Va veti face programul in functie de cel al copilului si va fi totul ok . Copilul este prea mic pentru a reactiona in vreun fel la absenta tatalui . Succes .
 1
Madalina, este posibil sa aveti nevoie de ceva pastilute de la psihiatru pentru un echilibru fizic mai bun. Multe femei au dupa nastere o depresie post-partum. Pot fi si alte probleme, mai vechi, care acum rabufnesc, fiindca sunteti solicitata emptional la maxim de copil si de absenta partenerului de viata. Incercati sa ignorati “judecata” familiei, mergeti la psihiatru. Acesta va poate da trimitere la psihoterapeut, care se poate deconta de catre casa de asigurari de sanatate. Cu ajutorul lor (al ambilor) veti putea identifica ce anume va deranjeaza atat de tare si cum puteti depasi aceste momente. Va tin pumnii, succes!
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile